Публикувано на 31.01.2008 / 10:58

Поркането оправя всичко. И гласа на поп фолк певиците

 

Певчески настроените артисти имат най-различни начини да се справят със загубата на глас. Пият сурови яйца, ядат мед, лимони и какво ли още не. Оказва се, че поп фолк изпълнителите имат брутално прозаична рецепта: гълтат по едно уиски на екс. Този лек надлежно е изпитала поп фолк певицата Ивена. Не Ивана, а Ивена. То толкова псевдоними вече, да се объркаш. Та въпросната Ивена поела на път към студиото да записва най-новата си песен с предизвикателното (според PR екипа й) заглавие „Няма да ти позволя“. Но като стигнала студиото, гласът й никак не си позволил да излезе на бял свят. Ивена се объркала. Но не посегнала към лекарствата, защото не обичала да пие. Медикаменти. И затова решила да пийне "една чаша уиски" (марково, както отново уточняват от PR щаба). Ами така е, като нямаш глас пиеш уиски. Както и да е. Важното е, че огнената вода в случая помогнала на червенокосата изпълнителка и тя си върнала гласа. Иначе тя никога не си позволявала да пие. Поради две причини (както отново изтъкват от PR стратезите й). Първо, защото Ивена поддържа добра физическа форма и в този случай алкохолът й пречел. И второ, защото „обожава да шофира и почти винаги се движи със своето BMW“. Не смеем да мислим какво би си причинила Ивена, ако изведнъж намрази шофирането, BMW-то и добрата физическа форма. Жалко. За певицата. Жалко за PR екипа й. Да разпратят прес съобщение, в която подопечната им певица позира с чаша в ръка и сутиен на показ е интересна PR стратегия. Или пък целят Ивена да стане рекламно лице на някой Винпром.
Вероятно няма нищо лошо някой да пие чай с коняк или пък дори уиски, ако е болен. Но да го правиш целенасочено обществено достояние, май не работи нито за артиста, нито за жанра.
Досега поне имиджмейкърите на певиците се стараеха да им изградят само (кичозен) секси имидж. Отсега нататък явно ще трябва да приличат на любителки на алкохола (за да се вдигне консумацията на алкохол по кръчмите, в които пеят)? Или поне на редовно ползващи алкохол (марков) за всички болежки. Интересно. „Няма да ти позволя“. Да, бе, друг път.

Александър Иванов

Dnes.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *