« Върни се назад Публикувано на 24.12.2017 / 13:42

„ПОМИРЕНИЕ“ ЗА БЮРОТО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС? НЕ! БЕЗПОЩАДНАТА ИСТИНА КАК СИМБИОЗАТА ГО ДАДЕ КУРБАН!

бюро за контрол върху срсНа 20.12.2017  сайта АФЕРА публикува:

КОЙто ИЗПЛЮ КАМЪЧЕТО: НА СИМБИОЗАТА „БОКО – ШИШИ – ЦАЦА“ НЕ ИМ ТРЯБВА БЮРО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС И МАЧКАТ ДЖЕЛАТСКИ ДОКАТО ГО УНИЩОЖАТ

след две напъвания на един докторант по политология – Даниел Петров в сайта „Правен свят“ /от известно време купен от нови собственици и близък до Делян Пеевски/ да внуши на малкото си читатели как Бойко Рашков е кофти, а пък главният прокурор е голямата работа.

След като АФЕРА посочи щенията на кръга около докторанта, че всъщност Кой-то изплю камъчето, че най-добре изобщо Бюро за контрол върху СРС да няма, излезе последна нова – трета! – статия на същия докторант под заглавието „Време за помирение. Кой спечели от войната между Рашков – Цацаров?“.

В третия си напън докторанта по политология Даниел Петров внезапно прави рязък завой, след като директно оповести, че от Бюро за контрол върху СРС изобщо няма нужда, и заговори за „време за помирение“. Статията му идва непосредствено след поредното блябосване в парламента, което главен прокурор и изпълнителна власт, в лицето на ГЕРБ и кохорта, използваха за пореден дърварски пиар.

Ето част от „умозренията“ в поредната порция на докторанта, напоително публикувана в сайт, близък до Делян Пеевски:

„…За едни Рашков е този, който започна първи да атакува, при това през планирана медийна активност и „пускане“ на ефектни твърдения за „масови“ (не)законни подслушвания. Накрая излезе, че всъщност Рашков не бил казвал това, а редакторите на телевизионните му участия поставили грешни заглавия.

/бележка на АФЕРА: Накрая нищо не е излязло, драги ми докторанте, защото ако беше истински анализатор – докторант щеше да си направиш труда да прослушаш всички изявления на Бойко Рашков, за да схванеш извън „опорните точки“ на Симбиозата „Борисов – Пеевски – Цацаров“, че Бойко Рашков никога не е изричал, че има „масово“ подслушване“!/

За други – първопричината е в действията на ДАНС и прокуратурата по отнемане на достъпа до класифицирана информация на заместник-председателя на НБКСРС Георги Гатев. Това не може и не биваше да е повод за контраатака на Рашков по адрес на службите и държавното обвинение. Най-малкото, защото един от най-добрите и уважавани български адвокати по наказателни дела има възможност да обжалва отнемането на допуска, както го и направи, и очаква скоро произнасянето на съда.

/Бележка на АФЕРА: Съсичането на Бюрото за контрол върху СРС стартира именно от отнемането на достъпа до класифицирана информация на заместника на Бюрото Георги Гатев и, драти ми докторанте, точно това трябваше да бъде повода не само за контраатака на Бойко Рашков, но и на всички свободни по дух и независими от Симбиозата, да реагират остро на първия сигнал за готвената саморазправа с Бюрото за контрол върху СРС! Лицемерието ви и мръснишката игра с манипулативен пласмент необезпокоявано върви до този момент, защото разчитате единствено на това, че класифицирана информация не може да бъде огласявана. Ако бъде огласено публично онова, което са правили ДАНС и прокуратурата – конкретно, документално и поименно, ти, драги ми докторанте, и твоите пеевски ментори, щяхте вече да сте нокаутирани и нямаше де смеете да мръднете, проснати по очи на ринга!/

… Не мога да кажа, че Бойко Рашков бе употребен, но със сигурност се оказа в позицията на умело използван войник на първа линия в поредна задкулисна атака от заинтересованите да разклатят институциите лица. Рашков, на практика, изигра ролята на наказателните роти, които съветските маршали са пускали напред, за да разминират бойното поле през Втората световна война. Само че, той трябва да е наясно – зад гърба, точно както тогава, го очакват картечниците на изпращащите го в боя. Апропо, тези оръжия вече са стреляли срещу него. Той много добре помни кога и защо.

/Бележка на АФЕРА: Прочетете пак този абзац на така наречения докторант! Това е показно как Симбиозата с болшевишки патос клейми всеки, който не и играе по гайдата и да слави и пее дитирамби за мафията, която ни управлява! Бойко Рашков изиграл „ролята на наказателните роти“? Какво да му се коментира на тоя измислен докторант!? Реципрочно статийките му в този ред на мисли могат да бъдат квалифицирани като „подмиващи роти на задниците на Борисов, Пеевски, Цацаров и Доган/

… Цацаров и Рашков допуснаха груба грешка в полза на същите, които, ако зависи от тях, ще закрият и Бюрото, и прокуратурата. И то отново на фона на кална кампания в определени сайтове, включваща нови и стари фалшиви новини, нови статии тип „флашка“ и „пощенска кутия“. Кой печели? И кой, след като не успя да смени главния прокурор, се опитва да пали война между институциите, използвайки самите тях – онзи ден СГС, вчера ВКС, днес Бюрото за контрол на СРС, а утре?

… Цацаров и Рашков са от едната страна на барикадата, олигарсите са от другата. И жалко, че в последния месец единият от двамата влезе в сценария на горепосочените. Дали те са го написали – не знам, вече допуснах, че вероятно е станал неволна жертва на чужда схема, замислена някъде в сенките. Жалко е следователят Рашков, университетският преподавал по наказателно право Рашков да служи за инструмент на активистите срещу основния орган, прилагащ наказателно право в Републиката – прокуратурата.

Кой спечели от това, че двама от водещите юристи в държавата (не) могат да работят заедно?

Отговор – опитващите с всички сили да се противопоставят на опита на държавата да прилага закона еднакво за всички нейни граждани. Да вкара във фризера най-накрая онзи прочут рефрен „За милиони няма закони, за кокошка няма прошка“.

Онези, които от години пробват да наложат мантрата, че институциите не работят (модерен напоследък сценарий в цяла Европа), че всички са маскари. Че хората не вярват вече на държавните органи, че те трябва да се прекроят из основи.

Че Рашков и Цацаров са маскари, че са некомпетентни и не могат да работят заедно. Това биха казали онези, които днес се хранят от техния конфликт. Не, не са маскари, компетентни са и могат да работят заедно. И е време вече да започнат да го правят. И вместо да се оплакват какво единият на другия не е изпратил – да седнат и заедно изяснят: какво да предложат на депутатите като законодателни промени, за да се изчистят спорните въпроси между прокуратурата, МВР и службите и Бюрото за СРС.

Със сигурност могат и знаят как да го направят. Време е!

Защото темата наистина е важна, наистина засяга всички. И ние всички искаме да видим резултати, а не юридически битки, мерене на его и абсурдни спорове на терена на медии, част от които, възможно най-меко казано, са в конфликт на интереси, поради известни проблеми със закона на техните собственици.

Все пак преди Коледа желанията са безплатни, нали?“

„Онези“ искали да закрият Бюрото за контрол върху СРС и „вкарали във война“ Рашков и Цацаров, реди изумено докторанта. И кои са „онези“, бре, драги ми докторанте? Умишлено препечатваме дълъг откъс от словесните баталии на докторанта, за да се види как изведнъж от „кому изобщо е нужно Бюро за контрол върху СРС“, с куп лицемерни изречения докторантчето стигна до въпроса „Рашков и Цацаров да седнат заедно“, защото „все пак преди Коледа желанията са безплатни, нали?“

Със сигурност писанията на няКОИ изобщо не са безплатни, но това е друга тема.

И сега е време, драги ми докторанте, за БЕЗПОЩАДНАТА ИСТИНА!

Веднага след безобразното, скалъпено, ПОРЪЧКОВО и нагло отнемане на допуска за класифицирана информация на заместника на Бюрото за контрол върху СРС Георги Гатев, сайта АФЕРА написа на 9 август 2017 година:

ПЕЕВСКИ УДРЯ ПЕРСОНАЛНО ДОГАН! ИСТИНАТА ЗА „АФЕРАТА ГЕОРГИ ГАТЕВ“. ЩЕ ПОСЛЕДВА ЛИ „РЕСТО“, КОЕТО МОЖЕ ДА ПРОМЕНИ БЪЛГАРИЯ

Известно време никой от медиите не смееше да обели и дума за безпрецедентния скандал като изрази позиция, даде дълбок анализ и поведе битка срещу точно онези, в чийто сайт реди дълбокомислени мисли докторанта, същите ТЕЗИ „онези“, които поведоха война за да заличат, омаскарят и смачкат Бюрото за контрол върху СРС.

