« Върни се назад Публикувано на 16.06.2014 / 22:30

ПОТРЕСАВАЩО! ШЕФЪТ НА МВР-ВАРНА „ПУЙЧЕТО” ПРИЗНАВА, ЧЕ ВЪТРЕШНИЯТ МИНИСТЪР ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ Е ДЪРЖАЛ ВАРНЕНСКАТА ПОЛИЦИЯ В ПЪЛЕН ХАОС!

 

Когато МВР се управлява от истински потресни „чавки”, „ебатита”, „пуйчета” и „бастуни” се стига дотук. Пред варненския вестник „Черно море” директорът на ОД на МВР – Варна Николай Калчев – Пуйчето е дал умопомрачително интервю. „Пуйчето” бе назначен за нов шеф на варненската Дирекция, след като близо година, благодарение на „кадровата политика” на Цветлин Йовчев, ОД – Варна се управляваше от Чавдар Нанков – „Барби”/”Чавката” заедно с авера му – шефът на „Вътрешна сигурност” Валентин Тренев – Ебати, който продължава да твори безумия.

След като „Чавката” бе най-после натирен, но вместо да бъде шутиран от МВР го върнаха пак на ръководен пост във Второ РУП – Варна, начело на Дирекцията на МВР – Варна пак от Цветлин Йовчев бе ръкоположено „Пуйчето” – което в живота си е ръководило двама-трима души като началник група в Трето РУП – Варна и е бил изпратен там след като в „Криминална” е станала вече нетърпима една негова слабост, известна и на уличните кучета около полицията.

Сега нека направим един анализ на „фундаменталното” интервю на новия директор – назначен от Цветлин Йовчев – на ОД на МВР – Варна – „Пуйчето”.

Директорът на ОДП – Варна, Николай Калчев: Заварих пълен хаос, но нещата вече са спокойни

– Г-н Калчев, какво заварихте в дирекцията на полицията, когато поехте ръководството й?

– Ще ви кажа направо. Беше пълен хаос. При идването ми нямаше никакви началници на отдели. Трябваше да се промени работата, и то спешно. В момента, в който поех тази длъжност, нямаше началник на отдел досъдебно производство, нямаше началник на Криминална полиция, на Охранителна полиция, на Четвърто РПУ, на сектори на Икономическа полиция…, списъкът е дълъг. А знаете, че работата на ръководителя изобщо не е лесна. Той  не само координира работата на отдела. Едно писмо да се подпише, трябваше да се влезе директно при директора. Работата се бавеше. Тези хора трябва да ги има, за да има някаква субординация, без тях се пречи на работата, най-малкото на административната.

Бележка на АФЕРА: Даааа, „работата на ръководителя изобщо не е лесна”. Работата на „Пуйчето” – още по не е лесна, тъй като той изобщо не знае къде се намира. На практика „Пуйчето” в прав текст признава онова, което в продължение на цяла година писа АФЕРА – че в Дирекцията на МВР – Варна е пълен хаос и тотална катастрофа. Николай Калчев – „Пуйчето” пак на  практика признава, че това положение е било избрано, толерирано и подържано от вътрешния министър Цветлин Йовчев. Не го казва обаче в прав текст, защото същият този министър назначи след „Чавката” – „Пуйчето”. Като е заварил такъв хаос ЗАЩО „ПУЙЧЕТО” НЕ КАЗВА КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА. И ЗАЩО „ПУЙЧЕТО” НЕ КАЖЕ КАКВА ОТГОВОРНОСТ Е ПОТЪРСИЛ ОТ ВИНОВНИТЕ ЗА ПОДЪРЖАНИЯ ХАОС В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОЧТИ ГОДИНА? Какъв е проблема „Пуйчето” да констатира нарушенията и да предложи на министъра МВР да потърси дисциплинарна отговорност от виновните длъжностни лица? И ако неговите изводи са верни, това значи, че ръководители от МВР, в частност ОД-МВР -Варна, са извършили тежки дисциплинарни нарушения и са за уволнение!

– Въпреки че ръководите дирекцията само от месец, как виждате цялостната картина на престъпността във Варна?

– Основните проблеми на града се знаят от години. Мога да ви говоря в цифри – с 6 процента сме надолу като регистрирани извършени престъпления, с 3 процента е увеличена разкриваемостта, но това може да създаде грешна представа. Явно е, че има спад и увеличение, но това е цялостната картина. При битовата престъпност, което рефлектира най-много върху хората, нещата са зле. Вилните зони край Варна примерно са много зле – над „Възраждане“, „Владиславово“, Аксаково. Почти няма необрана къща. Говорил съм с началниците на районните да има засилено присъствие, да се вижда и от хората. Но в дирекцията не достигат хора. Когато жандармерията влезе по селата, имаше ефект.

