« Върни се назад Публикувано на 06.02.2011 / 12:07

Последният „октопод” и „Нова сила” станаха етикетите на Трактора

 

 

Маргинализирането на „трактористите” продължава със страшна сила. Дори е неудобно да бъде нападан Трактора за възхитителните му поддръжници. Той е жертва на собствената си представа колко и какво може да изтърпи народът. На фона на карикатурните екземпляри Цветан Цветанов изглежда завършен интелектуалец. „Галеристите” могат да открият в него някой „прероден” Клод Леви-Строс или Роман Якобсон.

Нещата придобиват неудържимо комичен характер. Трактора дали се досеща колко се излага с активистите си – професори на ръба на Алцхаймер, партийни лидери, които трябва да лъскат обувките на такъв като Янето, защото са в пъти по-нелепи от светлейшата му „трактористка” особа?!

И като капак – амбицирани „галеристи”, които се опитват да извадят Трактора с последните публикации за контрабандата. Тъжни усилия. Те се изливат в канализацията на вездесъщата убогост, заобикаляща Трактора. Какви СРС-та, какви пет лева – вижте си „новата сила”?!!

О, да – босът на „трактористите” сбира водевилни персонажи, за да бъде избран от раз Б.Б., а той да го обслужи подобаващо. Да му разбие партията. И да стане премиер. Как не се сетихме за таз конспиративна ирония на съдбата?

Някой помни ли, че Трактора уж щеше да пише книга с наложено име в журналистиката като Георги Коритаров?! Как ли се чувства такъв като него с последните попълнения в кръга на приятеля му?! Вместо да редят засукани словеса за „тайните служби и медиите”, двамата могат да заформят опус с работно заглавие – „Маргиналите и ние”.

Последният „октопод” не се превърна в последния дон. Но каза това, което ние пишем от деня, в който Трактора обяви Бойко Борисов за „подведен” – всичко е между тях двамата. От момента, в който Трактора беше обявен като възможен премиер след Бойко Борисов, нещата бяха ясни. „Наглите” бяха повод, а „Октопод”-ът – медийно блюдо.

 

Марчело Джотолов громи Драшков, Трактора – Цветанов и Борисов

 

Трудно вземат завоите „трактористите”. Но пък си разпределят ролите. Вече повече от месец Трактора не пее онази песен любовна, че аверът му Бойко бил „подведен”, а Цветанов бил демон същи. Обяви ефирно-кабелно, че ще удари по контрабандистите във властовите сараи и медийната канонада стартира. Няма лошо. Напротив. Всичко трябва да е наяве – прозрачно по вкуса на Б.Б. Трактора вече бастисва Борисов. Джотолов пък – Драшков нарежда…

А как пееше Трактора. Цветанов това, Борисов онова. След пушването с артилерийската подготовка на „галеристите” по Драшков, сега и Джотолов блъвна джепане по него. Трактора ли? Той няма нищо общо, разбира се. Той си излазя като един Киряк Стефчов, когато се говори против властта. Самата невинност безподобна е Трактора.

Само за Георги Първанов мълчат като комунисти на разпит „трактористите”. Защо така, „трактористчета”? По чужбина ли ви се ходи – Китай и Швеция изръшкахте. Що ли пък да не прескочите до Египет? Първанов дали не може да ви изнесе една лекция за „политическите мумии”? Нали нещо историк беше…

Колкото до Иван Драшков – нима той не е ясен? Началниците в службите се познават по вразите. Ако се изключи Трактора, неговите са все бутафорни. Да не би пък Иван Драшков всичко да си е заслужил, щом като не може да изкара връзките между такива персонажи като Цайса и Марадоната с „трактористите”?

 

www.bgsniper.com

 

 

 

«