« Върни се назад Публикувано на 28.10.2023 / 12:58

ПОРЕДНА БРУТАЛНА МУШЕНГИЯ НА ПП! КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ НА МИНИСТЕРСТВО С „ИНФОРМАЦИОННО ОБСЛУЖВАНЕ“ АД УНИЩОЖИ МАШИННИЯ ВОТ

Здравейте колеги,

прилагам следния сигнал:

Видимо от събитията през последния ден, Министерство на електронното управление не е извършило проверка на софтуера за машините за гласуване, но същевременно заместник-министърът отговорен за този процес е извършил престъпление като е записал изходния код на флашка.

По информация от източник от МЕУ на целия екип на МЕУ е било възложено в най-кратки срокове да подготвят инхаус възлагане на проектите по плана за възстановяване към „Информационно обслужване“ АД в нарушение на европейските регламенти и процедури.

Очевидно това е следствие на преките връзки на настоящия министър и заместник-министър с дружеството като бивши негови ръководни кадри.

Изявлението на министър Йоловски на председателския съвет вчера за оказан натиск върху него за възлагане на проекти само потвърждава информацията по-горе.

Също така през последните месеци с решения на министерски съвет по предложение на министъра множество администрации са задължени да възлагат отново чрез инхаус процедура всички свои поръчка на „Информационно обслужване“ АД.

Поради тези си занимания екипът на министерството очевидно неглижира подготовката на изборния процес в страната, с което застрашава изборите.

Нека припомним – Министерството на електронното управление е „собственик“ на „Информационно обслужване“ АД, които от своя страна броят резултатите на изборите.

Мартин Гандев

«