Публикувано на 06.04.2021 / 13:55

ПОЧИНА ЖУРНАЛИСТЪТ ГЕОРГИ КОРИТАРОВ. КОГАТО СМЪРТТА Е ЛОВЕЦ…

На 61 годишна възраст внезапно почина журналистът Георги Коритаров.

Коритаров е бил ваксиниран с първа доза ваксина срещу Ковид, и снощи изведнъж се е почувствал зле, след което е бил откаран в болница, където са установили, че е с положителен тест на Ковид, получава остра сърдечна недостатъчност с летален край.

Лошата вест съобщи на страницата си във Фейсбук Георги Харизанов:

„Скъпи приятели,

Не знам как точно се съобщава такава вест. Не знам какво се казва, не знам как се проумява, не знам как се живее с нея.

Вчера се смеехме в ефир.

Днес разбирам, че повече няма да се видим.

Няма да говорим.

Няма да спорим.

Няма да мислим заедно, да работим заедно, да четем и да пишем заедно.

Щастлив съм, че бях малка част от живота на този велик човек. И той от моя.

Ще се опитам да се усмихвам всеки път, когато се сетя за него. Но едва ли ще успявам.“

Сбогом, Жоро!

Лек да е Пътя ти Отвъд!

Карлос Кастанеда: „В един свят, където смъртта е ловец, няма време за съжаления или съмнения. Има време единствено за решения. Не е важно какви са решенията. Нищо не може да бъде по-сериозно или по-малко сериозно от нещо друго. В един свят, където смъртта е ловец, няма малки или големи решения. Има само решения, които воинът взима пред лицето на неизбежната си смърт.“

Толкова великолепни спомени имам с Жоро Коритаров! Той бе от много, много, много малкото с които бе пиршество на душата да разговаряш. И да слушаш! И да чуваш! Зашеметяващ енциклопедичен ум, жестока памет и необятна ерудиция. Той бе от много, много, много малкото с които и когато бяхме на различни позиции, и спорехме, бях докрай респектирана от тезите и доводите му. Отиват си точно онези, които пълнят Духовната Библиотека Горе, остават все повече Тук, натъпканите в бездуховната кръчма. Но когато смъртта е ловец…, всеки миг е от значение. Не пилейте миговете заради мършата, заради която дори не си струва да се тревожим. Защото пак Карлос Кастанеда:

„Когато човек се тревожи, той се вкопчва във всичко от отчаяние; а веднъж вкопчи ли се в нещо, сигурно е, че ще изтощи себе си, ще изтощи този или това, в което се е вкопчил. Воинът ловец, от друга страна, знае, че пак ще примами дивеч в капана си и затова не се тревожи. Да се тревожиш означава да станеш досегаем, безразсъдно досегаем.“

Веселина Томова

АФЕРА поднася съболезнования на семейството му и близките му.

Коментари 33 за
“ПОЧИНА ЖУРНАЛИСТЪТ ГЕОРГИ КОРИТАРОВ. КОГАТО СМЪРТТА Е ЛОВЕЦ…”

 1. На някои май му бръкнах в задника ,хахаха ?
  „omon“, не продавай на краставичар краставици и не се прави на истина от последна инстанция по отношение дълбочината на проблема, тъй като написаното от теб по отношение на някакви си пари на разузнаването и непострадали от предателствата разузнавачи нямат нищо общо с истината.
  Истина е истина е , хахахаха ,кой ли застреля Илийчо от Мули ,хахаха?
  Завесата над фирмите на научно-техническото разузнаване (НТР) се вдига от един от бившите служители на НТР, който в края на 1991 г. сезира президента Желю Желев за случващото се в Националната разузнавателна служба (НРС), наследила Първо главно управление на ДС. Президентът е информиран, че в подчинената му Национална разузнавателна служба са изгаряни материали, свързани с финансирането на задграничните фирми. Една от фирмите е ИНКО. Заместник-директорът на НРС Радослав Райков потвърждава, че специална комисия в разузнаването е разглеждала дейността на 12 фирми на НТР. Неговото предложение е всички техни служители да бъдат уволнени. Уволнен обаче е самият Райков. Впоследствие материалите изчезват. Реакция от президента Желев няма. Военната прокуратура също е сезирана, но материалът потъва там, както и много други данни за злоупотреби. Съдбата на фирмите на разузнаването не е изяснена и при следващите президенти Петър Стоянов (СДС) и Георги Първанов (БСП), както и от директорите на НРС след ген. Бриго Аспарухов – ген. Димо Гяуров (СДС) и ген. Кирчо Киров (предложен от Георги Първанов). През 1992 г. между ген. Бриго Аспарухов и тогавашния министър на вътрешните работи Йордан Соколов възниква спор за задграничните фирми на бившето Първо главно управление (разузнаването). Аспарухов твърди, че е предоставил на Соколов списък на фирми с българско участие зад граница. Директорът на НРС обаче заявява, че „българското разузнаване няма фирми зад граница, никога не е създавало фирми и няма капитали в чужди банки”. Следващото правителство на Любен Беров предприема друга стъпка в опитите развихрилите се процеси да бъдат поставени поне под някакъв контрол. През ноември 1993 г. с Разпореждане № 117 на Министерския съвет е създадено дружеството „Консолид Комерс“, като целта е под неговата шапка да се осъществи държавният контрол над външнотърговските фирми с държавен капитал и техните задгранични дружества. Смяната на политическата конюнктура обаче оказва задържаща роля при изясняването на задграничните инвестиции и поставянето им под контрола на държавата като нейна собственост. За този проблем премиерът Беров е сезиран лично от главния прокурор Иван Татарчев:

 2. Заради провежданата от него антибългарска кампания, която провеждаше, никак не го харесвах.
  Но в човешки план ми е жал за него. Имам усещането, че като човек е бил свестен и интелигентен.
  Жалко , че заради тия пусти пари, така се изкелеферчи. Беше един от малцината умни журналисти.
  Отиде си преждевремено. Мир на параха му!

 3. Еманация на корумпираната журналистика! човек, който искрено мразеше Родината си и откровено работеше против нея, до последния си дъх! Снощи гледах, оказа се последното му предаване, в което отново пропагандираше македонизма и македонско малцинство в България! Тежка му пръст и да гори в Ада!

 4. айде и съобщилият да си взима под мишница това нищожество и да ходят на отанската си майна, баремим платят гнусните помени и загробване… пълни боклуци и жалки предатели!

 5. Лека му пръст на Коритаров. За умрелите добро или нищо. Затова мълча. Скоро другите“ваксинирани“ ще опнат петалата.

 6. Татяна Лолова, Георги Коритаров … списъкът е започнат. Защо се правим на слепи и глухи и не зададем въпроса ? КАКВО ГИ УБИ ? ?

  1. Ти май си от Герб-жени, или си просто тъп! Какво общо може да има между Великата Лолова и изменникът-соросоид алберт?

 7. Смъртта на Георги Коритаров е тъжен повод да бъде поставен един много сериозен въпрос:
  Сърдечните проблеми на видния и много чувствителен журналист са започнали непосредствено след като тогавашния вътрешен министър Румен Петков противозаконно го обяви за секретен сътрудник на българското разузнаване по югославска линия. Това повлече верижна реакция след себе си толерирана от тройната коалиция начело със Станишев, която започна да разкрива не само доносниците на ДС и РУМНО /без тези на МВР/, но и разузнавачите и контраразузнавачите, както и техния агентурен апарат у нас и в чужбина, което на практика разби националната ни сигурност и ликвидира същността на българските спецслужби. Това бе използвано за началото и на идването на мутренската мафия на власт, оглавена от Буда, която употреби създалата се ситуация и в течение на 11 години шантажира маса хора с тяхната принадлежност към органите, включ. чрез т.нар комисия по досиетата и специално изградения за целта в ГЕРБ орган начело с антон тодоров. Кога ще им бъде потърсена отговорност на всички тези лица за тяхното национално предателство и разбиването на здравето и унищожаването на живота на много истински български родолюбци?

  1. Питай за отговорността дръндарския циганин Мемет Доган ,който занесе списък с действащи разузнавачи в едно посолство . а Коритаров е убит с ваксина ,ама иначе за пред хората умря от К 19

   1. В строго секретна докладна записка до директора на НСС Чавдар Петков пише, че на 4 февруари 1992 г., вторник, около 18,30 ч. Мехмед Тефик е звъннал от дома си в кабинета на подп. Иван Терзийски, заместник началник на направление „Балкански страни“ в НСС, и с условности му съобщил, че иска спешна среща. Към 19,50 ч. на уговореното място под надлеза в ж.к. Дружба в лек автомобил се състояла срещата между подп. Терзийски, к-н Георги Паунов и Мехмед Тефик. Тефик им разказва, че същия ден в 13,30 ч. с лидера на ДПС Ахмед Доган са посетили турското посолство в София, където Доган предал за фотокопиране няколко документа, твърдейки, че ги е получил от Стоян Ганев, тогава министър на външните работи на България в кабинета на Филип Димитров, и Живко Попов, бивш заместник-министър на външните работи по тоталитарно време и бивш кадрови офицер от Първо главно управление на Държавна сигурност. По-късно Тефик ги ксерокопирал и предал копията на НСС. Терзийски и Паунов оценяват важността на получената информация и още на следващата сутрин, на 5.02.1992 г,. данните са докладвани на директора на НСС – полк. Чавдар Петков, който разпорежда започването на първични мероприятия за проверка. Проверката установява, че по данни на Мероприятие „Струма-1″ на 4 февруари 1992 г. в 13,14 ч. Мехмед Тефик се обажда на Атъф Шекерджиоглу, културен аташе в посолството на Република Турция в София, и му съобщава, че в 13,30 ч. с Ахмед Доган ще бъдат в посолството. По данни на служба БОИ, външно проследяване, на 4.02.1992 г. в 13,29 ч. пред посолството спира лека кола „Волга“ рег. № 65-03, от която слизат Ахмед Доган и Мехмед Тефик, които влизат в сградата и престояват там до 15,40 ч. В 13,50 ч., само 20 минути след влизането им, въпреки че е болен, пристига и посланикът Ялчън Орал.

    1. Напълно съм съгласен с написаното от „omon“. Разбира се, че трябва да се потърси съдебна отговорност и от Меди Доганов, както и от онези, помогнали му за изготвянето на оня списък като Живко Попов, Стоян Ганев/посмъртно/, Николай Бончев / бивш отг.дипломат от МВнР и агент на ДС, на чията пишеща машина „Марица“ е писан списъка/, Бих искал да поставя в тази връзка още един въпрос, а именно кому това всичкото беше изгодно? И за тези вече три десетилетия си мисля, че този процес вероятно е бил диктуван от Русия с оглед преориентирането на България към НАТО и ЕС с цел добре подготвените кадри на България в сферата на разузнаването и КРО да бъдат неутрализирани чрез тяхното разкриване за да не бъдат използвани в бъдеще за работа срещу интересите на Москва. И ако е така, рускнаците успяха напълно защото днес службите ни са пълни с калинки и работят срещу тях по начин, който е смехотворен, доказателство за което са руските разработки от последните месеци и години на ДАНС, СВИ и прокуратурата, очевадно съгласувани с новите ни партньори с оглед демонстриране на лоялност заради оцеляването на управляващата ни хунта.

     1. Ne не , друга е схемата с това предателство. Пари,пари и пак пари просто се къса връзката с парите в разузнаването ,фирмите , бъдещите капиталисти ,хахаха. Някой да е умрял ot страх или разстрелян от осветвeните в списъка разузнавачи ,хахаха?Обаче едни пари ги няма и така до ден днешен ,хахаха.

     2. „omon“, не продавай на краставичар краставици и не се прави на истина от последна инстанция по отношение дълбочината на проблема, тъй като написаното от теб по отношение на някакви си пари на разузнаването и непострадали от предателствата разузнавачи нямат нищо общо с истината.

 8. Бог да те прости! Почивай в мир, Жоро!

  Макар че през последните години бяхме на противоположни позиции по някои въпроси, много съжалявам за новината и съм потресена. Съученик и състудент, невероятно интелигентен, образован и информиран. Малко журналисти са с такива качества. Не вярвам на всички простотии, написани за него, защото го познавам. Искрени съболезнования на семейството му!

 9. До Веселина Томова.
  Г-жо Томова, ако искате вижте клипа по-долу. Направен е от мен лично преди 10-на години с голямо желание и вдъхновение. Думите са ви познати и съответсват на вътрешната ви същност. Желая ви сила и късмет.
  https://vimeo.com/148757166

 10. Така е, когато хората се оставят да бъдат подлъгани да си слагат тези убийствени генни терапии

 11. Бог да го прости!!!
  Обичах да го слушам. Макар и не винаги да бях съгласен с неговите тези.
  Беше страхотен!

 12. „За мъртвите, или добро, или нищо, освен истината“, Хилон от Спарта. Бог да прости!

 13. Трудно се понасят резултатите от изборите. В този смисъл ще бъде трудно и за Харизанов.
  Бог да го прости Коритаров!

 14. Какъвто и да е бил в миналото, той беше добър журналист със собствено мнение и позиция. Зависимостите в този свят са неминуеми, но мисирка никога не е бил. Това е достатъчно да бъде изпратен с уважение. Светъл му път!…

 15. Коритаров беше в началото много добър журналист докато изгря звездата на Лайняната Тиква в политиката Боко Тиквата и оттам стана друг човек..Знаковото е че си замина отведнъж след изборите…които ГЕРП-Б уж спечели а в действителност загуби защото остава без Патериците в новата СБИРЩИНАТА-СКУПЩИНАТА парламента новото НС..Друг трябваше да си замине но си замина Коритаров.Бог да го прости.!

 16. От разпространената в сайтовете информация става ясно, че Коритаров наскоро е бил ваксиниран с първа доза и е очаквал поставянето на следващата. Не щеш ли изневиделица човекът е получил усложнения и за броени часове си е отишъл, нищо че е бил в една от най-добрите болници в София. Хайде продължавайте да ни юркате към ваксинация г-да медицински фашисти. И ваксинационни паспорти ни издавайте, който оживее от тези блювочи /а.к.а ваксини/ със здраве да си го ползва.

 17. ПОКЛОН пред паметта на журналиста Георги Коритаров!

  Изключително ерудиран Човек!

  Снощи го гледахме по телевизията, смееше се…, Боже какво нещо е Животът!

  Светла Ви памет, г-н Коритаров!…..

  Оставяте светла следа в медийното общество…

 18. Журналистът Георги Коритаров се надсмя над невежата Мутра – досега некомпетентността на Борисов бе най-пазената тайна в държавата:

  Мутрьо на изпит по история
  https://www.youtube.com/watch?v=RRV7t1sdExg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *