Публикувано на 31.08.2021 / 14:01

ПОЗОР! ПАРТИЯТА НА РАДЕВ ВЪВ ВАРНА ДВИЖИ ИВАН ИВАНОВ – ПИЛЕТО! АРЕСТУВАН ЗА КОРУПЦИЯ И КОНТРАБАНДА, ЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И ДЕПУТАТ НА ДЪНКАТА, „КАСИЧКАТА“ ЗА ПРЕФЕРЕНЦИИ И МАШАТА НА КИРИЛ ДОБРЕВ В МОРСКАТА СТОЛИЦА

Радев залага във Варна на изгонен от Нинова арестуван за корупция.

Сговора на президента Радев с БСП, която го направи държавен глава преди 5 години, е толкова пробит, че вече избива в откровени провокации и нагло предателство.

Докато червените тупат топката с третия мандат и печелят време на льотчика да си организира преизбирането, той се готви да им пусне кепенците ритуално и да яхне левите сили в страната със собствена партия, чиито основи негови хора по места вече забиват.

Във Варна и Варненско основите на радевата партия налива скандалната фигура от полицейско-политическия-арестантски контингент Иван Иванов – Пилето.

В последните дни роденият в село Драгоево политик Иван Иванов с прякора Пилето е организирал сбирки в Суворово и в село Чернево, на които се е легитимирал официално като човекът, на който Радев е възложил изграждането на структурите на новата президентска партия.

Под сурдинка се твърди, че Иванов е бил лансиран пред президента от Кирил Добрев и съветника на Радев Николай Копринков.

На каква цена Радев е готов да превърне Иван Иванов-Пилето в лице на партийния си проект във Варна може само да се гадае, като се има предвид, меко казано, спорната му професионално-политическа визитка.

Филолог по образование. Варненската публика се запозна с него доста скандално още през 2008 година. Тогава Иванов беше началник на група “Противодействие на престъпността” в граничния полицейски участък във Варна. В това си качество беше арестуван за подкуп в размер на 400 лв., който е взел, за да не направи проверка на 6 контейнера с ядки на пристанище ”Варна-Запад”. Заради това и съмнения за прикриване на трафика и на друга контрабандна стока през пристанище Варна, Иванов беше наказателно командирован за една година, заради което е бил преместен (вместо уволнен) за срок от една година в РГУ – Елхово.

Запознати с митничарските години на Иванов твърдят, че прякора си – Пилето, е получил заради злоупотреба със служебното си положение в полза на канал за нередовен внос на пилешки бутчета…

Партията на Радев пък е поредния политически проект, в който Иван Иванов търси пристан и възможност за кариера.

На Варненската политическа сцена звездата му изгря през 2015 г.

Тогава той влезе в Общинския съвет през коалиция “Варна”, като неофициално се заговори, че Иванов е личният общински съветник на варненския бизнесмен Даниел Славов – Дънката.

Коалиция “Варна” се разпадна бързо и Иванов остана независим съветник.

Две години след това Иван Иванов се оказа на 22 място в депутатската листа на БСП – като коалиционен партньор от “Екогласност”. От тази позиция той парашутира в 44-ия парламент с внушителните 4394 преференции и избута от депутатската банка не кой да е, а градския председател на БСП Борислав Гуцанов.

Така Иванов бе легитимиран ритуално (макар и неофициално) като депутат на Дънката…

Заговори се, че бизнесменът ползва Пилето, за да занули политически доскорошния си приятел Борислав Гуцанов… Иванов известно време беше избутал Гуцанов от сърцето на Нинова до там, че тя изгони Гуцанов от БСП, а позволи на Пилето да стане шеф на предизборния щаб на БСП и да властва в редиците на социалистите в цялата област.

Гуцанов обаче не закъсня с ответния удар и успя да изчегърта Иван Иванов от БСП. Повод му даде участие на Иванов в скандал, приключил с побой над председателя на БСП – Долни чифлик Валентин Вълчев.  Тогава варненските е социалисти избухнаха в писмо до Нинова, в което разказаха и за други прегрешения на Пилето.

Според тях на парламентарните избори през 2017 година Иван Иванов оказвал натиск на партийни структури да гласуват за него, където трябвало плащал по 50 лева на ръка.

Светкавичната реакция на Нинова беше изключването на Иванов от партията.

Още повече, че до нея стигнаха и слуховете, че Иванов твърдо работи срещу нея и в полза на Кирил Добрев, който активно цепи БСП и нега е сред двигателите на новия президентски партиен проект. 

В резултат на всички тези врътки тази пролет Пилето кацна на “избираемо място” в листата на ВМРО, но се размина с парламента заедно с цялата партия на Каракачанов.