Бележка на АФЕРА: По-тъп отговор чели ли сте? В проценти „сме надолу”, ама това „може да създаде грешна представа” и „нещата са зле”. Основните проблеми на града, „Пуйче”, наистина се знаят от години. И те не са само свързани с битовата престъпност. А с корупцията. Където ти, „Пуйче”, както и „Чавката”, както и „Ебати”, както и „Митьо от село Окорш”, сте тотално  посрани, защото не смеете да шукнете, и защото трябва да питате Горе, за да пипнете  СИМБИОЗАТА. Що се отнася до глупостите, които плещи новият директор „Пуйчето”, първо нека да каже какво стана с разкриването на десетките палежи на коли, или и той като „Чавката” търси поредния психо-болен за да им ги припише, за да потули „рестото” към „шанаджиите”. „Пуйчето” да отговори и защо проспа договорките на висши ченгета с нарко-пласьорите и сутеньорите и къде бля, когато цялата тази схема се ръководи от ченгета!

– Що се отнася до измамите, има ли сериозно увеличение при телефонните?

– За съжаление, да. За цялата 2013 година са регистрирани само 11, а само за първите 5 месеца на тази година те са 50. Намират се възрастни хора – лесни, доверчиви. Имаше едни хубави реализации през 2013-а, стреснаха се малко, сега пак се активизираха. Ние не можeм да спрем хората да си дават парите на измамници. Правим каквото можем превантивно – лепим стикери, плакати, по всички медии тръбим постоянно как да се пазят, да не се поддават, но хората са доверчиви. Това са все възрастни хора. Номерата се намират на случаен избор. Звънили са ми на мен дори, на служебен стационарен телефон в Транспортна полиция.

Бележка на АФЕРА: По-тъпи пиарни въпроси едва ли сте чели. Нататък хептен ще се отвратите. А като се прибави това, че със сто процентна сигурност интервюто на „Пуйчето” не е дадено „на живо”, а му го е писала говорителката на ОД на МВР – Варна, нещата са печално необратими. Всичката Мара втасала във Варна, че телефонните измами са големия проблем. Що ли не пита „черноморската” медия за корупцията, а? Щото „Пуйчето” трябва да пита Цветлин Йовчев, Дъбчето, в краен случай Пеевски или Цветан Василев, това е последното е майтап, защото ако и „Пуйчетата” са кадрови натиск откъм „експертите” на Доган, ебати цирка. Иначе „Пуйчетата” правели каквото могат – „лепяли стикери”, ашколсун!

– Като бивш служител на Транспортна полиция сте запознат със ситуацията какво се случва с кадрите й, след като звеното беше разформировано и мина на подчинение на дирекцията на полицията, а не на МВР?

– Транспортна полиция вече е разформирована официално. Преди две седмици ръководството на МВР обяви, че жандармерията поема охранителния състав, а при нас в дирекцията идват следователите. Още не се знае как ще се обслужва железният път в областите. Оперативните работници си работят по икономически и криминални престъпления, те са обучени колеги, влизат си в длъжностите и си продължават работата. Въпросът е кога и как ще се случи. Това още не се знае.

Бележка на АФЕРА: Браво, бе, „Пуйче”! Ти обяви „оперативна информация” за апашите по „железния път” в областите, който „още не се знае как ще се обслужва”! Т.е. никой не го обслужва. Кради, народе!

– Всяко лято на помощ на варненските полицаи командироват ваши колеги от вътрешността на страната. В момента обаче има служители на ОДП – Варна, които са командировани на границата. Каква е ситуацията?

– Традиционно всяка година във Варна се командироват полицаи. Тази година е същото. Не е тайна, че в нашата дирекция има огромна липса на кадри. Имаме над 160 свободни места. Но хора засега не можем да наемем, дори да искаме. Не може да обявим конкурс, защото трябва да изчакаме първо да се приемат в Народното събрание промените в Закона за МВР. А когато това стане, започва една дълга процедура. Първо трябват три месеца, за да се проучи кандидатът, а след това трябва да мине през полицейската школа. Иначе казано, ако в този момент ние обявим конкурс, нови полицаи ще имаме чак следващото лято. Затова в момента разчитаме да се справим със ситуацията с помощ от други дирекции. В началото на сезона изградихме КПП-та по курортните комплекси. 33-ма униформени са командировани от вътрешността на страната. 6-има от тях са разпределени на Камчия, останалите между Златни пясъци и Св. Константин. Допълнително 12 души от жандармерията вече са командировани при нас, те пристигнаха на 5-и. Първоначално ни обясниха, че жандармерия ще командироват само през август за охрана на „Евксиноград”, но успяхме да се преборим да ни помагат цяло лято. Ще има мотори на „Сигма”. Предстои много работа. Справяме се, както можем, с липсата на хора.  Що се отнася до нашите момчета, които са командировани на границата, очакваме последните да се приберат вече. Желанието ми беше на 29 май да не пращаме смяна на границата, но се оказа, че нарушаваме ритъма на другите райони, и това е последната смяна, която отиде. Безсмислица е наши полицаи да са там, а тук да идват колеги, които не познават района. Все пак става въпрос за 80 души от всички районни във Варна. След септември, ако се наложи, пак ще помогнем на колегите.

Бележка на АФЕРА: Наглост, наречена „бля-бля”! АФЕРА вече изнесе детайлната схема, която работи безотказно от години по курортните комплекси, която се изработва и договаря СЪВМЕСТНО С НАРКО-ИГРАЧИТЕ И ДЪРЖАЩИТЕ ПРОСТИТУЦИЯТА ЗАЕДНО С ЧЕНГЕТАТА. ПУБЛИКУВАХМЕ ИМЕНА, ТРАСЕТА, СХЕМА, ЧЕНГЕТА И БАНДИТИ, А „ПУЙЧЕТО” ГОВОРИ ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ НА КВАДРАТ без изобщо да споменава истинските проблеми на туристическите комплекси и престъпността там.

– Как се справят с охраната на реда, търговията с наркотици, безпричинната агресия на летуващите по курортните комплекси и нощните заведения в града?

– Имаме виждане за дрогата по заведенията. Естествено, знаем какво се случва. Дилърите са дребни, но постоянни. Правят се екипи, следи се контингентът. Имаме доста информация по тази линия. Имаме си свои информатори. Работи се, но е свързано с много средства, безсъние… В дирекцията са трима души и гледаме по-малките случаи да ги поемат районните. Иначе за сигурността отговарят полицейските екипи. Отремонтирахме 10 мотора, които ще патрулират по комплексите. В Морската градина също ще патрулират сигми, ние поемаме втората алея, а Общинска полиция – крайбрежната, където също ще има и екипи на районните.

Бележка на АФЕРА: А! Не падайте от коня! „Имаме виждане за дрогата по заведенията”. Дилърите били „дребни”. „Имаме си свои информатори”. Работи се, но било свързано с „много безсъние”. Отремонтирали 10 мотора… Такъв цинизъм, такава невчасност, такава наглост да лъжеш, такова безхаберие и в същото време умишлено прикриване на СМАЗАНА СХЕМА ЗА НАРКО-БИЗНЕС, която процъфтява благодарение на чадъра опънат от  ченгетата, че ни идва да строшим не човката на „Пуйчето”, а клавиатурата…

– Ситуацията по варненските пътища е, меко казано, плачевна. Как може да се накарат шофьорите да спазват закона и има ли ефект от камерите за видеонаблюдение?

– Това с глобите и много наболял въпрос. Наистина има шофьори, които карат с по 10 или повече акта и не са платили нито един. Но ние нищо не можем да направим. Нямаме правомощия. Що се отнася до видеонаблюдението, нещата са много зле. От общо 83 камери не работят 49. Дължим още 4,6 млн. лв., за да се изгради напълно цялото наблюдение и да могат да работят всички камери. Но пари няма откъде да дойдат поне на този етап. 

Бележка на АФЕРА: „От общо 83 камери не работят 49”. Хахахаха, е, няма такъв смешник! Варненци, хич да не ви пука, карайте на воля джаста –праста. „Пуйчето” рече, че 50% от камерите са дали фира.

Те това е поредният „спец” от котилото на Цветлин Йовчев.

Йовчев, Станишев, Доган, Пеевски, Цветан Василев, Дъбов и всите „кадровици” на морската столица, Варна няма да ви прости всички тези малоумия. Умишлени малоумия, само и само за да не се разследват огромните кражби на „мазачите на  филии” на СИМБИОЗАТА.

И ЩЕ ВИ ЗАПОМНИ С ПОЗОРНОТО „МВР – ЕБАТИ”.

Afera.bg

 

«