« Върни се назад Публикувано на 29.01.2021 / 11:24

ПОЗОРЕН СКАНДАЛ! КАРАКАЧАНОВ /МС/ ПРЕДИЗБОРНО ПРОБУТА ОТБРАНАТА И НАЦ. СИГУРНОСТ ДА СЕ ДАДЕ НА КОНЦЕСИЯ!

Огромен и позорен скандал завихри Министерски съвет на Бойко Методиев Борисов днес в парламента, внасяйки промяна в Закона за концесиите, според която военни обекти и дейности по отбрана и национална сигурност могат да бъдат давани на концесия.

Предложението е внесено от „министерски съвет“, но със сигурност и без съмнение министърът на отбраната Красимир Каракачанов е в час за каква гранде корупция става въпрос и без негово съгласие няма как да бъде внесена тази позорна безобразна промяна!

На практика с тази промяна в закона за концесиите се пускат военни обекти и дейности свързани с отбраната и националната сигурност, като те ще могат да бъдат давани на концесия!

Първо, става дума за огромни пари и мащабна корупция.

Второ, става дума за национална сигурност на държавата, като оттук ще изскачат и летища, пристанища, военни производителни мощности, обекти, съоръжения, земя, бойна техника, радари, честоти…

Така МС, разбирай Красимир Каракачанов, узаконяват мащабна корупция свързана с отбраната и националната сигурност, давайки я на … концесия!

Няма дори да отваряме дума за класифицираната информация и „чувствителните услуги“ в сферата на отбраната, които също влизат в … концесия!

Безумието на МС /Каракачанов/ лъсна в пленарна зала след като даже от ГЕРБ изрекоха, че са склонни да отеглят тази промяна в закона за концесиите. ДПС и БСП категорично се възпротивиха на това безобразие, никой обаче не можа да отговори на въпроса кой, аджеба, точно е внесъл тази продажническа и предателска промяна в закона за концесиите, слагайки отбраната и националната сигурност на тезгяха.

Ясно като бял ден е обаче, че очевидно Красимир Каракачанов е в час и съвсем съзнателно е дал добро отбраната ни и националната сигурност да бъде давана на концесия.

Толкова се бързаше, че от ГЕРБ даже предложиха удължаване на работното време до приемане на законопроекта.

И в крайна сметка той беше гласуван на първо четене.

Така предизборно сега ще си раздадат на концесия купища военни обекти и дейности от сферата на отбраната и националната сигурност, сещате се срещу какви огромни кинти, наречени КОРУПЦИЯ!

Afera.bg

«