« Върни се назад Публикувано на 30.10.2017 / 14:23

ПОРЕДЕН ПОЗОР НА ПРОКУРАТУРАТА. СЛЕД КАТО ПОМАЗА ЦВЕТАНОВ, НАПРАВИ „ГЕРОИ“ И ТРАЙЧО ТРАЙКОВ, СИМЕОН ДЯНКОВ, ПРОКОПИЕВ И КОМПАНИЯ!

цацаровАко някой още не е разбрал КАК СЕ ПРАВИ ПУНТА МАРА ОБВИНЕНИЕ ОТ СТРАНА НА ПРОКУРАТУРАТА, с три цели – пиарна пушилка „борим корупцията“, задкулисна цел – хващаме те за топките, докато не изпълниш НАШИТЕ предназначения и трета цел – на финала де що има ВИСОКОПОСТАВЕН обвиняем легитимиран като „герой“ оневинен, благодарение на УМИШЛЕНО НЕФЕЛНА РАБОТА НА ПРОКУРАТУРАТА.

ОЧЕВАДНИЯТ ПРИМЕР ЗА ТАКАВА „СХЕМА“ БЕ ЛИЦЕТО ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, ОПРАВДАН, БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЛЕВАШКАТА „РАБОТА“ /УМИШЛЕНА/ НА ПРОКУРАТУРАТА! Впоследствие прокуратурата под сурдинка писна, че съдиите били виновни, но истината е, че обвиненията на прокуратурата бяха така отиграни, че финала в съда да бъде ясен – ИЗПИРАНЕТО НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ.

Днес за ПОРЕДЕН ПЪТ се случва същото. Този път със:

Софийският градски съд прекрати съдебното производство срещу Трайчо Трайков, Симеон Дянков и компания. Прокуратурата е допуснала съществени нарушения.

СГС върна на прокуратурата обвинителния акт срещу Трайчо, Трайков, Симеон Дянков, Иво Прокопиев, Петър Василев, Любомир Евстатиев и Радослав Рачев, съобщиха от пресцентъра на съда

Съдия Костадинка Костадинова прекрати съдебното производство и изпрати делото на Софийската градска прокуратура за отстраняване на съществени нарушения, които са довели до ограничаване на процесуални права на обвиняемите.

Обвинението срещу шестимата е заради продажбата през 2011 г. на 33 процента държавни акции от електроразпределителното дружество ЕВН, което според държавното обвинение е довело до загуба за държавата от 20 млн.лв.

В обвинителния акт не са описани конкретни факти, че Рачев, Евстатиев и Василев са действали в съучастие. Посоченият от прокуратурата общ престъпен резултат относно обвиняемия Рачев не съответства на сбора от сумите по отделните деяния. На практика остава неясен механизмът, по който СГП е направила изводите си относно конкретния размер на общия престъпен резултат, причинен от Рачев.

По обвинението, повдигнато срещу Трайчо Трайков, липсва конкретика дали той е бил запознат с действията и решенията на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол и с анализа на инвестиционния посредник за определяне на стойността на предложените за продажба акции, преди да даде разрешение за извършване на разпоредителните сделки.

Налице е неяснота в обвинителния акт относно размера на вредите, причинени на държавата, как се формират, от кого са причинени, как и с кое деяние и кои факти формират извод за това.

Съдът констатира и липса на описание какво е трябвало да направи Трайков, за да защити държавния интерес, и да постигне печеливша продажба и то в периода, за който му е повдигнато обвинение.

По отношение обвинението спрямо Иво Прокопиев и Симеон Дянков липсват изложени факти, от които се извежда твърдението, че в инкиримирания период те са действали с цел да набавят на „Булброкърс“ ЕАД облага в размер на 1 276 618,85 лв. по договор за извършване на посреднически услуги. От уточнение се нуждае и инкриминирания спрямо двамата период. Не са описани и конкретни данни, че Дянков и Прокопиев са действали в съучастие.

Решението на съда може да бъде обжалвано и протестирано в срок от 7 дни

Afera.bg

«