Публикувано на 23.01.2022 / 18:00

ПО ВЪПРОСА ЗА (НЕ)СУВЕРЕНИТЕТА. ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ СМЕ ИМАЛИ СУВЕРЕНИТЕТ ПРИ ИВАН АСЕН, НЕ ПРИ КИРО И АСЕН.

Изключително забавна беше тия дни демонстрацията на “мъжество” от страна на премиера, президента и тяхната уж опозиция – ГЕРБ. Те решиха да отговарят на диалога Русия – НАТО като засегната страна. Москва била поставила ултиматум на България. “ Страната ни не приема ултимативни искания!”, отсече Радев. “Ние сме суверенна държава”, припя Петков, “Няма да се поддадем на провокации”, героично се провикнаха от ДБ. А уж опозицията ГЕРБ направо би рекорда с евроатлантическите клякания като обвини Радев, че се забавил с два часа да реагира на зловещата руска провокация.

Но кой е разговарял с България изобщо? Какъв ултиматум и постави Москва, която не преговаря изобщо с Румъния и България, а ги споменава като пионки в играта на САЩ. На 17 декември Русия постави пред Вашингтон исканията за укротяване на повишената палавост на натовците през последните месеци не пред София или Букурещ. Ето точния цитат на Лавров, чието изявление беше представено като “ултиматум” към България:

“Сега вече става дума за заинтересоваността на САЩ от създаване на военноморски  бази в Румъния и България като нещо, което се подразбира от само себе си. Това е пряко нарушение на документ, който беше подписан и който всички превъзнасяха като образец не само за мирно съвместно съществуване, но и за създаване на партньорство между Руската федерация и Северноатлантическия алианс…”

Къде тук има ултиматум към България. Руският външен министър се позовава на Основополагащия акт от 1997 г., подписан между НАТО и Русия, който казва, че двете страни не са противници и че всяко разполагане на стратегическо оръжие на територията на страни в Източна Европа ще бъде съгласувано с Москва. Същата година са приети в НАТО Полша, Унгария и Чехия и същата година НАТО изсипва тонове бомби с обеднен уран над бивша Югославия без съгласуване с ООН, което е задължително според устава ва НАТО. Тоест, пактът тогава наруши собствения си устав. След което се резшири през 2004 с Естония, Латвия, Литва, Румъния и България. След две години правителството на Станишев и президентът Първанов дадоха четири безплатни военни бази на САЩ (не на НАТО) с условието, че българската страна няма право да знае какво се внася в тези бази. Възможно е разполагането на ядрено, химическо или друго оръжие за масово поразяване – ние нямаме право да знаем какво слагат янките на наша територия.

Е, това беше много “суверенно”, нали, г-н Кирил Петков?

Не знам къде е бил тогава днешният ни премиер, нито г-н Радев. Аз бях в Южния парк с още около 5000 души от страната, които бяха дошли да протестират срещу базите. Бойко Борисов беше кмет на София и не разреши митинг до НДК, за да не смущаваме Кондолиза Райс. Пак той разреши разполагането на тежки бетонни блокове – заграждения, които ни спираха пътя към НДК, където се подписваше позорния за “суверенна България” договор със САЩ за базите. А Румен Петков като вътрешен министър изпрати стотици полицаи да бият възрастни хора, свещеници и жени сред протестиращите – който се интересува, има архивни кадри.

За български суверенитет след Освобождението може да се говори с голяма условност. От 1878 г до 1908 г – цели 30 години България е васал на Османската империя, дори и след Съединението през 1885 г. Няма право на дипломатически представители в чужбина и на преки отношения с други държави. Всичко минава през Цариград. Прословутото обявяване на независимост през 1908 г. и провъзгласяването на ЛГТБ Кобурга за “цар” е резултат на уговорка с Австро -Унгария, която на следващия ден след нашата независимост анексира Босна и Херцеговина. Протестът на Турция, че се нарушава Берлинския договор е неутрализиран с финансова компенсиця от Русия. От Русия, не от Австро Унгария или Германия! Нито от Испания, която сега иска да ни изпрати самолети да се бием срещу Русия.

През следващите години Фердинанд и Радославов ни прикрепват към Германия, за да загубим войната и да получим “суверенитета” да нямаме армия и бойна техника, да загубим наши земи и да плащаме милиардни репарации.

През 1941 г. България съвсем “суверенно” се присъединява към хитлеристкия пакт след “приятелския” съвет на германците: Как искате да влезем на ваша територия – като окупатори или като съюзници. Куриозният момент е, че Филов на 1 март 1941 г. още не е подписал договора за присъединяване на България към Хитлерова Германия, а няколко часа преди това немските войски маршируват у нас – в “суверенна” България. В тогавашното Народно събрание с огромно ръкопляскащо мнозинство Филов е поздравен от тагавашните евроатлантици за акта. Както сега Кирил го аплодираха за театралното “отстояване на суверенитета”.

В края на войната сменящите се всяка седмица все по-жалки премиери на страната, се молят на англо-американците, на които са обявили война още през 1941 г. (също посрещнато с ръкопляскания в парламента) за милост. Тези обаче не знаят милост, първо са бомбардирали брутално страната – 2200 убити цивилни – главно възрастни, жени и деца, на които са пускали играчки бомби и над 12000 разрушени сгради. Всичко това – по указание на дегенерата Чърчил, който искал да превърне България в опитно поле за засяване на картофи, толкова ни е мразел. И понеже не ни е обичал, а и не сме интересни като Гърция, която има пристанищата на Бяло море, ни джиросва на Сталин на една салфетка. Много се забавлявам с разсъжденията на измислени “антикомунисти”, които обвиняват гадните български “комунисти” за режима след 1944 г . у нас. Не чух и не прочетох нито едно изказване от тях да обвиняват Чърчил и Рузвелт, които са се съгласили България да е в сферата на влияние на СССР. Кимон Георгиев – първият премиер след джиросването на страната ни на Съветска Русия, също като Киро е говорил за “суверенитет” и “избор на България “ да бъде част от комунистическото семейство. Това са говорили след него Георги Димитров, Вълко Червенков и Тодор Живков. Впрочем, свалянето на Живков стана не след народен бунт (нямаше и зачатък на такова нещо – казвам го като пряк свидетел), а след решение на Горбачов, съгласувано с Буш в Малта. Много “суверенно”, нали?

Помня как през 1990 г. Джеймс Бейкър, държавен секретар на САЩ дойде в София, за да каже на т. нар. опозиция на БКП какво точно да прави. Тоест, как да бъде “суверенна”. След това дойдоха Ричард Ран и сътрудникът му Ът, които ни наложиха “суверенно” шоковата терапия. България загуби над 100 млрд .долара активи и индустриалния си облик. През 1997 г. мнозинството и победата на ОДС беше уговорена в криптата на “Св. Ал. Невски” между масонската върхушка на страната ни и американския посланик, както и лобистите на Сорос. Страната ни беше хвърлена в невиждана девалвация на лева, за което по-късно щяха да обвиняват Виденов, който беше подал оставка два месеца преди това и нямаше отношение към срива на лева. А служебният кабинет на усмихнатия усвоител Софиянски ни вкара в МВФ и подаде заявление за НАТО, без да има право на това – чисто “суверенно”.

Съвсем “суверенно” през 2004 г. Паси, внукът на ЛГТБ Кобурга и още няколко лобисти на САЩ ни вкараха в НАТО, без да питат народа. Спомням си как Стефан Данаилов, с когото заедно правихме митинги срещу натовските бомбардировки над православни църкви и болници в Югославия (бомби паднаха и у нас.), само след пет години отиде да убеждава конгреса на БСП, че трябва да влезем в пакта, който се изгаври с международното право през 1999 г и изби хиляди цивилни, ей така -а за назидание… Защо и срещу какво го е направил, няма как да узнаем днес, освен чрез спиритически сеанс.

За влизането в НАТО трябваше да нарежем единствените си сериозни оръжия – установките СС 23 и ракетите СКЪД. Направихме го , абсолютно “суверенно”. За влизането в ЕС, трябваше да закрием 4 блока в АЕЦ козлодуй, които можеха да работят още 20 – 30 години. Загубата на суверенитета ни костваше около 20 -25 млрд долара. Но какво са тия пари за дупедавците Симеон, Паси, Кунева, Ковачев, които си получиха премията за националното предателство.

