« Върни се назад Публикувано на 10.02.2023 / 13:03

„ПО ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“. КАТО СТЕ ТОЛКОВА НЕВИННИ И ЧЕСТНИ, ЩО СЕ ЧУДИТЕ КАК ДА МИ ЗАПУШИТЕ УСТАТА

Очевидното е онова, което ни убягва дотогава, докато някой не го изрази простичко.“

Джубран Халил Джубран

===

2020 година. Началото на „юмрук парче“ управление.

Уж битка за „връщане на държавността“ и „срещу мафията“ на бившите управляващи.

Критикувам все още умерено Радев и компанията му, остро, но все още умерено, защото съм провидяла от първия миг, че с тия алтави алчни около него, не само нищо няма да направи, но ще върне и Боко на бял кон. Впрочем, това по-късно се случва. „Пътя на копринката“ се сформира и ражда все още. Тихо, полека и тайничко. Но! Кадруванате и по онова време върви свирепо от тандема „Копринков & Узунов“.

Докато кадруват и менкат от един на друг кадри, които трябва да назначат в МВР, и докато провеждат т.нар. „интервюта“, подпитват лекичко лица от Варна, които пъплят вече по тяхната „кадрова стърга“: „А Веселина Томова познавате ли я? Нещо не може ли да се направи там…“. Получават отговор, че – да, познаваме я, с нея обаче никой не може да се оправи, като е сигурна в правотата си и истината, нищо не може да я спре, има и изключително много и ценни източници…“.

Тандемът „Копринков & Узунов“, който разказа по-късно играта на МВР и службите, няма хабер, че някои от лицата лично аз съм пуснала по „кадровата им стърга“, за да си онагледя „как става“.

Много по-късно, три годни по-късно, Копринков ще отрече, лъжейки пред мен, че изобщо някога е кадрувал и че кадрува.

2021 година. Сайта ми АФЕРА  е подложен на брутален хакерски линч, ежедневно и безпрецедентно в продължение на година и няколко месеца. Толкова брутално, че даже не се е случвало така и по времето на Боко.

Правя излишното движение, но само за да легитимирам бруталното престъпление, и завеждам жалба до прокуратурата, тя от своя страна образува наказателно производство, което трябва бъде разследвано от ГДБОП. Година и половина по-късно – ZERO.

В разговора ми с Копринков, много по-късно, той ще пусне „невинно“ и този въпрос: „Още ли Ви хакат сайта?“. Отговарям: „Ооо, да, ежедневно“.

През това време МВР е в ръцете на техните министри Бойко Рашков и „прекрасно се справя“, според Копринков, министър Демерджиев.

Атаките ми срещу Радев и правителствата му, както и срещу очевадния му „път на копринката“ стават все по-мощни и яростни. Управленията му не водят до нищо, освен до изпиране на Боковата кохорта и до трансформиране на неговата схема в тази на „пътя на копринката“.

Търсят път чрез мой приятел и колега – известен журналист. Питат го за съвет как „да се оправят с Томова“. Той им отговаря в прав текст: „Обажда и се Радев и се среща с нея! Не друг, не Копринков, не някой си друг, а само Радев! Да я чуе, друго няма да проработи…“.

Радев го е страх. И много по-късно правят точно обратното на съвета – обажда и се … Копринков.

2022 – 2023 година. „Пътя на копринката“ става все по-осветен от мен. Изтърват лека по лека нерви.

Обхождат купища мои познати, стари приятели, лица, за които мислят, че са ми информатори, со кротце, со благо, пращат послания, пробват, засега „кютека“ го оставят за нататък.

В един момент ги гепам в крачка и се изреждат един по един.

Любезно – едните.

Флиртаджийски – другите.

Мутряшки – третите.

Чрез спец.службите – четвъртите.

Влизам от роля в роля, така, както и те влизат от роля в роля.

Най-мъдрият от всичките се оказва един уличен герой, който в прав текст ми казва: „Казвай цифра! Еби му майката. Всички знаем кой е човекът. Ама те винаги идват и си отиват, сестро, а ние оставаме…“.

2023 година. Самият Копринков ме кани на среща. Знаете какво произлиза от нея.

Всъщност, тази среща ми е подарък, осъзнавам след като е минала. Някой много ме обича, щом ми направи такъв подарък и ми вдигна топката. Разбира ги тия комбинации този някой, който ми прави този подарък.

И понеже и аз се уча на комбинации от него, тези дни пробвам изненадващ пиниз – мой приятел директно се обръща към съотборник на Копринков от „Пътя на копринката“: „Томова ще прави партия…“ и той отвръща моментално: „Участвам. Ще помагам“. Копринков хабер няма, че се забавлявам, как хем ги оплитам, хем, как го предават на първия ъгъл. Апропо, предават респективно и Радев.

Пак преди дни нищонезнащият и никогонепознаващ Копринков пуска свои капии да искат помощ във Варна „за овладяване на предстоящите избори“ и „да се свали от някои партии“. Хабер няма, че пак се нахаква … на мен.

Ееее! Щом сте толкова невинни, честни, принципни и единственото, което правите е да работите за държавата, на една „заплата“, по думите на Копринков, що се чудите как да ми запушите устата, бе?!

Що?!

Няма друго обяснение освен едно – значи ви бъркам някъде в място тъмно и злачно, което криете, защото там се случват процеси, които никак не са за осветяване.

Како си, Радев? Добро ли си?

Няма как до безкрайност да играеш сценката: „Баш ме брига!“.

Веселина Томова

«