« Върни се назад Публикувано на 19.05.2014 / 16:51

ПОРЕДЕН ДЕПУТАТ ОТ ГЕРБ ОТИВА ПРИ БАРЕКОВ

 

Пореден депутат от ГЕРБ напуска парламентарната група на Бойко Борисов, обяви в Сливен Николай Бареков. Това е народният представител Даниел Георгиев, който се присъединява към екипа от експерти на „България без цензура“.

 „Даниел Георгиев току-що подаде молба за напускане на ПГ на ГЕРБ, каня го публично да стане  част от експертния екип на ББЦ“, заяви Бареков след откриването на партиен офис в града. „Той е една от жертвите на „цветановщината“ в ГЕРБ – и психически, и физически“, каза за Георгиев лидерът на ББЦ. „Никого не съм принуждавал да напуска ГЕРБ, помолих напусналите депутати да не се записват в ББЦ, понеже ще кажат – те се продадоха на Бареков. Те са водили вътрешна битка в партията и сега ще водят битка с Цветанов и Борисов“, допълни той, визирайки народните представители Светлин Танчев, Красимир Стефанов, Георги Марков и Даниел Георгиев.

 „Всеки, който иска да гласува за ГЕРБ, сега ще трябва да гласува за нас, защото техният експертен потенциал е при нас“, призова Бареков.

 Лидерът на ББЦ прогнозира, че очаква 200 хил. гласа от ГЕРБ, като изчисли, че разликата между коалицията около ББЦ и партията на Борисов вече е намаляла на 4%.

 Бареков разкритикува и насрочените за петък дебати по вота на недоверие от председателя на парламента Михаил Миков.

 „Защо в последния ден на кампанията се свиква вот? Миков направи сериозна грешка да свика дебати в НС за вота на ГЕРБ. Това е заговор на БСП и ГЕРБ срещу нас“, категоричен е лидерът на ББЦ.

 Бареков заяви, че не е имал намерение да си прави компания с лица като Борисов, Цветанов и Станишев, но си е променил решението след насрочването на вота на недоверие. „Ние ще изкажем своята позиция в парламента“, обяви Бареков.

 ББЦ има твърдото намерение да ги лиши от властта, каза той по адрес на партиите от статуквото и припомни, че в момента 4 социологически агенции дават трето място на вота с над 10 на сто подкрепа за ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден. „На 25-ти отваряме шампанското, на 26-ти се връщаме обратно при българския народ“, обобщи Николай Бареков.

afera.bg

 

 

«