Публикувано на 07.12.2019 / 10:10

ПО-КРОТКО. ДЪЛГИЯ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ЖАН ВАЛЖАН. НИЩО РЕПРЕСИВНО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. ВСИЧКО ДРУГО Е ПУНТА МАРА И НАДУВАНЕ НА БАЛОНИ, КОЕТО СЛАВИ ВЛАДЕЕ ДО СЪВЪРШЕНСТВО

ПО-КРОТКО. ДЪЛГИЯ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ЖАН ВАЛЖАН. НИЩО РЕПРЕСИВНО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. ВСИЧКО ДРУГО Е ПУНТА МАРА И НАДУВАНЕ НА БАЛОНИ, КОЕТО СЛАВИ ВЛАДЕЕ ДО СЪВЪРШЕНСТВОПо причина, че доста от хората тук не са наясно (това не им е и работа, разбира се), реших, понеже имам личен опит, да се опитам да внеса малко яснота относно регистрацията политически партии. За да няма пак емоционални кризи, разкъсани ризи, пишмандисиденство ,“не можете да ни спрете“ и противни спекулации с надеждите на много хора.

Ще ви спестя членове, алинеи и точки и ще се концентрирам върху смисъла.

На практика на партията на Слави не й е отказана регистрация.

Документите са върнати за поправка и доработване.

Отказ на регистрация може да има само и единствено, ако нещо в устава или идеологията на желаещата регистрация партия издава нейния антибългарски, фашистки или нацистки уклон.

Общо взето регистрацията на партия в България малко прилича на регистрацията в който и да е сайт.

Пускаш си данните и ако има нещо не у ред сайта автоматически те връща, докато си поправиш грешката. Само че, в конкретния случай това се случва на открито заседание на СГС (Софийски градски съд) с участието на прокурор, както е по Закона за политическите партии.

(Забележка – СГС е единственият орган, овластен от държавата да регистрира политически субекти. Защо Търновският да не може – това е друга болка…

В случая въпросната партия е нарушила члена и алинеята от Закона за политически партии, който реква, че „Политическите партии не могат да използват в своите символи герба или знамето на Република България или на чужда държава, както и религиозни знаци или изображения.“ След обжалване в 7 дневен срок, поправка на символа на партията СГС ще се изкаже в 14 дневен срок и ако Дългия не се прави на Жан Валжан най-вероятно ще получи регистрация. Всичко друго е пунта мара.и надуване на балони, което Слави владее до съвършенство.

Доводът, че има партии, които имат в емблемите си национални символи (ако това е вярно, защото партиите може да тиражират в обществото едно лого с рекламна и предизборна цел, а в устава да имат съвсем друго, законосъобразно лого ) е стабилен, но несериозен – демек, ако има нарушители, що не пуснете и нас. Тъй ли ще я караме? В случая съвестта на състава на СГС отказал първоначалната регистрация на партията на Слави е чиста. Другите да му мислят.

Точно този път на отказ на регистрация, обжалване, поправка на логото (само че в нашия случай бяхме се заблеяли и бяхме представили черно-бяло лого и в крайна сметка вторична регистрация) преживях преди около десетина години…

Така че, по-кротко с нервите. Нищо репресивно не се е случило. И най-вероятно няма да се случи.

Неделчо Михайлов

Коментари 5 за
“ПО-КРОТКО. ДЪЛГИЯ ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ЖАН ВАЛЖАН. НИЩО РЕПРЕСИВНО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. ВСИЧКО ДРУГО Е ПУНТА МАРА И НАДУВАНЕ НА БАЛОНИ, КОЕТО СЛАВИ ВЛАДЕЕ ДО СЪВЪРШЕНСТВО”

 1. „Няма такава държава“, но и няма такава наглост! Двама от шпиц-командата на новоизпечения политик Слави Трифонов – сценаристите Тошко Йорданов и Филип Станев цъфнаха в студиото на Нова телевизия. Те бяха поканени, за да коментират отказа за регистрация на партията, но „аргументите“ на Йорданов се сведоха до семпъл речник – „глупав“ и „глупава“ бяха основните тези, с които той се опита да обори не само решението на съда но и… поведението на тв водещата Мартина Ганчева.

  „Това е политическа поръчка. При това – глупава политическа поръчка“,заяви Тошко Йорданов, бранейки регистрацията на партията на своя бос.

  Той заяви още, че „съдът тълкувал закона, както си поискал“ и че твърденията на утвърдени юристи – като проф. Огнян Герджиков и проф. Георги Близнашки „не се позовавали на буквата на закона“.

  Запитан обаче кой финансира партията, Йорданов се наежи и премина във вербална атака: „Какви пари, бе, момиче? Какви пари в неучредена партия. Задавайте малко по-умни въпроси“.

  „Ще ви обясня защо ви е глупав въпросът. Първо – тази партия не е регистрирана. Второ – най-вероятно ще има членове, които ще правят членски внос. И ние ще се финансираме, когато станем партия, по законовия начин“, наежи се още сценаристът.

  „Колкото и да звучи нескромно – господин Трифонов е доста заможен човек“, обади се Филип Станев.

  „Обръщате твърдението на Филип. Той просто се пошегува, че Слави е заможен човек“, извъртя коментара си Тошко Йорданов.

  Зрителите на сутрешния блок на телевизията бяха шокирани от подобно нагло поведение – невидяно в пряк ефир до сега. Бруталната наглост очевидно е прихваната от поведението на „лидера“ Трифонов, за когото демонстративната безцеремонност е „запазена марка“.

 2. Абе, ако Бибитко, на който в последното ми гостуване Му въртях такива словесни флейти, ми даде онуй теренче до НДК-то да си врътна едно хотелче – щото преди десетина години ме отряза – с новорегистрираната си патерица ще му помогна и аз бе. Н’ал тъй „аз на тебе, ти на мене“, важно е алъш вериша да върви, а народа е свикнал със супата.

 3. И тоя славчо има много къса памет!
  Ей престани с този платен патриотизъм славчооо…
  Не се прави на праведен патриот шибан насран меркантилен балканджия….

 4. Да си доработят недоносчето, да се озаптят от тези безсмислени изхвърляния – име, което буди различни емоции и тълкувания, но общо взето – негативизъм. Лого, което също е недодялано. Да проумеят, че това не им е шоу и всякакви хашлащини са излишни, пък и не им отиват вече, побеляха, оплешивяха, одъртяха. Не е лесно още преди да си станал законна партия, да събереш толкова негативизъм и откровени подигравки – но те успяха.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *