« Върни се назад Публикувано на 03.12.2014 / 14:07

ПОЗНАЙТЕ КОЙ „СПЕЧЕЛИ” ПОРЪЧКА ЗА 32 МИЛИОНА ВЪВ ВАРНА! ЦАЦАРОВ & ЧАВДАРОВ*, СПИНКАТЕ ЛИ ОЩЕ?!

КорупцияПознайте от първия път кой спечели поръчката за изграждане на бързоскоростното трасе на проекта за интегрирания градски транспорт на стойност 32 млн. във Варна! Тоя път „замаскирани”, „героите”, лапали повече от 15 години от дупки и ремонти, пак са същите! Любимата фирма – „отчиталка” на Бойко Борисов – „Хидрострой” и любимата фирма на Кирил Йорданов и Иван Портних /ГЕРБ/ – „Инжстройинженеринг” – този път обединени в консорциум „Арма”.

Тази обществена поръчка е по проект „Интегриран градски транспорт на Варна“. Поръчката се финансира с европейски средства и е един от десетте компонента по проекта. Трябва да се изгради 15 км. BRT коридор, така нареченият – бърз коридор, по който автобусите ще се движат с предимство пред останалите коли.
Трасето ще се изгради от обръщача на „Владиславово” до спирка „Почивка”. В конкурса за обществена поръчки участват осем фирми, но почти всички са отстранени. Само Хидрострой, Инжстройинженеринг и фирма „Пътища и мостове“ са допуснати и класирани.
По същият компонент, но по една от обособените позиции печели поръчка и ЕТ „Станка Василева“ за изграждане на три крайни спирки на стойност 1,3 млн.лв. Това е може би малка наградка за тях от Иван Портних, тъй като същата фирма бе спрягана, че е направила път до къщата му.
„Пътища и мостове” са на второ място, обединени с още една фирма в консорциум „ПиМ Консулт“.
Поръчката е проведена от Община – Варна. Председател на комисията е Христо Иванов – зам. кмет на Община – Варна. Христо Иванов живее на съпружески начала с Фанка Нонева, бившата жена на Мирослав Нонев от НАП – Варна, когото арестуваха заедно с още две данъчни служителки. Фанка Нонева пък осъществява финансов одит на „Градски транспорт” – партньор по проект интегриран градски транспорт.
Навързани като свински черва.
Afera.bg

* Чавдаров – Владимир Чавдаров – вечно спящият шеф на Окръжна прокуратура – Варна, когато стане реч за корупция по високите управленски етажи на морската столица.

 

«