« Върни се назад Публикувано на 03.10.2021 / 14:48

ПОЗОР НЕОПИСУЕМ! КАКВО СТАНА С ДВЕТЕ КОТВИ НА ВОЕННИТЕ ОТ ПО 4 ТОНА?! И КОТВЕНИ ВЕРИГИ ЛИ НЯМАТ?

Понеже съм тъп, г-жо Томова, аз не разбрах какво стана с двете котви на военните от по 4 тона? Закотвиха ли го този кораб или чакат още нещо – вероятно нямат котвени вериги за тези котви?

Не вярвах, че в съвременна България може да се случи нещо подобно – все пак преди години претендирахме за това – с основание или без такова, че сме „морска държава“. Строяхме сто хиляди тонни кораби – тридесет пъти по-големи от това нещастно турско корито; българските мъже начело с капитан Георги Георгиев, разнесоха славата на България по всички океани; търгувахме като бесни с цял свят през Корабоимпекс; имахме най-голямата корабостроителница на Черно море (смениха я за един отбор ритнитопковци на гелосан …… ), правихме радари по американски лиценз на които и руснаците се чудеха – изобщо морски чудеса!

Сега това, което виждаме е позор неописуем!

Часове нямали връзка с кораба преди да се блъсне – радарната система за чий хуй им е? Виждат го кораба, но не могат да се свържат с него. Сега, когато потъне, България ще има да плаща на някой тарикат турчин милиони долари за неоказана помощ и спасяване – каква част от тези пари ще потеглят „на ляво“ дори не може и да се предположи!

Язък за морето – иначе да ги издавим там!

Келеша

Снимка: Любомир Бенковски – Бенджи

«