Публикувано на 25.11.2009 / 10:31

Позната история! Малкия Мук-първа дружка с шефа на полицията в Стара Загора!

Топла връзка с продажни ченгета имат бандитите във всички градове на страната, но министърът си мисли, че всичко е под контрол. Едва ли! “От дълги години се знае, че Малкия Мук е покровителстван от Тончо Михайлов”, твърди в. Труд. “Топлата” връзка започнала през лятото на 2001 г. Дори се твърди, че тогава Румен Бончев и друг сенчест бизнесмен от Стара Загора дали пари, за да остане Михайлов шеф на дирекцията.

“Тончо, Тончо, хайде да ти е честито! Отървахме се от теб, разбойнико! Сега е ред на лакейчето ти Мука, дето до такава степен се беше самозабравил, че имаше наглостта да спира и да ни пита, що сме били без шапки. Един бандит да ни държи сметка. Ама той бързо ще те тури на топа и ще отнесеш плувката за всичко. Щото крадохте и грабихте, ама то кекаво и в затвора не му се влиза”, е написал във форум явно действащ полицай. Негов колега също потвърди, че Малкия Мук му направил забележка, че не си е сложил фуражката.

“Румен винаги се изживявяше като бос.Още като ученик ходеше с един по-як младеж, за да го пази от съучениците му”, разказват негови познати. Тъй като бил дребен на ръст, децата често го нападали. Заради ръста му бил лепнат и прякорът Малкия Мук. Вероятно оттогава е решил, че е по-безопасно, респектиращо и престижно да влачи биячи със себе си. Това го карало да се чувства важен и да се изживява като бос, спомнят си негови съученици. На дръзналите да му се опънат размахвал пръст и заплашвал, “че нещо ще им се случи”.

Сам обаче не смеел да налита на физическа саморазправа, пращал други за “наказателни” акции. Пословична била и враждата му с братята Христомир и Веселин Христови, по-известни като Маронките. От тях той завзел, не без намесата на бившия директор на полицията, охранителния бизнес по дискотеките. Говори се, че след като Михайлов паднал от власт, Маронките хукнали да търсят Румен, за да го набият.

Варненският канал
Преди десетина години основният “бизнес” на Малкия Мук били крадените коли. Той държал т. нар. Варненски канал. Луксозни возила се крадяли от чужбина, легализирали се в морската столица и след това се разпродавали из страната. Този канал обаче уж бе разбит през декември 2001 г., по времето, когато Бойко Борисов беше главен секретар на МВР.
По подобие на т.нар. варненски печатници, но това е друга тема. После Малкия Мук наблегнал на бизнеса с безакцизния алкохол. А хората му изнудвали собственици на заведения да вземат пиячката от него.

След като вече имал и протекциите на полицейския шеф Тончо Михайлов, той смело навлязъл из дебрите на сенчестата икономика. Защо ли картинката ми е страшно позната. Според запознати, дори започнал да контролира охраната и дрогата в старозагорски заведения. Задържаните трима полицаи били изпълнителите. Те събирали отчисленията и се разправяли с непокорни длъжници. Освен това били и лична охрана на Румен Бончев.

Разследването срещу четиримата е започнало още на 14 септември т. г. само седмица след като Тончо Михайлов беше пенсиониран след скандалния “бръмбаргейт”. Според запознати с разследването още в началото на август в една от жалбите срещу Тончо Михайлов, подадена до вътрешния министър, се посочвало, че той е създал група от действащи полицаи, които контролирали охраната на дискотеките в града чрез фирма, регистрирана на името на бивше ченге. А ръководството било поверено на Малкия Мук.

На 9 октомври антимафиоти и данъчни удариха бизнеса с алкохола на Малкия Мук. От негов склад в кв. “Индустриален” в Стара Загора бяха иззети 6000 бутилки с над 100 вида алкохол от различни марки – всичките без бандероли или с такива с изтекъл срок. Сред тях имало и 50-годишна отлежала ракия със стряскащата складова цена от 500 лв. След акцията доволен от резултата бе и вътрешният министър Цветан Цветанов. “Това лице има съпричастност към приятелските отношения с бившия директор на ОД на МВР”, обясни тогава той. И подчерта, че след логичните рокади във ведомството му, е ред на ефективните действия.

