« Върни се назад Публикувано на 27.02.2023 / 22:35

„ПО ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“ В МИТНИЦИТЕ: „ПАРТИЯ 50/50“. СКРИВАТ ТИХОМЪЛКОМ НАЧАЛНИЧКА, ЗА ДА СИ МЪЛЧИ ЗА ДАЛАВЕРАТА С РУСКО ЕМБАРГОВО ГОРИВО ТРАНСФОРМИРАНО ЗА УКРАЙНА

Розалия Димитрова.

Бивш началник в Агенция Митници, след кончината на на Ваньо Танов до миналия петък е началник в Агенция Митници с ранг шеф на дирекция, което е трета в йерархията на Митниците.

Заради това, че Агенция Митници е нарушавала указанията за прилагане на ембаргото с Русия за горивата, за което има писмо от ЕК, тихомълком е преместена в „трета глуха“ – в Митница – София.

А иначе далаверата е „по пътя на копринката“ – Зеления чорап е на партия там 50/50.

За да нарушават ембаргото са взимали от всеки литър горива с произход Русия и са го изнасяли за ЕС и Украйна през частни фирми.

Преди десетина дни се опитват да прекарат цял танкер с произход Русия, въпреки че има доста остро писмо от ЕК до българското правителство, че България не спазва санкциите.

Шефът на Митниците Геренски получава указания от премиера Гълъб Донев да „вземе мерки“ на 24 февруари т.г.

И за да си мълчи Розалия Димитрова не я уволняват, а я преместват като началник сектор в Митница София, а в официалния сайт на Агенция Митници все още се води като … началник.

На нейно място е сложен дясната ръка на шефът на Агенция Митници П. Геренски – Петър Русев, да замете скандала. Досега Петър Русев е бил зам директор на Митница Пловдив и началник отдел Митническа дейност – Пловдив.

Розалия Димитрова е под пряката протекция на няколко човека досега -Влади Горанов, сегашната министърка на финансите Росица Желева (тя е креатура и на Горанов и на Зеления чорап) и зам. министъра на финансите  Александър Свраков, който отговаря за данъчни и митници.

Afera.bg

«