« Върни се назад Публикувано на 26.03.2014 / 18:16

ПОКРАЙ УБИЙСТВОТО НА БОРИСЛАВ МАНДЖУКОВ ЛЪСНА ПОРОЧНАТА МАНИПУЛАЦИЯ И СТЪКМИСТИКА СЪС ЗАЯВИТЕЛСКИТЕ МАТЕРИАЛИ В МВР

 

-Абсолютно контролирано и умишлено веднага след убийството на Борислав Манджуков към медиите бе пусната информация, че срещу Манджуков имало заведени 48 висящи дела. Днес прокуратурата оборва това и твърди пред „Правен свят”, че срещу убития Борислав Манджуков имало три висящи дела, а 48 били заявителските материали. Хайде сега, МВР да излезе с официална информация на какво дередже са 48 –те заявителски материали /ЗМ/. Нека бъде оповестено и дали по Манджуков е работено за измами с чейндж-бюрата му, въпреки стотиците сигнали за това преди години, дали изобщо някой от варненската ОД на МВР си е мръднал задника да работи и по източването на ДДС. От години безобразната порочна практика с „отчитането” на заявителски материали в МВР води до ФАЛШИВА СТАТИСТИКА и поради тази причина данните на МВР и прокуратура никога не съвпадат, а „ЗМ”-тата се отчитат като „разкрити”.

Надали ще научим, а е наложително, кой пусна в медиите контролирано цифрата 48 висящи дела, образувани срещу Борислав Манджуков, който бе убит на 24 март т.г. в столицата. Информацията бе тиражирана и очевидно някоя „пощенска кутия”- журналист не е направила разлика между „заявителски материал” и „висящо дело”. Но онзи, който е подал информацията с цифрата 48 очевадно пък има достъп до масивите на МВР.

Пред „Правен свят” днес прокуратурата оборва информацията като изрича, че срещу Борислав Манджуков има три висящи дела и … 48 „заявителски материали”.

Едното от делата срещу убития бизнесмен е заведено в резултат от полицейската акция срещу контрабанда на цигари от 2012 г., проведена под името „Цигараджиите“ и е в Специализирания наказателен съд. Във връзка с това разследване Манджуков бе арестуван и освободен срещу 30 хил. лв. „парична гаранция“.
От миналата година в Районен съд-Варна срещу него има дело за измама. Според обвинението в периода октомври 2004 – юни 2005 г. Манджуков измамил варненец, че ще инвестира предоставени му от него пари в строителство на сграда в града. В инкриминирания период потърпевшият дал на Манджуков три отделни вноски по $26 000.

В Окръжен съд-Варна има и дело, по което Манджуков е подсъдим за фиктивни сделки със зърно отпреди 7 години.

Да обясним простичко какво значи „заявителски материал”.

В МВР има един регистър, където грубо казано наблъскват колкото се може повече заявителски материали /ЗМ/. Заявителските материали срещу Борислав Манджуков са 48.

Не е ясно от тези 48 заявителски материали колко досъдебни производства са образувани. Обикновено по толкова заявителски материали, в зависимост от случая, срещу дадено лице се завеждат 1-2 досъдебни производства.

Обаче „родната полиция” си ги отчита всичките 48 ЗМ като „разкрити”. Ето тук е заровен и ключа от бараката с фалшивата статистика на МВР, която представя и която никога не съвпада с тази на прокуратурата.

Ако върху тези 48 ЗМ бъде повдигнато например едно обвинение, от МВР си отчитат всичките 48 ЗМ като „разкрити престъпления”.

Да се върнем обаче на 48-те заявителски материали заведени срещу Борислав Манджуков.

Как са били отчетени от МВР тези 48 ЗМ срещу Манджуков – като прекратени или разкрити и на какво основание?

Има ли сред тези 48 ЗМ такива, свързани със стотиците сигнали, свързани с измами на чейндж-бюрата на Борислав Манджуков още далеч назад в годините? Имало ли е изобщо разследване на Икономическа полиция по тези измами и защо нито един сигнал не е довел да образуване на досъдебно производство или дело?

Какво е правила Икономическа полиция и ГДБОП покрай източването на ДДС от фирми на Манджуков и ако няма нито един заявителски материал по това, и ако няма никакво разследване по това, ЗАЩО ТОВА СЕ Е СЛУЧВАЛО по времето на бившия директор на ОД на МВР – Варна комисар Димитър Димитров, сега съдия в Шуменския съд, апропо, който преди да оглави варненската вътрешна дирекция на МВР е бил шеф на Икономическа полиция и се е подвизавал и в БОП – Варна? А какво е правил и сегашният „корифей на полицейската мисъл“, кадър на БОП – Варна Чавдар Нанков -„Чавката“/“Ебати“?

Хайде сега, МВР да излезе с официална информация на какво дередже са 48 –те заявителски материали /ЗМ/ срещу Манджуков.

Нека и „мега” прокурорките от Варненска окръжна прокуратура да рекат какви ги дялкаха СЕДЕМ ГОДИНИ по едно от делата на Манджуков.

48-те заявителски материали срещу Манджуков най-вероятно са сигнали на измамени от него лица по сделки с имоти. Къде са сигналите обаче за източване на ДДС, работил ли е някой изобщо по тях?

Покрай убийството на Борислав Манджуков лъсват измамите му свързани с продажби на жилища „на зелено”. По едно от досъдебните производства срещу Манджуков при тези продажби хората се задължават със запис на заповеди.

На тези запис на заповеди, разкри АФЕРА, е било доказано, че попълненото име на задължено лице е от Борислав Манджуков.

По досъдебното производство е насрочена експертиза, СПОРЕД КОЯТО ОБАЧЕ ПОДПИСА … НЕ БИЛ НА МАНДЖУКОВ!

Вмешателство и от кого по делото, или абсурден нон-сенс?!

Съдбата на 48-те ЗМ, които все пак са заведени срещу Борислав Манджуков, може да бъде само такава:

         или ще бъдат прекратени, че няма престъпление

         или ще се разкрие и ще се води срещу неизвестен извършител

         или ще остане неразкрито срещу неизвестен извършител.

Какво от всичко това е свършено от МВР по Манджуков?

Ако някой най-после се разрови какво изобщо се върши по т.нар. заявителски материали в МВР, ще изскочат наистина чудеса.

Години наред никой не иска да разрови тази тотална каша със ЗМ в МВР, защото на всички там е удобна тази стъкмистика. Която, впрочем, води и до потулване на престъпления.

Afera.bg

 

 

 

 

 

 

«