« Върни се назад Публикувано на 29.08.2023 / 14:32

ПОТРЕС! НЕ СЕ БИЛ ВИЖДАЛ С АЛЕКСЕЙ ПЕТРОВ ОТ ДВЕ ГОДИНИ, АМА …ВСИЧКО ЗНАЕ! ЧЕ И БОКО ТИКВАТА ИЗПРА С УЖ ВЕНЕЦ ОТ НЕГО: „ПОЧИВАЙ В МИР, БРАТ МИ. Б ТОЧКА“!

Слушам и гледам Марчело Джотолов в разговор със Соня Колтуклиева в Агенция Пик, и си казвам: „Ех, Алексей, що лайна изнесе на гърба си…“. Да не се обиди Джотолов, нека не припознава в …лайната, ама ни идва в повече, когато чак когато Алексей Петров го няма на този свят, куцо, кьораво и сакато, взе да дърдори нелепици и дървено да философства върху трупа му, че чак произвеждайки уж неволен пиар.

Джотолов не се бил виждал с Алексей от две години. Ама знае човекът всичко, за което го питат. Най-вече знае как никога не били врагове с Борисов и даже, ох, ще припадна!: „Борисов нямал никакъв избор, освен да позволи на Цветанов да арестува Алексей Петров“.

Слушам го тоя и си викам, а, бе, аз с Алексей Петров ли съм си приказвала, или с някой несъществуващ, според холограмата, която му „гради“ Джотолов?!

Иначе Джотолов по гротесков начин претопля и баници, като тая как преди ареста на Алексей, Велин Хаджолов се бил забъркал с жената на Цветанов и като „аргумент“ привежда: „Хаджолов по това време изглеждаше доста добре като мъж…“.

Потрес просто. Абе, аланкоолу, той Хаджолов и сега изглежда доста по-добре като мъж!

Джотолов никак конкретно не отговаря коя е последната среща на Алексей с него преди две години, а плещи за някакви сапуни в Турция, които „логистирал“ за Тетевен… Добре би било да разкаже как са приключили отношенията им с Алексей, ама вместо това ни въвежда в … „като по американските филми“.

На ритуала по погребението на Алексей Петров имало включен микрофон и всеки можел да се изказва, говорили „някакъв професор на когото не му помня името“ и „Кузман, сегашния председател на Съюза за стопанска инициатива“, ама на Джотолов му станало задушно и излязъл да се разхожда.

На това място Соня Колтуклиева обяснимо и логично пита след като е бил включен микрофона кой друг се е изказал и след като чува, че Джотолов излязъл да се разхожда още по-логично и видимо губи интерес.

Обаче! Джотолов иска да си каже! И натъртва, че „друго исках да ви кажа“, защото и Колктуклиева пита защо нито Петко Петков, нито Кирил Петков, нито Бойко Борисов са отишли на погребението и дори не са поднесли съболезнования, които да са чути от обществото…

И Джотолов си казва „другото, което исках да ви кажа“. Значи, като му станало задушно и излязъл да се разхожда, изведнъж видял един венец и на венеца пишело: „Почивай в мир, брат ми! Б Точка“. Тъй го каза Джотолов: „Б Точка“. И прибави: „Така че не сте права за Бойко…“.

Защо „Б Точка“ е точно Бойко Борисов, не стана ясно, ама трябваше да ни се пласира колко добър, колко човечен е Бойко Борисов, нищо, че е „Б Точка“. Тънък пиниз, ах, колко много са се обичали тези „двама братя“.

Дали изобщо „Б Точка“ е Бойко Борисов – майната му, важното е внушението, пласмента, който да бъде подет от медиите. Пласиран точно от Джотолов, който първи изприпка да спасява Бойко Борисов пред къщата му в Банкя, когато арестуваха лицето Бойко Методиев Борисов.

Джотолов не видял нито жената, която живееше с Алексей – Ива Павлова, нито дъщеря му Диляна, нямало ги в залата, сигурно защото после в тесен кръг щели да го погребат, ама майка му била там и „тази жена не спря да плаче, два часа плачеше тази жена…“, като че ли е странно майка на погребение на сина си да плаче, че бе изтъкнато като някакъв странен съспенс.

Изобщо – пълен потрес!

Но важното е, че се пласира „добрият човек“ „Б Точка“, дето Алексей винаги го бил обичал.

Ай сиктир, бе! Масали от палячовци.

Веселина Томова

«