През 2010 щяхме да строим АЕЦ Белене. Бойко каза, че е от национално стратегическо значение. Изведнъж дойде Хилъри Клинтън и ни каза, че няма са правим Белене. И стратегическият обект стана “гьол”. Много “суверенно”, нали?

През 2014 г. тръгнахме да правим Южен поток – близо половин милиард евро годишно такса и стратегическа позиция в Източна Европа. Дойдоха трима американски сенатори и казаха “Стоп!”. Съвсем “суверенно” ние се подчинихме. И не се заблуждавайте, че Орешарски го е направил. Борисов беше ходил вече в Щатите и беше обещал същото. Нямаше значение кой е премиер – проектът беше спрян от САЩ. А ние го играехма “суверенни”

Така че, днес като ми говорят за “суверенитет” Киро , Радев, лъжеопозиционерът Бойко, костовистите от ДБ и останалите клоуни в парламента, даже не ми е смешно. Тъжно е.

Защото знам, че за последен път сме имали суверенитет при Иван Асен, не при Киро и Асен.

Волен Сидеров

Коментари 55 за
“ПО ВЪПРОСА ЗА (НЕ)СУВЕРЕНИТЕТА. ЗА ПОСЛЕДЕН ПЪТ СМЕ ИМАЛИ СУВЕРЕНИТЕТ ПРИ ИВАН АСЕН, НЕ ПРИ КИРО И АСЕН.”

 1. Американци, руснаци, македонци, сърби ни плюят , а нашите смотаняци , бий ма, обичам те!
  Американците ни се бъркат в нашите неща, путко продавците надупени, македонците се зъбят, един от тея дето са по върховете не им каза нещо да защитава нашите интереси, сърбите шматките ония очилата педал , били сме малка държава, руснаците – българската азбука е тръгнала от македонските земи.
  Ай, малко гледайте какво положително допринасят за нашите интереси.
  Руснаците ни били освободили от турско , еми нали после сме дали доста пари за това, безплатно няма, а и колко неща от тук са издърпали те си знаят.

  1. Месторождението на българската азбука е всеобхватно!
   😉

   Феноменалната Ванга:
   Българското писмо е едно от най-старите на Земята!

   Ще се отвори земята и ще се открие кои са българите.
   Не е вярно, че българите са чергари.
   Откъдето са минали – държава са оставили и бел град.

   Македония е българска земя.
   Тя не е държава, а част от българската територия.
   Там дека е текло, пак ке тече: едни народ – една държава.

   Българите ще станат духовни водачи на човечеството, защото са съхранили качества, които другите народи нямат.
   Ние сме много стар народ и това един ден ще разберат ВСИЧКИ!“
   🙂
   …………………….

   Прабългарският календар Е най-старият на света датира 7530 години, това е Слънчевият календар, най-точният!
   Признат от ЮНЕСКО, но не се популяризира у нас, защо, какво пречи?!

   1. Учителят е казал, че над 5.500 години духовният свят подготвя българите за тяхната духовна мисия.

   2. Така е, Братството и Взаимопомощта се усилват в битието на многострадалната ни България!

    А и да допълним за Прабългарския календар един весел факт:

    „Звездата на Вергина“, за която има спор между Гърция и РСМакедония е… Българска!

    Това е Слънцето в нашия прабългарски календар, има много проучвания за наши учени изследователи за броя на лъчите и много други факти.

    Истината не може да се крие дълго!

  2. Може и да са издърпали, ама са и дали. А сегашните „освободители“ само дърпат. Едно е да те третират като събрат по религия, език и обща история, друго е да те имат за втора ръка туземци, едно е да те закрилят военно, друго е да те ползват за пушечно месо. Много са ми странни такива изказвания. А пък ако толкова си натъжен, дето руснаците ни били освободили от турско, сложи си феса, пий едно турско кафе, ще ти помогне.

 2. Нефелният Учиндолски мъжага дъвчеше „суверена, та суверена“ и накрая се разбра че да продава суверена е най- лесно и най-доходно .

  И Тримореца и Кирето (поп Кръстю) говорят в захлас за „суверенитет“ а този техен суверенитет се намира под полата на една кюрдска Хероиня .
  Само аСанчо си топка топките и Сбира пачки .

 3. Ние си знаем от едно време –

  ,,Таз година полупропводници,догодина цели проводници !“
  Т.Живков

  ,,Преди години над Югославия обеднен уран, сега над България Обогатен уран !“
  княз Светослав от четвъртия етаж

  Венсеремос.

 4. Поздравления за историческия преглед анализ на Волен Сидеров!

  Браво, така беше – помним ние 50-60-70 годишните българи, дет имаме историческа памет за събитията
  и дет днес сме приортет на спасителното „витаминизиране“.

  За съжаление нямаше кой да подкрепи В.Сидеров в отстояването на поне мааалко суверенитетец.
  Компрометираха го по безобразен начин, както правят подлеците, лицемерите, продажниците.
  ……………………………….

  Какво тук значи някакъв си български народ и държава България?!
  Ми няма да ги има и сякаш зловещо се изпълнява „заръката“, чрез напълно оглупелите от лакомия НЕбългари!

  Как успяха да изпълнят „плана“ ли, ами с най-елементарния способ – лъжата и заблудата.
  Незабравими слова от устата на Иван Костов, разрушителят:

  „Ние сме бедна?! страна и не можем да развиваме такива производства и златни находища, затова ще ги продадем или отдадем на концесия!
  Държавата е лош стопанин, затова предприятията ще ги продадем на частни фирми.“

  И всичкото богатство създадено от българския народ беше разграбено по най-дивия начин.
  Разбойническата приватизация, стана нарицателно за прехода.

  Всичко се разграби и унищожи – от Авиокомпания Балкан (с директни полети до Ню Йорк, представете си) през ДЗУ Стара Загора – високотехнологичен завод като тези, с които днес се фукат Мъск, Безос и т.н., та до текстилните и цигарени фабрики създавани от 1900 година насам.
  Позор.
  Престъпен бил предишния строй, режим бил.
  Гьостерица – резултатът след 32 години.
  ……………………………………..

  И още чудодейни демократични благини.
  Питейната вода – хранителен продукт, жизнено важен ресурс, стратегически ресурс на София беше дадена на чужда държава на … концесия!
  Пълно безумие и до днес не може да се отърве столицата от чуждоземните печалбари от водата ни за пиене и живот.

  А и да допълним за суверенитета на държавата, правителството и столицата ни.

  1. Новината беше от 21 април 2021 г.
   „Американци дават 1 млн. USD на „Топлофикация“ София“

   Сумата от 1 млн. USD, която отпуска Американската агенция за търговия и развитие (USTDA) е за проучване и разработване на план за модернизация на „Топлофикация“ София.

   Парите ще бъдат получени от Столична община, която се задължава (!) да наеме американската фирма „Блек и Вийч Мениджмънт Консултинг“.
   Анализът трябва да бъде изготвен до 1 година и да даде визия с възможни варианти за цялостно преустройство на експлоатацията, финансовото състояние и управлението на столичното парно.“
   …………………………..

   Дали е възможно българска фирма да извърши проучване на „парното“ на столицата Вашингтон,
   разполагайки с пълната документация и планове на цялата подземна инфрастуктура на населеното място?!

   Резултат от проучването на американската фирма съгласно договора
   в разследване на в.Капитал заглавие от 25.11.2021 г. :

   „Планът за „Топлофикация – София“: 1.6 млрд. лв. и три големи въпросителни“
   Докладът на американските консултанти предвижда производство на повече ток, но и недопустими договори и неясна собственост“

   „… нови мощности за производство на електрическа и топлинна енергия.
   Звучи актуално, нали? Но всъщност е новина от декември 2003 г. (!)

   Цели 18 години по-късно историята се ПОВТАРЯ – същите тези американски консултанти от Black&Veatch отново изготвят анализ за оздравяването на столичното парно.“ ….

   Като анализират плановете на подземната инфраструктура.
   Ми не са ли нахални?!

   https://www.capital.bg/biznes/energetika/2021/11/24/4285160_planut_za_toplofikaciia_sofiia_16_mlrd_lv_i_tri_golemi/

 5. Утре вечер наше време се очаква страшният съд.Чакам с нетърпение.
  Кой къде ще бяга нас не ни интересува.
  Дано Радев и Киро да са с Файзер убийците.
  Сега ще се опитам да намеря видеото от преди два дни което показва един сенатор със смъртните официални случаи.
  Мислете му предатели долни!После Мангъров говорил глупости …Сега че видим кой ги говори!Братята ви американци синергичните ..и само се замислете защо с обаждане на Байдън са пренепрегнали одобрението официално СДА…..

