« Върни се назад Публикувано на 23.03.2022 / 13:34

ПОЛИЦИЯТА НА МИСЪЛТА КОГА ДА Я ОЧАКВАМЕ, ЗА ДА СИ Е ВСИЧКО НА МЯСТОТО?! КРС ПРОВЕРЯВА ОФИСИТЕ НА КАБЕЛНИТЕ ТВ И ИНТЕРНЕТ ДОСТАВЧИЦИТЕ ДАЛИ СА СПРЕЛИ RUSSIA TODAY

Комисията за регулиране на съобщенията прави проверки по офисите на кабелните телевизии и интернет доставчиците дали са спрели излъчването на Russia Today. Правят снимки на екраните на телевизорите.

За пръв път в историята, КРС проверява за излъчваното съдържание. Досега това беше работа на Министерството на културата по закона за авторското право. Не се сещам на какво законово основание Russia Today е приравнена на телекомуникационна услуга, за да се занимава телекомуникационния регулатор с нея? Ако ограничаването на вражеската пропаганда е по линия на националната сигурност, не трябва ли ДАНС да извършва тази проверка? КРС отговарят за честоти и кабели, не за вражеска пропаганда.

В тази връзка, Полицията на мисълта кога да я очакваме, за да си е всичко на мястото и да се знае коя институция за какво отговаря?

Димитър Ганчев

П.П. Явор Дачков: Потрес. Добре, че с VPN имаме възможност да се информираме и от руски източници, а не само от американската пропаганда. Ако някой ми го беше казал преди 35 години щях да го помисля за луд.

«