« Върни се назад Публикувано на 06.10.2017 / 13:09

ПОЗОР! ВОЕННОМОРСКО УЧИЛИЩЕ „НИКОЛА Й. ВАПЦАРОВ“ ПРАВИ „ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА“ СИМЕОН САКСКОБУРГОТСКИ. БАЩА МУ – ЦАР БОРИС ТРЕТИ ПОГУБИ ЖИВОТА НА ВАПЦАРОВ!

симеон сакскобурготскиВоенноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ ще тържествено ще произведе Симеон Сакскобурготски в „доктор хонорис кауза“, т.е. „доктор по заслуги“, научи АФЕРА.

Така синът на Цар Борис Трети – Симеон Сакскобурготски ще бъде тържествено почетен във Военноморското училище във Варна, което носи името на … Никола Йонков Вапцаров!!!

Същият Никола Йонков Вапцаров, чийто живот бе погубен от бащата на Симеон Сакскобурготски – цар Борис Трети.*

Позор!

Afera.bg

*“Стига се до там, че Борис Трети пренебрегва всички молби за помилване на Никола Вапцаров. Майката на поета Елена Вапцарова изпраща писмо на царя с молба за милост. Той обаче отказва под предлог, че не е в София и не може да вземе отношение. Никола Николов Вапцаров смята, че това оправдание не е правдоподобно. „Присъдата е била издадена от името на Негово Величество царя. По наши данни и по тогавашни свидетелства лично царя е този, който е наредил кой да бъде помилван и кой да бъде разстрелян“, казва един от наследниците на поета.

«