« Върни се назад Публикувано на 17.01.2011 / 10:15

Полицията брани богатите, Дянков бил финансов фатмак!

Понеже става дума за родната полиция, а в последните 20 години това се отнася за всички вътрешни министри, десет пъти съм бил разбиван и грабен. Нито веднъж българската полиция не е обърнала внимание на тези работи. Отвличат децата на богатите и на родната полиция акцентът и приоритетът е да запазим богатите, ами битовата престъпност, попита проф. Василев.

По отношение на т.нар. знакови дела, проф. Василев коментира, че "при всяко правителство тази битка срещу организираната престъпност винаги оставя съмнението, че не става дума за принципна битка, а за разчистване на конкурентите на моите авери – Цветанов разчиства конкурентите на своите авери".

На въпрос какъв е този култ в нашата държава към спортните федерации, към строителството на спортни зали, проф. Василев отговори, че точно това състояние на българската интелигенция ги е докарало и до създаването на клуб "1 ноември" – клуб на будителите. Това са "хора, излизащи на битка с простащината и с малоумието".

От началото на управлението на ГЕРБ тази фискална политика водена от Симеон Дянков е унищожителна, "както аз умалено го наричам "фискален фатмак", той води политика, убийствена за България, която не вади България от кризата, а задълбочава кризата в България". "Това ми го обясняваха сериозни български икономисти. За първи път МВФ каза: със спестявания и орязвания на доходите от криза не се излиза. От криза се излиза с икономика, с огромни инвестиции", категоричен бе проф. Василев.

afera.bg

«