« Върни се назад Публикувано на 28.12.2023 / 15:53

ПОТРЕСАВАЩИ ИДИОТИ! ОСНОВНА ЗАДАЧА НА ТАГАРЕВ И ВОЕННОТО МИНИСТЕРСТВО – ДА СЕ НАМЕРИ НАЧИН ДА БЪДЕ ПРЕКРЪСТЕНА АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО!

АФЕРА разкри поредния потресаващ абсурд, който се мъти в позорното управление на продажното правителство, което управлява България, в частност в Министерството на отбраната.

По заръка на военният министър Тагарев в момента основната задача на Министерството на отбраната /?!?!!!/ е да се намери начин да бъде прекръстена З-та изтребителна авиационна база Граф Игнатиево!

Вие представяте ли си КАКВИ ПРОДАЖНИ ИДИОТИ УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ, след като основното с което в момента се занимава Министерството на отбраната е как да се прекръсти Авиационната база Граф Игнатиево?!

Всъщност авиационната база е кръстена на село Граф Игнатиево, където е изградено летище.

Летище Граф Игнатиево съществува от 1940 г.

А село Граф Игнатиево до 1902 година носи името Чоллук (Чоллукът, Чолнукът), а между 1902 и 1956 година – Граф Игнатиев.

Наречено е на руския дипломат, генерал и министър граф Николай Павлович Игнатиев, изиграл важна роля като посланик на Русия в Цариград за подготовката на Руско-турската война от 1877 – 1878 г.

В селото се намира 3-та изтребителна авиобаза.

И понеже всичката Мара в държавата и отбраната втаса, сега първа задача е как Тагарев да прекръсти авиобазата.

Няма какво да се чуди Тагарев, а направо да прекръства авиобаза Граф Игнатиево на англо – американските бомбадировачи, благодарание на които по време на бомбардировките от 1943-1944 г. само в София са убити, безследно изчезнали и починали от раните си над 2000 души от софийското население, разрушени са над 12 500 сгради. Близо 1/4 от сградния фонд на София е сринат. Напълно унищожени са Държавната печатница, Областният (Окръжен) съд, Малката баня, Градската библиотека, театър „Одеон“, Юнион клуб, Домът на културата и печата, Артилерийските казарми, католическата катедрала „Свети Йосиф“ и мн. др. Те не са възстановени. Силно засегнати са Народният театър, Народното събрание, Българската земеделска банка, Богословският факултет, Природонаучният музей, зала „България“, къщата музей „Иван Вазов“, сградата на БАН, Централна баня, Александровска болница.

Afera.bg

«