« Върни се назад Публикувано на 21.01.2011 / 20:43

Политическата „класа” нашляпа „трактористите”

 

 

„Трактористите” влязоха в ролята на политически дворняшки. Съотношение две към едно е изпепеляващо. Въпреки измекярщината на „сините”. Бойко Борисов спечели етапна битка срещу Алексей Петров-Трактора и Георги Първанов-„Гоце”. Но сега идва ред на извънпарламентарния натиск и на преконфигурирането преди изборите.

Активните мероприятия ще бъдат задействани с особена наслада. Трактора няма да се откаже да внушава, че играе двойно и тройно, докато всъщност игричките му са семпли – комбинативен и подготвен „екипник” като него не може да не си умира от завист, че с Бойко са тръгнали от една стая, а единият е премиер, а другият просван по очи от него.

Но наистина няма вечна далавера. Няма вечна власт. Политиката е изкуство на ТЪРПЕНИЕТО! Сега Трактора има един-единствен силен ход – да превърне времето в свой съюзник и да чака трупа на врага си на брега на реката. Нали уж можел години наред да дебне жертвата си. Няма лошо. Да го докаже. Но ще му се наложи да застане на Борисов, а не да хитрува, правейки Цветанов мишена.

Колегата Костов спомена ли поне веднъж именцето Цветаново?! Моля?! Нито веднъж не се чу името на вицепремиера в изказването на Командира. Защо?! Иван Костов се вписа по своя си начин сред контролиращите статуквото. И той пласира недвусмислен жест към „трактористите” – циба, и толкова.

Канстатациите са ясни. Яне Янев инкасира тежки загуби. Трактора дали няма да се отрече поне три пъти до първи петли от него?! Или ще го подкрепи?! Всъщност Трактора е за уважение. Без майтап. Да тръгнеш на битка, да се опитваш да взривяваш окопалата се политическа „класа”, е знак, че си се преценил като способен на чутовни подвизи. И междувременно да внушаваш, че играта е много овъртяна и не се знае кой за кого играе.

Сега някои „трактористи” потриват ръчички в очакване на челен сблъсък между ГЕРБ и ДПС заради делото срещу Ахмед Доган. Някои вече обсъждали, научаваме, стартирането на улични протести в края на януари. Разбира се, битките в политическата „класа” ще се вихрят с пълна сила. Но „войната” е изнесена навън – срещу „трактористи”, „октоподи” и т.н.

Единственият шанс на Трактора е да докаже, че „войната” е срещу народа, срещу „обикновените” хора. Питането е дали има политически ресурс за това. „Материалът” му е нефелен. За какви „екипи” раздува тогава?! Ако се съгласим, че той е изпратен от небесата за лидер на българите, ако приемем, че него е визирал Яне Янев, когато говореше, че Бойко Борисов е трябвало да отстъпи премиерската позиция на компетентен човек, Трактора с кого ще споделя отговорностите на властта. Край него няма нито една читава фигура. Онези професори да си ги кани на сказки връз найлончето – гола вода са. Тогава?!

Е, да – Трактора ще намачка всички, но ще запази „Гоце” за приемственост. Край Георги Първанов са „светилата” на икономическата мисъл – от такива като Кр. Петков до когото се сетите от останалия „амбалаж”. Това може да се случи само в мокрите сънища на „трактористите”.

 

www.versia.bg

 

 

«