« Върни се назад Публикувано на 10.06.2017 / 9:46

ПОТРЕС! ГОТВЯТ ТРЕНЕВ „ЕБАТИ“ ЗА ШЕФ НА СЛУЖБА „ИНФОРМАЦИЯ И АРХИВ“ В ОД-МВР –ВАРНА! АГЕНТУРА И ВЕРБОВКИ МОЖЕ ДА ВЛЕЗЕ В РЪЦЕТЕ НА ГОНЕЩИЯТ ОТКРАДНАТО ПРАСЕ!

ВАЛЕНТИН ТРЕНЕВ ЕБАТИНа 7 април 2014 година шефът на „Вътрешна сигурност“, базирана в ОД –МВР – Варна, но отговаряща за цяла Северна България, Валентин Тренев, известен с прозвището „Ебати“, бе освободен. Тренев „Ебати“ се прочу с това, че по негово време „Вътрешна сигурност“ не свърши абсолютно нищо, освен изумяващата, фундаментална „операция“ – да бъде издирвано откраднато прасе в село от Варненска област.

Валентин Тренев „Ебати“ бе изключително близък с ексшефа на ОД –МВР – Варна Чавдар Нанков – „Барби“/“Чавката“, който вместо да отговаря за печалната афера „Червеи“, която стартира именно от него, бе върнат като началник на Второ РУП – Варна.
Тренев – „Ебати“ е близък и с ексшефа на ДАНС – Варна Цветан Панайотов, както и с ексдясната ръка на Цветлин Йовчев – Георги Великов.
След излизането си от МВР, Тренев „Ебати“ започна работа във варненската фирма „Явлена“, където пък бе изловен от АФЕРА отново в печален гаф: „ОТКРАДНАХА РАЗРЕШИТЕЛНОТО ЗА ОРЪЖИЕ НА СПЯЩИЯ ЕКСШЕФ НА „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ“ – „ЕБАТИ“!“
На 1 юли 2016 година спящият на служебния си „пост“ във фирма „Явлена“ Валентин Тренев – Ебати, е бил споходен от „произшествие“ – откраднато му е разрешителното за оръжие, служебни документи, които са на фирма „Явлена“, в която работи, както е откраднат и мобилния му телефон.
АФЕРА научи, че същото това лице Валентин Тренев – „Ебати“ е готвен сега от шефа на ОД –МВР – Варна Даниел Пашов /апропо, който запазва поста си като директор на варненската вътрешна дирекция/ за шеф на Служба „Информация и архив“ към ОД на МВР – Варна.
Служба „Информация и архив“ е изключително знакова служба, тъй като в нея е съсредоточена информация за цялата агентура, всички минали, настоящи и задействани вербовки, в нея се намира и цялата оперативна информация, както и информация за разработки, по които се работи.
Така на практика ключова информация ще попаде в ръцете на „Ебати“, а чрез него евентуално и в полезрението на аверите му, които дълго го крепяха на поста шеф на „Вътрешна сигурност“.
И още нещо: позицията шеф на Служба „Информация и арфив“ е за държавен служител. Заплатата е 1500 лева. Като прибавим пенсията на Тренев „Ебати“ от 910 лева, нищо, ама съвсем нищичко няма да кажем за търговия с информация.

Afera.bg

«