« Върни се назад Публикувано на 02.09.2014 / 14:57

ПОЗОР! МВР ПОД ТОТАЛЕН КОНТРОЛ НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ, КАКТО ПИСА АФЕРА – МЕТАЛУГЪТ БАКАЛОВ ПИОНКА НА „ОСОБЕНАТА ФОРМА НА ГЛАВАТА”

Цветан ЦветановЗа по-малко от две седмици петима от ключовите ръководители в Министерството на вътрешните работи /МВР/ са сменени. Нови директори вече имат следните дирекции – Инспекторатът, Вътрешна сигурност, финансии, Стопанска дирекция и ДКИАД. Начело на Испектората е Николай Гешев, лично протеже на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Същото се отнася и за новия директор на финансовата дирекция Йордан Пеев. Иван Миланов е новият директор на Вътрешна сигурност, а на Стопанската дирекция е Георги Стоянов. В близките дни се очаква и смяната на директора на Човешки ресурси, пише Агенция БГНЕС.

В момента неофициалният кадровик е Неделчо Стойчев, бившият директор на Института по психология. Той днес присъства на пресконференцията на вътрешния министър Йордан Бакалов. На въпрос на репортер какво прави в министерството, той отговори кратко: „Помагам на министъра”.
Стойчев на практика изпълнява ролята на „шеф на кабинета без да е назначен на тази длъжност“, съобщават още от МВР. От там уточняват, че Стойчев всеки ден е пред или вътре в кабинета на служебния министър. БГНЕС припомня, че Неделчо Стойчев бе отстранен миналото лято поради съмнения за предаване на информация. Тогава той бе изпратен в резерва.
Неделчо Стойчев се смята за изключително близък до Цветан Цветанов, Станимир Флоров и Валентин Цоновски.
АФЕРА вчера публикува: „СЛУЖЕБНИЯТ ВЪТРЕШЕН МИНИСТЪР – МЕТАЛУРГ СЕ СЪВЕТВА С ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ”.
До две седмици се очаква чистка и в ОД на МВР – Варна, и смяна на „Пуйчето”.
Afera.bg

 

«