 6. Айде тези двамата от снимката,Кунчев и отбора да се приготвят за страшният съд!
  Доктор който е в комисията за одобрение на ваксини в ФДА призна че ваксината на Файзер-Бионтех не е минала нужната процедура за одобрение…За 7 дена по запитване на Байдън някой е заобиколил процедурата.
  Кунчевввв дойде ти времето!

  https://www.youtube.com/watch?v=TA8Qkv_mD9s

 7. Всичко написано е общоизвестно, както и елементарната методиката, по която сложиха под контрол невисокия мъж.
  Мисля, че е време да замълчи! За да го запомним и с нещо хубаво. Иначе става като в оня афоризъм – „на бели коси, жълти л***а да мажеш“. Genügend!

  1. Винаги съм имал резерви към мъже под 170 см. и винаги съм имал право.
   Това сериозно!

 8. Драги съотечественици, АФЕРА успя да събере във форума си най-будните българи. Радвам се и аз , че съм сред вас. Има обаче и други источници и Ютуб предоставя много информация. „Оборудуют ОГНЕВЫЕ позиции! Сергей Шойгу обратился к Путину!“ Войната досега бе основно на пропагандна основа. В цялата тази сегашна трагедия трябва да се съгласим, че бившата и сегашна световни империи са решили да ни спасят от Русия, че и от Ковито, което си е чист елемент от биологична вайна. Вервайте, че англичани и американци са нашите духовни братя, уважават ни, обичат ни и са готови да дадат живота си за нас, по оня закон от Тримата мускетари.

 9. „Винаги с Германия, никога против Русия.“ Приписват израза на цар Борис III. Втората част трябва да е А и Б на българската политиката. Редно е да се поучим най-сетне от историята. За да имаме бъдеще, щом така и така е видно, че настояще нямаме. Чужди войски за чужди войни на нас не са ни нужни! Толкова сме зле, болни и бедни, че изобщо не се нуждаем и от допълнителна конфронтация с когото и да било!…

  1. Русия НЕ оная Русия на русите и синеоки православни славяни
   Русия е ХАЗАРИЯ на воровете мошета Путин ШАЛОМович
   Медведев/МЕНДЕЛЬ/
   алтаеца -моше ШОЙГУ
   олигарсите с НЕруски фамилии Абрамович,Векселберг,Фридман,Ротенберг,Милер,Алекпер,Каримов,Лабааров ,Мишустин и тн те нямат край безчет са ХАЗАРските управници на Русия
   70-80% от “руския“ ръководен състав и държавен апарат е в КРАДЛИВИТЕ РЪЦЕ на НЕруснаци изпечени мошеници манипулатори крадци /на руски ВОРОВЕ/
   Ето тези НЕруснаци не трябва да харесват и одобряват БГ ГРАЖДАНИ които са признателни на РУСКАТА ДНК но не и на ЛЪЖЦИТЕ ИЗМАМНИЦИ КРАДЦИ и убийци с хазарското ДНК
   Защото във БИБЛИЯТА е написани че ЛЪЖАТА в от Дявола който е баща на всички ЛЪЖИ и заблуди

   1. Солнце , предполагам , че си платен трол на соросоидните проглобални проамериканско-боклучийски организации!
    Ако не си , значи си луд и трябва много бързо да те хоспитализират !

   2. Преди време и аз щях да напиша, че не сте прав/-а/. След стартирането на пландемията обаче /и след включването на Русия в установяването на цифровия концлагер/ всичко се промени.
    Затова няма да Ви кажа, че не сте прав/-а/.
    https://youtu.be/FDfDFGm2G7Y
    И да- пусть всегда будет Солнце!

