« Върни се назад Публикувано на 21.02.2023 / 21:37

„ПО ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“ ВЗЕХА ГЛАВАТА НА ШЕФА НА „ЕЛ БИ БУЛГАРИКУМ“. ОТКАЗАЛ ДА ВРЪЩА КИНТИ ПРЕЗ „ЧЕКМЕДЖЕТО“. НЕ СЕ ВРЪЩАТ МУТРЕНСКИТЕ ВРЕМЕНА. ДОЙДОХА СЕЛСКИТЕ ВРЕМЕНА НА СЕЛСКИТЕ КМЕТОВЕ

По „пътя на Копринката“ – Изрязаха главата на шефа на „Ел Би Булгарикум“ с добро от най-високо място.

Държавната консолидационна компания (ДКК) е взела решение да освободи от поста изпълнителния директор на държавната млекопреработвателна компания „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов.

Брилянтни източници на АФЕРА твърдят, че това е станало с благословия от най-високо място, по заръка на „Пътя на Копринката“. Дейно участие във вендетата взел министърът на икономиката Никола Стоянов. Вече ви съобщихме колко „харесван“ е той от американските ни партньори, които щом го видят, напускат залата за по-сигурно. 

Освободена от длъжност е и председателят на Съвета на директорите на дружеството Невена Петрова.

Пред БТА Маринов разказва, че директорът на ДКК Венцислав Димитров го е изритал от кабинета му със заплахата, че ще извика полиция. „Върнаха се мутренските времена от 1994 г.“, коментира той пред държавната агенция.

Пак пред БТА уволненият директор разказва, че освобождаването му от длъжност е заради обявеното вчера решение за намаление на цените на продуктите на компанията, както и заради „натиск, който през последния месец имаме от г-н Димитров от ДКК“.

С действията си да намали цените на млечните продукти, Маринов сериозно ядосал едри бизнесмени с Мазератита. Ядосал и веригите, които щавят като за последно бедния българи. Но най-големият му грях бил, че отказал да връща кинти по „Пътя на Копринката“ през „чекмеджето“ Н.С., каквото била схемата. Президентският антураж сериозно захлебвал по веригата, без изобщо да му пука, че българинът яде кашкавал от 40 кинта.

Така че, драги ми Маринов, не се връщат мутренските времена. Дойдоха селските времена. На селските кметове, министри и други корупционери.

Иван Иванов

«