„Ресто“ не последва по-късно. Даже напротив.  Последва „снишаване“. Даже Доган показно удари рамо на СИМБИОЗАТА „Борисов – Пеевски – Цацаров“. Нямаше и как да е другояче, защото „руското ресто“ за едни огромни пари – отложено от декември за март 2018 година – бетонира длъжниците и те са завързани на една лодка. Това обаче е тема за друг анализ.

КОИ са „онези“ ли? Ето ги!

След като единствена АФЕРА удари камбаната, че се случва САТРАПЕН акт с абсолютно безобразното отнемане на достъп до класифицирана информация на Георги Гатев и че това е директен удар и опит Симбиозата да овладее Бюрото, ВСИЧКИ мълчаха като задници!

КОИ ВСИЧКИ мълчаха като задници ли? Ето ги!

1.Главният прокурор Сотир Цацаров. Дълго мълча и не обели и дума. Не взе никакво отношение, не се самосезира по публикации в АФЕРА, въпреки че това прави за кучета, цветенца и гащи, метафорично казано. Въпреки че на няколко пъти обърнах внимание на „медийната му дясна ръка“ – бившата дансаджийка Малина Александрова. Въпреки че поисках интервю с него пак чрез медийната му дясна ръка – бившата дансаджийка Малина Александрова. Той се скри. И мълча, до момента, когато ВИЗАНТИЙСКИ внезапно и  охотно се включи в клейменето на Бойко Рашков, след като самият Бойко Рашков излезе и изрече истината за това, което се случва около Бюрото за контрол върху СРС.  Защо точно тогава се включи с византийските си бляботения Цацаров ли? Защото му стана ясно, че играта загрубява, и защото знаеше що за престъпни безобразия са вършени от ДАНС! И защото трябваше да се спасява Симбиозата на Борисов – Пеевски в лицето на подопечните им служби в сие с прокуратурата! И защото бе видимо ясно, че Бойко Рашков излезе костелив орех и за разлика от някои членове на Бюрото, няма да се продаде на Симбиозата! И защото Рашков направи единственото, което може да направи мъж с чест в тази ситуация – да защити от мръснишкото сготвяне независимото Бюро за контрол върху СРС. В резултат – Цацаров цъфна и вместо да провери престъпните действия на ДАНС и ДАТО, влезе в ролята на политик и започна да клейми /по правилото – прехвърли твоите грехове от собствената си глава върху другата/  точно Бойко Рашков в „лични интереси и политически такива“.

2. ВСИЧКИ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ. Начело с БСП – уж играещи „опозиция“. БСП се включи едва тогава, когато Бойко Рашков след тоталното мачкане на Бюрото излезе и поведе ПУБЛИЧНА БИТКА СРЕЩУ СИМБИОЗАТА! БСП САМА СЕ ЗАКАЧИ ЗА БОЙКО РАШКОВ, А НЕ ОБРАТНОТО, КАКТО МРЪСНИШКИ ВНУШАВАШЕ ВЕЧЕ ОХОТНО ПРОГОВОРИЛИЯ ЦАЦАРОВ!

ДПС също позорно мълча, свита като курешка. Въпреки че Георги Гатев минаваше за персонален избор на Ахмед Доган. С никаква политическа окраска, но все пак уважаван приятел на Доган. ДПС не смееше да шукне в началото. Въпреки че нееднократно поисках тяхна официална позиция по „случая Георги Гатев“ още с избухването на скандала от пресчовека им – Велислава Кръстева. Пълно мълчание! Мълчание удобно за кого? Как за кого? За Пеевски, който заедно с Борисов, е ментор на специалните служби в България.

3. Ахмед Доган. Скандалът с Георги Гатев, който ВЕЧЕ ИЗВАДИ ПРЕСТЪПНИТЕ БЕЗОБРАЗИЯ НА ДАНС, засега само пред ВКС, но предстои тези ПРЕСТЪПНИ БЕЗОБРАЗИЯ НА ДАНС да излязат и на бял свят в публичното пространство, можеше да бъде пресечен от раз, защото същата тая ДАНС, КОЯТО БЕ ИЗВЪРШИЛА ПРЕСТЪПНИ БЕЗОБРАЗИЯ ОТНОСНО ГЕОРГИ ГАТЕВ, имаше законова възможност в срок да отмени сама поръчковото си решение за отнемане на допуска до класифицирана информация на Георги Гатев. ДАНС обаче не го направи! Защото ПОРЪЧКАТА бе такава и защото тази поръчка не целеше само Георги Гатев, а ЦЯЛОСТНОТО СМАЧКВАНЕ НА БЮРОТО ЗА КОНТРОЛ ВЪРХУ СРС, КОЕТО ПРЕЧИ НА ПОДОПЕЧНИТЕ СЛУЖБИ И ПРОКУРАТУРА НА СИМБИОЗАТА „БОРИСОВ – ПЕЕВСКИ – ЦАЦАРОВ“!

По онова време Ахмед Доган изрича, че „Георги Гатев е малко наивен…“. Къде го изрича, защо го изрича и какво още изрича – има време АФЕРА да ви разкрие. Доган всъщност е прав. „Наивен“ е Георги Гатев, но не по отношение на онова, което върши СИМБИОЗАТА, а затова, че като блестящ юрист, независим и свободен човек, вероятно си мисли, че в тази територия има поне един, който може да спре Пеевски, респективно Борисов.

Оказва се, че този човек не е Доган. Два месеца по-късно – Доган показно бетонира СИМБИОЗАТА на „Борисов 3“ /плюс Пеевски и Цацаров/. Така византийското мълчание на ДПС по скандала с Бюрото за контрол върху СРС и скандала с Георги Гатев намира своята опаковка. Гатев и Бюрото са дадени курбан на Симбиозата. А Доган осребрява „курбана“. Чрез Шиши. Борисов тук е пионка. Той винаги е бил пионка.

Тук му е мястото да се отиде и още по-нататък: а ако „случаят Гатев“ и атаката срещу Бюрото за контрол върху СРС е използван за „рекет“ от няКОИ, КОИ-то днес вече хленчат за „помирение“?

4. Медиите. Излишно е да подчертаваме, че такива няма, освен няколко, които правят опит да пропускат лъч на свобода и независимост. Всички останали в началото при скандала с Гатев мълчат и впоследствие, по поръчка!, са задействани като лайномети срещу Бойко Рашков и във възхвала на СИМБИОЗАТА, представлявана в случая от Цацаров. Всички, които изричат истината за мракобесието, което се случва по отношение на Бюрото за контрол върху СРС, по болшевишки са заклеймени като „фалшиви новини“ – новата мантра с която са си плюли в устите Борисов, Цветанов, Цацаров и Пеевски.

А някой ден, когато на бял свят излязат всичките т.нар. „справки“ от ДАНС по сготвянето поръчково и безумно на Георги Гатев, ще стане безапелационно ясно защо Симбиозата „Борисов – Пеевски – Цацаров“ покрива скандала с Бюрото за контрол върху СРС с манипулативни внушения и мръсен пласмент колко Бойко Рашков бил „лош“, как имал „лични и политически интереси“ и как действал като „наказателни роти“.

Ще лъсне и защо и от какво точно се страхува същата тая СИМБИОЗА. Защото пред камери и ДЖУРналя лесно се плямпа, когато знаеш, че не можеш да вадиш конкретни факти, заради лицемерието, наречено „класифицирана информация“, но когато тази „класифицирана информация“ бъде извадена – и кьоравите, и слепите, и глухите ще разберат очевадното – СИМБИОЗАТА „БОРИСОВ – ЦАЦАРОВ – ПЕЕВСКИ“ МАЧКА ВСИЧКО ПО ПЪТЯ СИ, ЗА ДА НЕ СЕ НАРУШИ ИЗБИРАТЕЛНОТО И „ПРАВО“ ДА БЪДАТ ЕЛИМИНИРАНИ НЕУДОБНИТЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕТО НА МАФИЯТА В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ.

Веселина Томова

«