Злоупотреби
Комплексната проверка в областната дирекция е установила реални злоупотреби, за които е сезирана прокуратурата. Засега обаче официални резултати не са оповестени и няма повдигнати обвинения срещу Тончо Михайлов.
Проверки има и във Варна. както и резултати от тях, но никой не е пипнат с пръст. защо ли? “Малкия Мук има един върл враг в областната дирекция, който от години го дебне”, споделиха добре информирани източници. Според тях топ- полицаят за нищо на света нямало да го изпусне.

Други смятат, че натискът върху Мука и трите ченгета е, за да се натопи бившия директор на полицията. Повечето хора в града обаче се съмняват, че Румен Бончев ще проговори. “Полицаите ще операт пешкира, а някои ще си почиват, заслужено пенсионирани”, гневят се те.

Под сурдинка в Стара Загора се говори също, че групата на Малкия Мук била замесена и в изнудване на бизнесмени, които били плашени с отвличания. По делото, за което са арестувани четиримата, обвиненията са за принуда и изнудване.

Дали става дума само за натиск за алкохола или и за нещо друго, остана тайна.
Не за дълго, разбира се!

Във Варна сътвориха цяло мега дело за търговия с жива плът и наркотици, но най-невинните и странични хора, дребни мишки опраха пешкира, а истинските играчи се скриха под чадъра на полиция и прокуратура.

Двоен аршин, с който се мерят свои и останалите!

afera.bg

Коментари 0 за
“Позната история! Малкия Мук-първа дружка с шефа на полицията в Стара Загора!”

  1. В този случай прокуратурата може да им тресне още едно обвинение – за това, че са оказвали натиск над свидетелите! Тия трябва да се мачкат здраво, защото са адски нагли, дръзки и не им пука от нищо. Освен това, прокуратурата трябва да се активизира и по отношение на имотното състояние на Румен Мука – да видим как ще си докаже милионите. Най-вероятно луксозните му джипове и апартаменти са на името на други лица, но тези лица също едва ли ще могат да докажат източниците си на пари.

  2. махнаха тончо-„мутрата“,пуснах жалба до министъра и почнаха проверка в одп ст.з,на следващия ден ми гепиха джипа за 70000евра,като ми пратиха смс ,че било наказание,кво правим тогава щом куките дават на поръчка бизнеса.ми кво стана нали махнаха тартора а пионките бачкат с пълна сила,на кой да вярвам на цветанов или на себе си,ще има наказание „божие“с мн.болка за крадците,ще предадът поръчителите полицайчета,ще четете в пресата

  3. цялата дандания е ,че мука сви доста кинти и трябва да си плати глоба от 2-3 милки,има и по големи гяволета от него,не може да правиш пачка без да се отчиташ,а тончо няма да го барнат,че много компромати държи,дупе да е яко на момченцата дето се вживяха като мутри -командоси,а мукчо най-много да го боцнат плюс глобата,но важното е кой шпиони останаха при нас в одп-то

  4. В старозагорско съм бил …там наистина престъпност и МВР са една хомогенна смес… Доста по-добре действаща от тази на модела Варна… Но защо да сравняваме тези два града когато босове с повдигнати обвинения за организирана престъпна група за убииства се разхождат под гаранция а за истоирията на техния капитал може да завиди дори Ал Капоне…

  5. Аз седя и се чудя, що беше цялата тупурдия, щом оня хайлазин Тончо Михайлов още си е на свобода! Толкова много зулуми му лъснаха на тоз юнак от с.Бяло поле Старозагорско, ама на – не го прибират на топло, та да му оври малко голямата капачуна. За Руменчо Малкия Мук, определено момчетата от службите удариха голямо „Бинго“, ама требе и баш Майстора да дотътрузят в клетката, щото реално сите българи от старозагорско знаят, че той беше мозъкът и двигателят на цялата бандитска схема. Сега се е спотаил нейде лисунгерът му с лисунгер и клепа на парцали с надеждата, че ще го отмине теслата!

  6. А колите коите се регисрират в Стара Загора, от една от служителките в КАТ – Стара Загора, дами и господа полицаи под носа Ви някои обира парите а Вие си чакате с фуражките за 20лв. подкуп на изхода на магистралата

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader56940"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/fc82c3993bd1e575e9e7935e29e432c3.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); */?>