« Върни се назад Публикувано на 31.08.2021 / 14:01

ПОЗОР! ПАРТИЯТА НА РАДЕВ ВЪВ ВАРНА ДВИЖИ ИВАН ИВАНОВ – ПИЛЕТО! АРЕСТУВАН ЗА КОРУПЦИЯ И КОНТРАБАНДА, ЛИЧЕН ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИК И ДЕПУТАТ НА ДЪНКАТА, „КАСИЧКАТА“ ЗА ПРЕФЕРЕНЦИИ И МАШАТА НА КИРИЛ ДОБРЕВ В МОРСКАТА СТОЛИЦА

Радев залага във Варна на изгонен от Нинова арестуван за корупция.

Сговора на президента Радев с БСП, която го направи държавен глава преди 5 години, е толкова пробит, че вече избива в откровени провокации и нагло предателство.

Докато червените тупат топката с третия мандат и печелят време на льотчика да си организира преизбирането, той се готви да им пусне кепенците ритуално и да яхне левите сили в страната със собствена партия, чиито основи негови хора по места вече забиват.

Във Варна и Варненско основите на радевата партия налива скандалната фигура от полицейско-политическия-арестантски контингент Иван Иванов – Пилето.

В последните дни роденият в село Драгоево политик Иван Иванов с прякора Пилето е организирал сбирки в Суворово и в село Чернево, на които се е легитимирал официално като човекът, на който Радев е възложил изграждането на структурите на новата президентска партия.

Под сурдинка се твърди, че Иванов е бил лансиран пред президента от Кирил Добрев и съветника на Радев Николай Копринков.

На каква цена Радев е готов да превърне Иван Иванов-Пилето в лице на партийния си проект във Варна може само да се гадае, като се има предвид, меко казано, спорната му професионално-политическа визитка.

Филолог по образование. Варненската публика се запозна с него доста скандално още през 2008 година. Тогава Иванов беше началник на група “Противодействие на престъпността” в граничния полицейски участък във Варна. В това си качество беше арестуван за подкуп в размер на 400 лв., който е взел, за да не направи проверка на 6 контейнера с ядки на пристанище ”Варна-Запад”. Заради това и съмнения за прикриване на трафика и на друга контрабандна стока през пристанище Варна, Иванов беше наказателно командирован за една година, заради което е бил преместен (вместо уволнен) за срок от една година в РГУ – Елхово.

Запознати с митничарските години на Иванов твърдят, че прякора си – Пилето, е получил заради злоупотреба със служебното си положение в полза на канал за нередовен внос на пилешки бутчета…

Партията на Радев пък е поредния политически проект, в който Иван Иванов търси пристан и възможност за кариера.

На Варненската политическа сцена звездата му изгря през 2015 г.

Тогава той влезе в Общинския съвет през коалиция “Варна”, като неофициално се заговори, че Иванов е личният общински съветник на варненския бизнесмен Даниел Славов – Дънката.

Коалиция “Варна” се разпадна бързо и Иванов остана независим съветник.

Две години след това Иван Иванов се оказа на 22 място в депутатската листа на БСП – като коалиционен партньор от “Екогласност”. От тази позиция той парашутира в 44-ия парламент с внушителните 4394 преференции и избута от депутатската банка не кой да е, а градския председател на БСП Борислав Гуцанов.

Така Иванов бе легитимиран ритуално (макар и неофициално) като депутат на Дънката…

Заговори се, че бизнесменът ползва Пилето, за да занули политически доскорошния си приятел Борислав Гуцанов… Иванов известно време беше избутал Гуцанов от сърцето на Нинова до там, че тя изгони Гуцанов от БСП, а позволи на Пилето да стане шеф на предизборния щаб на БСП и да властва в редиците на социалистите в цялата област.

Гуцанов обаче не закъсня с ответния удар и успя да изчегърта Иван Иванов от БСП. Повод му даде участие на Иванов в скандал, приключил с побой над председателя на БСП – Долни чифлик Валентин Вълчев.  Тогава варненските е социалисти избухнаха в писмо до Нинова, в което разказаха и за други прегрешения на Пилето.

Според тях на парламентарните избори през 2017 година Иван Иванов оказвал натиск на партийни структури да гласуват за него, където трябвало плащал по 50 лева на ръка.

Светкавичната реакция на Нинова беше изключването на Иванов от партията.

Още повече, че до нея стигнаха и слуховете, че Иванов твърдо работи срещу нея и в полза на Кирил Добрев, който активно цепи БСП и нега е сред двигателите на новия президентски партиен проект. 

В резултат на всички тези врътки тази пролет Пилето кацна на “избираемо място” в листата на ВМРО, но се размина с парламента заедно с цялата партия на Каракачанов.

И днес се готви да осребри верността си към Кирил Добрев и лагера му, като изгрее през чисто новата партия на президента Радев. Да му е честито на президента!

И ако това не е най-сигурния начин Радев да загуби Варна преди да е стъпил в нея, здраве му кажи.

Андрей Червенков

«