« Върни се назад Публикувано на 10.08.2022 / 19:10

ПОТРЕСАВАЩО. КАК ПЪК НИТО ЕДНА ДРЪЖКА НА МИКРОФОН НЕ ВИДЯ, ЧЕ ТАМ НЯМА ГАЗ. ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ЖУРНАЛИСТИ БЯХА С ПЕТКОВ! НЯМАМ ДУМИ.

Потресаващо. Добре е да се гледа видеото:

https://www.vbox7.com/play:7d16a8f385

Не, че се учудвам, но всичките тези журналисти бяха с Петков на всичките му тържествени откривания и инспекции на интерконектора. Как пък никой не видя, че там няма нито газ, нито е готов за експлоатация. Това е пълна професионална катастрофа. Дръжки на микрофон. Припомням, че още през пролетта Петков излъга, че това съоръжение ще е готово през юни, после излъга, че се отлага за края на юли, после за август, после за септември, а тази сутрин излъга, че по него тече газ. Нямам думи.

„Не открихме газ в интерконектора, а неприключили строителни работи. Това заяви вицепремиерът и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев. И по този начин опроверга бившият премиер Кирил Петков, който в сутрешно интервю заяви, че в тръбата имало 40 бара налягане.

Алексиев и министърът на регионалното развитие и строителството Иван Шишков инспектираха интерконектора с Гърция.

По думите на Алексиев има един голям проблем, който остава нерешен. „Той е свързан със системата, която управлява целия интерконектор. Без приключване на тази система – той няма как да работи. Ние днес газ не открихме в интерконектора. Открихме неприключили строителни работи”.

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков беше категоричен, че проверките на строителните дейности на интерконектоа ще са всеки ден. „ДНСК в региона ще проверява всеки ден какви строително-монтажни дейности се извършват. На практика надзорникът ще получи буквално офис в ДНСК, за да може с директора на ДНСК да събират всички документи“, подчерта той.

Според него в момента този обект изглежда като луксозна сграда с мебели, но до нея няма достъп на ток.

Явор Дачков

«