« Върни се назад Публикувано на 19.05.2021 / 18:38

ПОСЛЕДНОТО НЕПОИСКАНО ДОБРО, ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ!

Държавният глава определи рокадите в МВР като логични. „Трябва да има прозрачност, отчетност, отговорност и нулева толерантност към престъпността и купения вот. Важно е да се застане на принципна позиция“, категоричен бе той. По думите му служебното правителство има нулева толерантност към корупцията.

Що се отнася до смяната на областните управители, Радев уточни: „След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично и те да се сменят.“

„Да се прояви държавност, да започнем да говорим и да действаме за укрепване на върховенството на закона, за пресичане на злоупотреби, на кражби, за неутрализиране на натрупалото огромен ресурс задкулисие“, добави Радев.“

След като се сменя една власт, а областните управители работят с изпълнителната власт, е логично и те да се сменят.“, викаш, Радев, а?

И затова ли във Варна ТВОЙТЕ ПРЕМИЕР И МИНИСТРИ, вместо да демонстрират воля, характер и респект, се гънат и свиват КАТО МИШКИ, НЕназначавайки нов областен управител?

Затова ли ТВОЯТ ПРЕМИЕР назначи вр.ид. областен управител Петър Манчев – солташак на ГЕРБ Иван Портних и негов съученик?!

Хубаво рецитираш, Радев, също толкова хубаво, колкото рецитира и вицепремиерът ти Бойко Рашков, ама с ваште рецитации единственото, което ще направите е да върнете ГЕРБ пак на бял кон.

Защото не рецитации трябват, а ДЕЙСТВИЯ!

„….нулева толерантност към престъпността и купения вот“, ги редиш за смените в МВР, Радев, ашколсун.

А на практика? ZERO!

ТВОЯТ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР маха една тиква, начело на СДВР и слага заместника на същата махната тиква! Точно тоя, дето логистираше полицейските действия по протестите и мачкането по тях. Ама бил в отпуска тогава, айде бе! Ако тоя е ПРОМЯНА за СДВР, по-добре да бе извикал Боко Тиквата, поне щеше да е по-интересно.

ТВОЯТ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР досега трябваше е СМЕНИЛ ВСИЧКИ ШЕФОВЕ НА ОД НА МВР И ВСИЧКИ РПУ, ако наистина искате да ударите купуването на гласове. Дотук – НИЩО! Самият ТВОЙ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР ГОВОРИ ГЛУПОСТИ как щял да премества и да прави „спец звено“ /по какъв закон, а?!/ с преместените, че да му помагали… И нямало да има чистка. Щял да ни чете имената на купувачите на гласове – хахахаха! Щото ние сме от Левуново и не ги знаем!

Как няма да има чистка, бе? ТВОЯТ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР, АКО Я КАРА ТАКА, ИЗБОРИТЕ ЩЕ МИНАТ И ТОЙ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ЗА ЛИМОНАДА!

Досега трябваше да бъдат сменени всички шефове на служби, за главният секретар на МВР да не говорим – това трябваше да е първата смяна с моментално ново назначение!

Какво правят ТВОИТЕ, РАДЕВ? ВЪРТЯТ ЕДНИ БОКОВИ ТИКВИ ОТ ЕДНОТО МЯСТО НА ДРУГОТО И СИ МИСЛЯТ, ЧЕ С ДЖАНДАР СУРАТ ПРИКАЗКИ ЩЕ СИ НАПРАВЯТ ДОБЪР ПИАР.

Не всички обаче на тази територия са малоумни, които да ръкопляскат на всяка куха дума без покритие.

До този момент в МВР нищо не се случва от това, което програмираш. Нещо повече – нито една капия на Боко не е мръдната.

ТВОЯТ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР, ВМЕСТО ДА РАЗКАРА МОМЕНТАЛНО И НЕФЕЛНИЯ ШЕФ НА ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ, днес с него дефилира на тур за овации пред джурналя, които не знаят какво да питат.

Ако и такива ще са ви и „преместванията“, и „смените“ в местните дирекции на МВР, направо си взимайте шапките и кой откъде е.

За да направят това, което иначе прокламираш, Радев, ТВОИТЕ трябва да имат ТОПКИ, СЪРЦЕ И ХАРАКТЕР, ДА СА ОПЕРИРАНИ ОТ ЕГО И ДА СИ СЪБУЯТ ЗЕЛЕНИТЕ ЧОРАПИ.

И НЕ ПОСТ ФАКТУМ ДА ТЪРСИТЕ ПОМОЩ ЗА ИНФОРМАЦИЯ, А ДА БЯХТЕ ПОИСКАЛИ ИНФОРМАЦИЯ ОВРЕМЕ!

И на финала нещо лично, заради което сега ще ме линчуват, защото овчедушния възторг на масата, когато е неподплатен с истинска информация е най-страшен:

ако аз бях на твое място, щях да сменя Бойко Рашков и щях моментално да назнача истински МЕЧ в МВР, а не плямпало, което не знае къде се намира и реанимира боковите и библиотекарските капии. И хич нямаше да ми пука кой какво казва и говори. Защото когато Целта е ясна, а се изхлузва от ръцете ти, поради управленска немощ, меко казано, няма време за съмнения и колебания, има време само за решения.

И без това времето ви е малко.

Това е последното непоискано добро, което ти правя, господин Президент.

Веселина Томова

«