« Върни се назад Публикувано на 10.10.2021 / 19:37

ПОШЪЛ ТЕАТЪР, ЗА ДА МУ СЕ ВРЪЗВАМЕ. ЛЪЖЕ НЕУБЕДИТЕЛНО, НО УВЕРЕНО, ЗАЩОТО ИМА ГРЪБ И ТОВА НЕ Е САМО ГЪРБА НА АСЕН

От пиарското интервю на Румен Спецов за бТВ разбрах следното:

Той е специалист по данъчни измами, писал е закона за зърнопроизводителите, познава логиката и политиката на данъчните, както и предишния собственик на фирмата за търговия със зърно, която е купил и която се оказва с 1 млн. лева задължения, защото не се сметяло така, а иначе.

После я продал на подставено лице по старата схема на измамниците, защото купувачът сам го потърсил да му я продаде за левче.

За другите обяснения не е времето сега и някой ден ще обясни.

Излъчването и изказа му са на съдържател на ресторант от малък град, на когото се е разминала ревизията. Или на нападжия, който яде без пари в ресторанта на малкия град цял живот, защото е от НАП. Познава и двете страни на барикадата и това му е експертизата.

Лъже неубедително, но уверено, защото има гръб и това не е само гърба на Асен.

Дисциплинирал се е във фитнесите на Дубай и е поставен на чело на НАП (който е напуснал преди години), за да помогне на едни играчи да сменят други.

Човек с характер и амбиция, на когото не му пука за истината, а за постигането на целта. Тяхната, а не нашата цел.

Някои от нас много пъти сме гледали този пошъл театър, за да му се връзваме. Това не означава, че предишните ми харесват, а само, че сегашните не струват. Впрочем Борисов тук за пръв път е прав – по времето на Асен Василев и Спецов контрабандата отново тръгна рязко нагоре. Дали поради либерализацията на властта и контрола или по други причини няма голямо значение.

Впрочем – лъжите за заплахи и мъжественото сключване на вежди между сближените очи издават все пак ниско ниво. И от неговото интервю, както от интервютата на Кирил и Асен не остава нищо след като приключат.

Нито дума, нито мисъл.

Явор Дачков

«