« Върни се назад Публикувано на 28.07.2017 / 9:11

„ПОЛИЦИЯ“ ЕООД. ЛЕГИТИМИРАНЕ НА ПОРОЧНИ ПРАКТИКИ В ПОЛИЦИЯТА

МВРВ редакцията на АФЕРА се получи този сигнал, който публикуваме на вниманието на МВР и съответните институции, които усърдно демонстрират, че се „борят с корупцията“. Очевадно е, че сигналът е написан от служители на МВР, които очевидно считат, че АФЕРА е последната им надежда нещо да се промени :

„ЛЕГИТИМИРАНЕ НА ПОРОЧНИ ПРАКТИКИ В ПОЛИЦИЯТА

„ПОЛИЦИЯ” ЕООД

МОЛ – Б.ПУНЕВ

СЕДАЛИЩЕ гр.СОФИЯ ул.ГЕО МИЛЕВ 71

ДЕЙНОСТ: ПОКРОВИТЕЛСТВО НА ФИРМИ ОТ СТРОИТЕЛНИЯ БРАНШ (самосвали,гондоли и специализирани ремаркета за извън-габаритен товар)

КОНСУЛТАНТИ: Г.Тотков, И.Андонов

Това е „визитната картичка“ на гл. инспектор Б .Пунев, с която всеки пътен полицай на КПД ГПА на ПП1-8 трябва да се съобразява  и зачита за да работи на това трасе. А от друга страна  – „МАННА НЕБЕСНА” за шофьори и шефове на фирми.

Полицаи, които решават, че могат спокойно да работят по пътният контрол с въпросните МПС на фирмите спонсори,  биват набелязвани от МОЛ-а и компания на ПП1-8, и отстранявани по един или друг начин по районни управления или други трасета.

Но МВР абсурдите не стигат до тук.

КАРИЕРНО РАЗВИТИЕ

За нормалните хора това е професионално развитие в областта,в която работят. Тоест израстваш,  като се доказваш.

Но как е в ОДМВР-София и в частност КПД ГПА – ПП1-8? От новопостъпил  служител до командир на отделение за малко повече от година. Служителя Н.Д., благодарение на КАРИЕРА ЗА ДОБИВ НА ИНЕРТНИ МАТЕРИАЛИ и защитаващ интересите на МОЛ-а да осигурява платено спокойствие на камионите, преминаващи по ПП1-8, прави зашеметяваща кариера. За бездействието си в полицията (никакви съставени актове за установяване на административни нарушения), но ревностен защитник на интересите на МОЛ-а е издигнат за К.О. (командир на отделение) на ПП1-8 (да не се излиза с тезата ,че ние полицаите от ПП1-8 сме го предложили – просто ни беше показано да изберем), ИЛИ МОРКОВА ИЛИ ТОЯГАТА.

Полицаите, които имат добри и постоянни резултати в дългогодишната си работа и се вижда документално, че имат прогрес , но не са съгласни с начина на работа на ПП1-8, получават регрес от страна на МОЛ-а и компания. Силно се надявам  конфликта на интереси да е на ниво ОДМВР-София до ниво зам.Директор, а не висша корупционна схема, толерирана от най – високо политическо ниво.

МОЛ-а е учебник за това как се безчинства кадрово. Не му прави чест от дълги години да работи по пътният контрол и шеф на КАТ в ОДМВР-София и да не вижда, че определени полицаи не работят в полза на обществото. Навсякъде се говори и пише по медиите за корупция, управление на МПС без СУМПС, жестоки пътни инциденти след употреба на алкохол и т.н., а „не забелязва”, че под носа му определени полицаи  МИШКУВАТ на ПП1-8. Носи се славата на определени служители, че установяват водач след употреба на алкохол само при сигнал за ПТП и то с повече от един участник. В ежедневната работа на служители с над 15 години стаж в сектора, явлението установяване на водач след употреба на алкохол, или управление на МПС без СУМПС, са като при „ ХАЛЕЕВАТА КОМЕТА”.

Кадърни и работещи полицаи стават жертви на корупцията на ПП1-8. От няколко месеца МОЛ-а прави реорганизация за наши хора. За да извади от НАФТАЛИНА служителии прави опити да преминат от аналогова към дигитална ера, като ги пише с по – млади служители. Тоест младият служител да работи, пише и т.н…, а воденичният камък да тежи на шията му.

ПРИДВОРЕН АВТОМОНТЬОР

Не е морално от страна на МОЛ-а да толерира полицай с ръце на  стругаро-фрезист, на който катаджийската работа не му е приоритет, а истинско ТАБУ. Но забележете служи на ПП1-8 под егидата на МОЛ-а. Същият служител има таланта на гаражен автомонтьор, където познайте КОЙ, КОЙ си подържа семейният автопарк  2бр. БМВ, 1бр. АУДИ, ДЖИП, а и този месец Фолксваген Голф, или казано по комшийски. Не е морално същият монтьор в полицията да знае неща от кухнята на КПД ГПА ПП1-8 преди да се случат (кой с кого ще работи, къде престоят проверки и т.н) Това е СЛУЖИТЕЛЯТ НА МЕСЕЦ ЮЛИ с най – голямата жалба от чужденец (чрез външно посолство) в историята на магистрална полиция. Това е благодарение на това , че се чувства безсмъртен, и че МОЛ-а го толерира

Нека в АНАЛИТЕ на магистрална полиция се запише,  че по времето на МОЛ-а се толерират и прикриват: за някой ДЛЪЖНОСТЕН  ПРИСВОИТЕЛ, а за други ПОЛИЦАЙ-ХУЛИГАН, това е ръководителят с инициали ”КУР”. На 15.03.2017 година  историята с турския тираджия на АМ Хемус е като ИСТОРИЯ СЛАВЯНОБЪЛГАРСКА  (не била Българска, а Македонска). Пълно изопачаване на истината, ако е имало видео регистратор в тира , случая е аналогичен с уволнения даяджия  от магистрала Тракия за 20 евро. Вместо наказание получава чувство за безнаказаност,  което води до следващият инцидент на 17.07.2017 година. Спира лек автомобил с чужда регистрация на АМ Тракия на тунел” Траянова врата”. Същият автомобил не спира. Следва гонене по магистралата от район София-област  чак до Пазарджик. Бой,плесници, ритници и белезници,  хвърляне на паспорт от мост и напускане от местопроизшествието. Следва разпознаване и опит за прикриване на случая от страна на МОЛ-а.

Въобще ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА по ганьовски. Понеже е офицер и някой е сложил чадър над него и този случай ще се прикрие. Ако това се направи от автопатрул с редови полицаи  (не човек на МОЛ-а), вярвайте думата БЕЛЕНЕ пак ще бъде актуална.

Знае се и за връзките на МОЛ-а с шефове на строителни фирми, печелещи от евро програми, близки до правителството ( както се казва няма да оставят своите хора).

Но нека се знае, че това, което е написано не са фалшиви и  преекспонирани новини. МОЛ-а е позьор (скъпи коли,маркови облекла и луксозен живот) не от полицейска заплата и пенсия от НОИ,  или семеен бизнес, а от спонсорите на пътя.

P.S. Да се вземе под внимание, че написаното не е от полицай, обвинен за каналджийство . Кой каквото е дробил да сърба.“

afera.bg

«