И днес се готви да осребри верността си към Кирил Добрев и лагера му, като изгрее през чисто новата партия на президента Радев. Да му е честито на президента!

И ако това не е най-сигурния начин Радев да загуби Варна преди да е стъпил в нея, здраве му кажи.

Андрей Червенков

Коментари 15 за
“ПОЗОР! ПАРТИЯТА НА РАДЕВ ВЪВ ВАРНА ДВИЖИ ИВАН ИВАНОВ – ПИЛЕТО! АРЕСТУВАН ЗА КОРУПЦИЯ И КОНТРАБАНДА, ЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И ДЕПУТАТ НА ДЪНКАТА, „КАСИЧКАТА“ ЗА ПРЕФЕРЕНЦИИ И МАШАТА НА КИРИЛ ДОБРЕВ В МОРСКАТА СТОЛИЦА”

 1. В Афганистан няма ли Ковид 19 ? В цял свят мерки ,ваксинации , ограничения на свободите на хората, а при талибаните нищо , ходят без маски , американските маймуни избягаха от там , болниците празни няма ковид 19 истерия . Това не е нормално за световната демокрация ,налагана от маймуните от USA .

 2. Като личен солташак на Дидо Дънката и още по-личен негов митничар, Пилето имаше грижата за безпроблемната логистика на китайското карго, „белото“ и контрабандата, ръководени от Дънката.В ​замяна Пилето получаваше щедри грантове лично от Дънката.
  Как мислите такъв прост селски цървул като Пилето забогатя и натрупа своето богатство?Без никаква професия или сериозно образование!
  Малцина знаят, че Пилето е собственик на веригата ресторанти „Старият чинар“.
  Дори сега насред Корона кризата, Пилето откри нов ресторант „Старият чинар“ на пъпа на Варна – в ниското тяло на хотел „Черно море“ и му направи грандиозен ремонт за милиони.Помещението на ресторанта не е под наем, а лична собственост на Пилето.
  Освен всичко друго Пилето е и нагледен пример колко безпринципна е Корнелата – съвсем доскоро Пилето беше нейна дясна ръка и „колеше и бесеше“ из цяла Варна.Преди Гуцито да му направи кур-капан с побоя и да го изритат от Столетницата.Всъщност битката между Гуцито и Пилето не е за друго, а кой да кара влака и кой от двамата е по-, по-, най-.
  Общото е между тях е, че и двамата са боклуци и измекяри, ползващи политиката като франчайз марка за лични изгоди и забогатяване.
  Копринката на Мунчо пък от своя страна е солташак на Гуцито Медузата(крадливата).
  Накратко казано: всички тия нищожества са овъртолени като свински черва по масонска и най-вече по бизнес линия.А тъпата, проста, малоумна и безумно страхлива робска БГ-рая им плаща масрафа.

 3. В България ако някой не е с криминален Прякор- не става за политик!!! Славна традиция от мутренските времена!!! Не всеки с прякор е криминален но всеки политик с прякор е Криминале!!!

 4. Абе, тоя да не е изкарал курса по невролигвинистично програмиране, направо ме хипнотизира през екрана. Изкарал го е, на сто процента, личи си.

 5. Ето до какво ще доведе мажоритарната система – в парламента ще влезе само този, който си плати за гласовете.
  Иванов влиза в 44-ия парламент с 4394 преференции и измества този, който не плаща за гласове, нищо че е по-почтен и по-подготвен.

 6. Радев се оказа абсолютен нещастник. Искам да задам един въпрос към прехласващите се по него и новите ( стари ) холивудски звезди Кирчо и Асенчо. Това ли е новият морал ? Партията на президента от едната и страна Гергов, Киро Добрев, Цонев и масонските ложи, от другата Сорос и човекът му на нашата територия Иво Прокопиев. Тези ли са новите морални стожери. 2 икономически кръга разпределили цялата власт в държавата, а най-отгоре като лице Румен Радев. И не искам някой да ми обяснява, че той е подведен, пък неговите съветници, пък не знам си още какво. Няма как да се заобиколиш САМО с боклуци и змекяри и да си читав. Питайте го Кирчо защо е спрял да си вдига телефона на близки и партньори след като стана министър, или питайте Асенчо докога ще си прикрива креватните връзки със Спецов. И още и още може да се напише. Г-жа Томова, ако реши да приказва, ще Ви изпадат зъбите на всичките прехласнали се по новите ( стари ) звезди. Аман от нещастници на тази територия, а българите като едно племе, само да им подсвирне някой и всичките тръгват

  1. Браво НОРЕ ЗА проницателния и точния коментар,за еничаря радев и хоривудските шарлатани….

 7. Всичко написано по-горе е абсолютно вярно до последната запетая, въпреки това ще си позволя да направя някои уточнения и допълнения. Горната персона никога не е бил митничар, а граничен полицай и то оперативен офицер, бидейки такъв, още от времето на Костов, този господин използва / не без външна помощ, подробно описана в статията/ създалата се конюнктурна ситуация свързана с функциите на гранична полиция и правеше всичко друго, но не и да изпълнява преките си служебни задължение, а напротив държанието и действията му бяха единствено свързани с това да се бърка в работатат на митническите органи, да възпрепятства нормалното провеждане на процесите свързани с движението на стоки, техния контрол и събиране на дължимите митни сборове и ддс, за да се облагодетелстват той и менторите му разбира се. За последното винаги се намираха „услужливи помачи“, които макар единици, бяха водени едиствено от личния си интерес за сметка на колегите и партньорите си. Във връзка с ареста на господин Иванов -мистър Корупчо, Вземащия и Искащия, Каиша, Ботуша и тнт. прозвища абсолютно реални и последвалия наказетелен процес, Иванов прекара почти една година с мерки за неотклонение, от тях шест месеца в следствения арест /доколкото си спомням/, на финала обаче успя да избегне ефективна присъда, „благодарение“ на това, че на последна инстанция не бе разпитан ключов свидетел, който между другото пребиваваше в държава от ЕС и по действащите европейски регламенти и правни спогодби спокойно можеше да даде показания пред съдия и от местопребиваването си. До тук обаче не спират деянията на Иван Димов Иванов, последният е съсипал доста човешки съдби, „благодарение“ на него истиски честни и стойностни хора, доказани професионалисти бяха буквално смачкани и това продължава видно от написаното по-горе. За „героя“ на тази статия е писано поне десет пъти в този сайт още от създаването му до наши дни /ако статиите са повече моля за извинение от госпожа Томова/. Известно е, че Иван Димов Иванов притежава верига заведения, като беше започнал с механа намираща се на ул. „Македиония“ в град Варна, която между другото работеше още от времето, когато Иванов беше действащ граничен полицай.
  Дествителността в нашата мила родина ни поднася, какви ли не неприятни изненади, но по отношение на въпросната личност , се чудя на всички партии и политически формации, които изобщо си позволяват „лукса “ да имат нещо общо с Иван Димов Иванов-хванат с белязани пари и уличен в корупция, също така това е още едно доказателство за липсата на читава прокуратура и КНОНПИ.

 8. afera.bg Публикувано на 27.06.2021 / 15:58
  ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ, ИМАШ ЛИ ДОБЛЕСТТА ДА ОТГОВОРИШ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ!
  …13. Какви договорки, условия и зависимости се съгласи да провеждаш, отстояваш и да прокарваш, наложени ти от американците? И каква е цената? В това число и за теб, господин Президент, в личен и кариеристичен план?
  14. Каква е ползата от „Три морета“, които ще се проведат три дни преди изборите /8-9 юли/? Без общи приказки, обаче?!
  15. Допустима ли бе цената – живота на загиналия пилот Валентин Терзиев, за да погали егото ви на „натовски генерали“?
  16. Ти, господин Президент, готов ли си да загинеш в името на НАТО?
  17. 12 дни преди парламентарните избори, имаш ли доблестта, господин Президент, да признаеш, че огромна част от така наречените „кадрови промени“ в МВР са абсолютно неадекватни, умишлено нефелни и по никакъв начин не водят до целта – честни и прозрачни избори, без фалшификации и Схеми?
  18. Ще признаеш ли, че всички кадрови промени се вършат от тандема – Пламен Узунов и Николай Копринков? Защо?
  19. Ще имаш ли доблестта да признаеш, че огромната част от кадровите промени, благодарение на Копринков и Узунов са непродуктивни, а ако отидем и малко по-надълбоко – буквално наливат вода в мелницата на Хунтата, с която уж се „борите“?
  20. Сляп ли си, глух ли си, господин Президент? Ако не си – каква е зависимостта ти от тези две лица – Пламен Узунов и Николай Копринков? …

  1. В продължение да питаме :
   Как така в борда на директорите на „Мини Марица изток“ в качеството си на представител на Държавата се появил бивш служител на МВР,Светослав Миневски?Същият е бил изгонен за корупционни действия през 2008г ! До там ли стигна държавата България, че се представлява от ПРЕСТЪПНИЦИ от всички глави на НК!

 9. „Владетел, който не събира около себе всички даровити и достойни хора, е пълководец без армия.“ – Гьоте

  1. „Аз“ е далтонист – парцалите са кафяво-синьо оцветени и със звездно-полосат флаг – Stars and Stripes.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *