« Върни се назад Публикувано на 21.02.2023 / 20:32

ПОЛИТ – ПАЧАВРИ. ШИРОКИЯТ НАТОВЕЦ ТАГАРЕВ ХАПЕ ТЕСНИЯ НАТОВЕЦ РАДЕВ. СЕКСИ, А?

“Широките” войнолюбци захапаха “тесните”. И едните, и другите са за гинеколог. Според мен. По обективни евроатлантически причини. Най-малкото, щото и едните, и другите са носители на заразни венерически болести, макар и да представят себе си за девствени моми. Да не говорим, че от известно време всите са с неясен пол. И българинът е много объркан.

Днес дори Джими Съмървил изглежда като автентичен мъжкар, сравнен с куп родни политици. Полит-пачаври.

Но какво по-конкретно имам предвид?

Имам предвид, че локалната война от селски тип, която комично бушува в медийно усче на провинциалната българска политическа реалност, е вече крайно унизителна. За участниците в нея предимно, разбира се, но и за самите нас.

Да вземем Борисов. Бойко, който навремето влезе в българския политически спорт благодарение на прекрасната си игра с бухалки, днес е напът да излезе от него, последен поред, заради тъжната си игра с лента. Няма грация в него. Просто. Кълбо напред, кълбо назад – не стига. Грация трябва, Баце, грация!

(Под секрет да знаеш, Бойко, твоите вече ти мерят костюма. Педя по педя. С усмивка, Шивачът от Панама.)

И в този ред на мисли няма да се изненадам, ако в стремежа си да се постели възможно най-разкрачено пред своите американски шефове, догодина Баце се представи за жена. Изнасилена от Асад и бита с камшик от Путин. Насред Червения площад. (Тоя човек ще задмине дедо си!)

И не се смейте, вече всичко е възможно.

Но, да довърша.

Другите палячовци пък, начело с брокера-пицар от Канада, Киро “Мозъчния тръст”, също ще се избият за презокеанската любов. Човек ще каже, че татко Петко е братчед на Олд Шетърхенд, а не трето поколение интелектуалец от Дупница.

Тагарев пък, от своя страна, тръгнал да обвинява колегата си Радев в русофилия. Или с други думи, широкият натовец Тагарев хапе тесния натовец Радев. Секси, а?

Тагарев обаче ще излезе по-умен. Ем кариера гради, ем с началството е добре! Докато Радев, горкият, вече не помни хеликоптер или линейка пилотира?

Приличат си, ще каже Горанов… и в някакъв смисъл ще е прав.

Радев май също последен ще разбере, как всички вкупом се готвят да му вземат главата. И както обикновено и този процес ще почне от най-близките.

Абе, както декабристите, навремето, ама у нас схемата е от селски тип. Все пак у нас благородници са само комарджиите.

Искам да кажа, че на мен лично вече започна да ми се завива свят от президента. Егати шпагата! Дори и Илияна Раева би му завидяла. А тя е гъвкава жена…все пак!

И така, най-общо тече животът у нас. Човек действително започва да се чуди – да плаче или да се смее? Затова, by the way, театърът се казва „Сълза и смях”. Що е театър.

Тея от ДБ пък въобще не виждам смисъл да ги коментирам. Цял Разград се изсипа на „Царя” и с все гърло крещи:

– Не, това не е Царя, това е Айова!

– Кой ви го каза, бе? – Ами, Магнитски! Очи в очи!

Или с други думи – тежък е животът на чорапогащника! При толкова много политически дупки. Единственото което доказано постигнахме за последните 30 години е, че от поезията на Гранитски се приземихме в списъка на Магнитски. Толкова много интелект, а толкова малко хора! Би възкликнал Робинзон Крузо, докато гледа събрание на ДБ по Нова ТВ. А това винаги е магично. Мозък и красота, както би казала пък от своя страна леля Джейн Остин.

Вижте. У нас вече ежедневно се губят хора. Просто изчезват! А после всички останали се хвърлят да ги търсят.

Вижте. Няма смисъл. На този територия има вече само мъртви души. Но не по Гогол, а по „Информационно обслужване”. Ако не вярвате, питайте дедо си Байдън. Или спонсора. На Български възход.

Васил Петев

«