 10. Браво на Волен, отново се проявява не само като патриот и отговорен политик, но и като талантлив писател. С всичко писано по-горе съм съгласна, но искам да направя едно допълнение – Съветският съюз ни прости много неща като на губеща във войната държава, те са извести (и територии и репарации) благодарение и на масовото партизанско антифашистко движение. И СССР през годините на социализма не просто ни помагаше, направо ни теглеше на буксир. А сега Европейския съюз не само че истински не ни помага, но и много вреда ни нанесе – главното е изброено от Волен, но вредата още продължава и не се знае до кога – в България ябълките и доматите да са по-скъпи от бананите, например, това не е ли позор?…

 11. Възхищение от поляците!Млади мом4ета по-вечето но много добре организирани и координирани.Като започнаха с буйствата имаше един възрастен някакъв чин поляк до с униформен.Това се казва народ!

 12. С Пешо и Янко получававаме пенсиите те. Пешо да отидем при Янка от втори блок. Янко недостъпна е с трета бустерна е. Ясно младежи ето ви по 75.00 лева от моята актуализация.

 13. Аз пък искам да кажа че някой хора като Соломон Паси , Румен Радев , Кирчо Петков , Борисов ,Каракачанов и другите отявлени Русофоби ще си ядат вратовръзките във най скоро време даже и на колесниците на самолетите няма да успеят да се качат Те даже не си дават сметка със какво са се захванали със със какви хора ще се бият дето умират да защитават жените и децата си ,дядовците и бабите си и майките и бащите си https://www.youtube.com/watch?v=oAQzMWsTFXM&list=LL&index=4

 14. Че Бойко е боклук няма две мнения по въпроса! Но, че след него ни управляват отпадъци от боклука е повече от ясно! Българите забравиха Одрин, Дойран, Тутракан,забрвиха битката за небето на София при която загина Димитър Спираревски! Летец, който ни пазеше от Америка, но не завърши американска школа за лидери! Забравиха дедите си, които посипаха с костите си Балканите, за да я има България, но не емигрираха Канада! Защо сега тези, които ни бомбандираха и тези които емигрираха и определят за своя родина Канада ни определят съдбата??? Защо????????????

 15. Само Волен щеше да оправи таз държава , още не е късно ама медиината атака към него си каза думата и сега е оплют и демонизиран. Дано прогледнат хората кои им мислят доброто. Давайте му по често трибуна на този човек.

 16. Европа по време на ВCB се сражаваше на страната на Хитлер. И в строя на немските агресори срещу Русия воюваха австрийци, румънци, унгарци, италианци, испанци, французи, финландци, холандци, белгийци, датчани, словаци, чехи, хървати и даже поляци. А България осигуряваше тилова подкрепа за Хитлер на Балканите. Днес новата русофобия се римува с враждебни планове на страните-членки на НАТО и утре те ще тръгнат на Изток, отново следвайки някакъв обезумял фюрер…

  1. Точно точно ,много точно си го написал и това е историческата истина . Даже във битката за Берлин се сражавах до последно До началото на битката за Берлин Германия вече е загубила всички свои съюзници. Въпреки това хиляди чужденци все още се сражават за нея. В града също действа и 1-ви батальон на латвийска доброволческа дивизия СС, датчани, шведи, норвежци и холандци от дивизия СС „Нордланд“, както и французи от дивизия СС „Шарлеман“. Освен това столицата на Третия Райх защитават и няколкостотин испанци, които след изтеглянето на Синята дивизия от Източния фронт през 1943 г. решават да останат и да продължат борбата срещу Съветския съюз. https://bg.rbth.com/history/333328-vtora-svetovna-bitka-berlin-fakti

 17. Благодаря г-н Сидеров за краткия преразказ на Предателството и предателите на България и Българският Народ!

 18. Няма спор ,така е ,но ние никога няма да забравим ,че ти унищожи разбирането за патриотизъм и не даде възможност на други да се борят,и ти беше златния пръст на Борисов.Няма да забравим итова ,че ти пръв скочи против Костадинов и Възраждане единствения ,който се обърна против мафията,затова златния пръст си го сложи отзад.Всичките тия неща ги знаем без твоя помощ, и каквото и да кажеш никой няма да ти повярва .

 19. И да допълня след като загубихме ПСВ благодарение на нашите приятели Германците, Английските и Френските окупационни власти за три години от 1918 -1921 година ни разкатаха фамилията по всички параграфи от унищожаването на армията ни конфискуването на оръжието на Българската армия и предоставянето му на Белогвардейците които се биеха срещу Болшевиките във Съветска Русия . за другите зулуми на реквизационната комисия ще кажа че окупаторите влизаха по къщите на хората и крадяха всичко което им попадне пред очите .И отгоре на всичко Българският народ беше длъжен да храни окупаторите за наша сметка . Изводът е че колкото пъти се захванем със Германия толкова пъти губим иси плащаме солено за тази дружба със тях ,и сега пак сме със тях и пак ще загубим но този път завинаги благодарение на продажните ни политици .

 20. Войната е на косъм…. А дано се размине….. И най-лошият мир е по-добър от най-добрата война.

 21. Това е ИСТИНАТА, ЦЯЛАТА ИСТИНА, ИЗЧЕРПАТЕЛНА. Всеки трябва да си я окачи на стената и да си я повтаря. Защото един човек, или един народ, който повтаря едни и същи грешки има само една характеристика. Гласовете на мъдрите у нас остават винаги нечути и неразбрани, прокълнати ли сме от дявола или сме лишени напълно от разум. Нямаме ли ние морални и мъдри хора, имаме, но не ги оценяме. Щапка ти свалям за тоя материал Сидеров, макар, че много грешки си правил.

 22. Послъгваш за девалвацията на лева г-н Сидеров. Тя си беше точно по времето на Виденов. Ама както и да е.

  1. Девалвацията на лева не беше от Виденов, а операция на Шорош срещу Виденов, за да бъде махнат и да дойде предателят Костов, както и стана…. Нали!!!!

   Сриването на лева беше операция на Запада, за да изпълнят своите си планове, а това, че народа щял да обеднее – гоите( животинския вид) населяващи България не са от значение за арийците от Запада.

  2. Гоце, „времето на Виденов“ беше най-малко на Виденов! Но, толкова години повтаряне на лъжата е страшно удобна и на будалите и на господарите им! Ти от кои си?

  3. Не както и да е а истината е че Татко ти Сорос спретна на Виденов цветната революция,защото той отказа да разпродава Българските заводи и фабрики на американските муфтаджии . А тук ще ти разкажа една история от не далечното ни минало .Преди има няма десет години Американците купиха завода за електроди във Ихтиман който беше единственият на Балканите и печеливш отгоре на всичко . Да ама алчните американски муфтаджии взеха по нова година та го закриха и изгониха хората на улицата точно по празниците . А машините ги закараха във Румъния ,за да не може който купи завода да ги използва . Ето това са те демократите ,глобалистите и либералите дето се докопат до властта след тях само разруха остава .Като пример ще дам България държавата на срутищата и тресавищата.

  4. Подобна Операцийка направиха и в Албания през 1994г…!!!За Петковата Зима 2022 какво ще Кажем???

  5. Смисъла на думичката „инфлация“ е надуване. Надува се балон, или гума например, с въздух под налягане 😉 . Феномена е СОЦИАЛЕН и „сатанюгите“ много добре го знаят. Другото се пише после в учебниците по История, сетете се сами от кого. Казах ви го, те работят основно по 1-ви и 2-ри приоритети. 3-ти(марксизъм, християнство, ислям и т.н.) и надолу са за масите и елита им .

   Така е и с парите, по тоя въпрос се обърнете не към наивника Виденов а хитреца Костов и „ерудита“ Тодор Вълчев, единствения член, той сам си го призна, на Римския клуб 🙂 . Насипах ви толкова материал, че ако бяхте чули, прочели и 10% трябваше да ви светнат не една ами две червени лампички до сега. Но аз си мисля, че Рубикона вече е преминат, както Мелиса от долната връзка. От тук нататък следват моментите на есенното броене на пилците.

   Вземете поне изслушайте ей тая „бенегесеритка“, благодаря за връзката на Иван в другата тема, разпратих го до няколко човека белким им помогне да вденат, знам ли неведоми са пътищата 🙂 . И в превода луди и лудити не са едно и също нещо 😉 .

   https://rumble.com/vq7j6p-44021473.html

   Това което Мелиса не знае, или не иска да каже е, че именно децата и „тялото“ ви, като бизнес, „бекват“ икономиката на дълга. Тук „австрийците“, повечето , не са прави че фиатните пари са „въздух“ но това вече е сложна тема за сегашното ниво на масата. Така, че действията на сатанюгите са рационално следствие от оглупяването на популацията. Ся к’во я оглупява си оставям за себе си 😉 .

   https://www.youtube.com/watch?v=mIuyhMgoeQA

   П.П. Вече си просрочих времето за тук, за вас не знам. А има толкова други неща.

   1. Какво мислите за това? Качих го по-горе, но не знам дали ще го видите, пък нали Ви имам за гуру…:-) https://youtu.be/FDfDFGm2G7Y /“Генетические опыты и цифровое рабство. Специальное расследование.“/
    Всъщност въпросът на въпросите за мен- простата жена не е дали ще избухне война между Русия и Нато, а е- каква игра играе Русия в пландемията? Всичко друго изглежда пределно ясно.
    Отговорете ми, ако времето Ви, отделено за тук, позволява това. 🙂

    1. Всичко това са сенки, както казват богомилите. Така, че за коя Русия(РУСИЯ) говорите, дайте ми дефиниция за народ и разликата му от тълпа. То е валидно за САЩ, ЕС(СР), Китай(КИТАЙ), България(БЪЛГАРИЯ), Канада(КАНАДА) и т.н. Иначе си губим времето, което и без това е малко а ние с глупоста си го скъсяване. Защо имената ви в „гражданските“ ви документи са ГЛАВНИ букви, какво означава това? Оставете това какво са ви учили в училилище. Търсете, сама, някъде другаде 😉 .

     Социалните мрежи, като мрежата на паяка 😉 , фейсбук, телеграм, туитър и т.н. са сенки. Така, че пребиваването в Интернет е като Нео в Матрицата. Ако не знаеш защо си там си оставаш за неопределено време, все едно си наркоман затънал в зависимост. Няма голяма разлика. Така, че избора си е ваш, отговорноста също. Отговорност не идваше ли от орговор 😉 ?

     Виж страха е реална емоция, така че заемете се с него, практически не с пребиваване в Интернет, поемете самоконтрола в ръцете си. Намерете нещо дето е „само“ и му дайте контрола и става само-контрол 🙂 . Себето е още по-мътна концепция. Как Нео разбира че е в матрицата, ‘ми с безсънни нощи, като минимум. Няма къс път. В новата Матрица Архитекта е Психоаналитик 😉 .

     https://www.youtube.com/watch?v=DOlTmIhEsg0

     Ако сами не си сложим спирачки, никой няма да го направи за нас. Така, че 🙂 …

     1. Естествено, че не говоря за народа на Русия.
      Ако едни и същи дърпат конците навсякъде, защо да взимам страна в шоуто „Русия/ Нато“…
      И не си губете повече времето, пазете си го!
      (Психоаналитиците обикновено не умеят да анализират себе си.)

     2. Пазете се, емоциите са много важен компонент на цялата картина. Трябва да се контролират в Матрицата, иначе знаете как свършват. 🙂

      Ето ви още няколко щриха за цялото и някой детайли, които се коментират без никакво разбиране от всякакви „експерти“:

      Графена – http://ru.teplowiki.org/wiki/images/8/87/%D0%93%D1%80%D0%B0%D1%84%D0%B5%D0%BD.pdf

      А това има още мнооого време да стане дори познато, сред „черните“ овце на стадото, да не говорим за „учената“ и част, т.е. ефира или ефирното тяло(душата) си имат точно място и задачи, без значение кой какво си приказва в царството на Сенките 🙂 – https://www.youtube.com/watch?v=GV_XRpep7sQ

      Дори Марвел го вденаха 🙂 :

      https://www.youtube.com/watch?v=pmRlHhKMqyw

      Така, че внимавайте с емоциите 😉 .

     3. Вие се пазете! Аз (за разлика от Вас) не пиша по принуда. Нито пък ми плащат за това. Ако ми плащаха, нямаше да имам стимул за писане.
      А за страха… Сбъркал сте адресата. Да му мислят разглезените, които не са готови да загубят глезотиите си! Само загубилият всичко е свободен. (Какво тук значат някакви си матрици!)

     4. Бъркате за парите и писането, никога не съм писал за пари, не съм професионален писач или журналист, нито поне в тоя живот искам да стана, дори имам негативен сантимент към журналистите, както към пилотите 😉 . А иначе благодаря за пожеланието.

      И както се казва, ако е писано, See you, when I see you!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *