Публикувано на 05.08.2022 / 10:22

ПОЗИЦИЯТА СРЕЩУ ПУТИН Е НЕ САМО НЕСПРАВЕДЛИВА, НО И АМОРАЛНА

Помня много добре едно интервю на Кондолиза Райс, ключов секретар на Буш по сигурността (и отлична професионална пианистка) няколко месеца след 11/09, 2001 г. Тогава тя каза, че един от първите лидери на когото са се обадили е бил Путин и му благодари за неговата безусловна подкрепа срещу терористите. Не само вербална.

12 години по-късно САЩ организираха преврат в Киев, за да дестабилизират Путин и Русия и да сложат ръка върху нейните ресурси.

Как може нормален човек да упреква Русия, че защитава себе си? След всички факти, които са известни, стига да се осведоми за тях? Умът ми не го побира.

Позицията срещу Путин е не само несправедлива, но и аморална. Няма да спра да го повтарям. Тя е и оценка за качеството на личните ми приятели. Вижда се какво струват като хора. Няма да ги обичам по-малко заради Путин, но знам колко тежат откъм ум и морал.

Явор Дачков

Коментари 52 за
“ПОЗИЦИЯТА СРЕЩУ ПУТИН Е НЕ САМО НЕСПРАВЕДЛИВА, НО И АМОРАЛНА”

 1. „Кондолиза Райс, ключов секретар на Буш по сигурността (и отлична професионална пианистка)“

  Кондолиса Райс е държавен секретар по времето на Президента Джордж Буш. Идва два пъти в България. Не са отнели или принудили България за нищо, което е в разрез с Вярата ни и статута ни на независима държава, както това направи Хилари Клинтън в качеството й на държавен секретар. Напротив, Буш и Райс направиха за нас. Освен че е професионална пианистка, Кондолиса Райс е красива и почтена. Дипломат. Голям дипломат. Като Лавров.

  Пиано
  На Кондолиса Райс – Конди

  Соната от усмихната сърдечност –
  изправеност от царствено величие,
  достойнство от живителна ответност –
  Пианото е мяра за приличие.

  07.06.2008
  Вашингтон
  САЩ

  Фонтаните на Вашингтон
  На Конди

  Фонтаните – динамика от бялост,
  ликуваща във тичащо приветствие,
  нашепване на сдържана успялост,
  смълчаване във пристана – ответ – ствие.

  07. 06.2008
  Вашингтон
  САЩ

 2. Няма как, честен човек да не е съгласен с бисерните думи на господин Дачков.
  Респект за автора, сърдечно!

  Само да вметна нещо.

  Вчера чух дяволът да се кълне.

  Не вярвате?

  Обяснявам.

  Гого Лозанов ръси опустошителните си алабалистики при Иво Сиромахов. Не знам кога е било, попаднах на повторение вчера следобед в Сеирсандък.

  По едно време, това лустросано диване Лозанов ПАК извърте разговора, колко е виновна Русия и лично Путин за всичкото зло по земята.

  Секаш ме маже със сополи, толко да ми е гнусен, без преувеличение.

  И го чух да разправя, нещо от сорта, че видите ли, привържениците на руската политика се имали вярващи, а не спазвали писаното в светите книжа; например, там било пишело: „Не убивай” и „Не лъжи”, а русите не го спазвали.

  Ето – така дяволът чете Евангелието.

  Сатана знае Писанията наизуст, но понеже е вън от Църквата, си тълкува наизустеното както на него му изнася. Тоест, извратено, по дяволски, лукаво, измамно, лъстиво.

  Същият ми е този префърцунен имбецил Лозанов. Не го знам къде се черкува, но чете по дяволски.

  Все едно – „Не убивай” и „Не лъжи” не се отнася за любимите му либерасти отвъд океана или изпедерастената англо френска неолиберална сган. Или пък на азовци бандеровци и прочие укро-фашаги.

  Ебати людоедът е този Лозанов.

  И пак се позова на любимия на всички либерасти Хуманизъм! Все едно не е чул, че Достоевски разправя: „Хуманност без Христос, рано или късно, ще се изроди до човекоядство.”

  (Ако тук надникне любимката ми Вася, нека спомни скорошния ни лаф, относно човекът с главно Ч. )

  И много се обиждат като им кажеш, че служат на сатаната.

  Де бре, папионков пъпеш с красива съпруга, дяволът не е с рога и червени очи като в евтини гравюри.
  Напротив, той такъв, какъвто ти го рисува тъпата ти суетна кратуна, и ще ти се изяви дори като премъдър свръхучен, написал трактати по хуманизъм, прогресисъм, па и летене в космоса, ако щеш.

  Щото сте такива диви селяци в празните кратуни, че не се усещате, как ебахте мамата на прекрасното мироздание, с гнусните си задължителни износи на демокрация, нехайки, че това е най-кухия градеж на обществото.

  Лъжци сте отколе, като учителя си сатана, Лозанов. И умилително роните сълзи, че имате равен гласа на безпросветния, с този на Валери Петров, например.

  Само Кадиров може да ви поправи, като ви опърли оядените оеснафели самодоволни мързеливите гъзове, па се засилите към колесника на Боинга и идете, та се издавите ритуално в океана, въобразявайки си, че светът ще ви слави и построи паметници.

 3. Нямам никакви притеснения за нещата в България защото ние сме ебах ти шампионите – сутрин се събуждаме русофоби,вечер заспиваме като русофили …

  Като му дойде времето,такива шпатули ще му ударим на Кремъл ,че ше му падне мазилката от оградите !
  Лизачи – Шампиони !

  Венсеремос.

 4. В утрото на 6 август 1945 година, американският бомбардировач B-29 „Енола Гей“ (с командир на екипажа — полковник Пол Тибетс) хвърля над японския град Хирошима атомната бомба „Little Boy“ (в превод от английски език – „малчуган“). Три дни по-късно е хвърлена втора атомна бомба – „Fat Man“ („дебеланко“), с която е разрушен град Нагасаки.
  Непосредствено от взрива в Хирошима загиват около 100 000 души, жертвите до края на 1945 г. са около 140 000. Пет години след взрива жертвите наброяват около 200 000 души. Градът е напълно унищожен.
  Тези агресивни и варварски актове на американската армия по същество не водят пряко до излизането на империята от войната. Основната причина за това е цялостната разруха в Япония, която саботира стопанската и военната й системи и кара населението да понася огромни несгоди и жертви. С оглед на това използването на атомно оръжие от американците през август 1945 г. е безсмислено от военна и политическа гледна точка, а от хуманна представлява проява на жестоко отношение към цивилното население (политика на ограничено унищожение).

 5. Дядя Путин за всичко ще излезе Прав! И за денацификацията и за укрофашизма и за Газа и т.н.! А какво да правим с нашите Предатели и Подлоги?!

 6. Ако нещата в света зависеха от Швейцария животът щеше да бъде прекрасен.

 7. Оказва се, че нашия натовски генерал Радев е най-добре прикриващият се американски агент. След фиаското с двамата харвардци, с „икономическия съюз“ „трите морета“ сега здраво е прегърнал идеята за диверсификация. красиво мълча при изгонването на руските дипломати, замазва майсторски темата с македония и възприе тихичко втората оферта за закупуването на още осем Ф-16. За тези 30 годинки започнахме с ПРИВАТИЗАЦИЯТА (РАЗПРОДАВАНЕ) ПРЕМИНАХМЕ НА ДЕИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ, ОТДАВНА СМЕ НА ДИВЕРСИФИКАЦИЯ (замяна на всичко руско с американско ) и ПРИЕХМЕ мълчаливо КОЛОНИЗАЦИЯТА. Тя е демонстрирана с ам. военни бази, с италианския военен контингент, който ще ни пази от Русия. Ирак и Афганистан бяха обучавани години наред пак от същите. Сирийците се чудят какво правят Янките на тяхна територия, а ние не се чудим, ние сме щастливи , целуваме крака и блъскаме чела в знак на вечна вярност.

 8. Путин търпя украинските нацисти и НАТО осем години и нямаше друг изход. Сега ВСУ разбират, че скоро ще трябва да капитулират и като озверели обстрелват Запорожката ядрена централа, което е ядрен тероризъм. Преди няколко дни САЩ, които са на хиляди километри, ги насърчиха и вчера ВСУ три пъти са обстрелвали централата. Вчера министерството на отбраната на Руската федерация излезе със следното изявление:
  „Минобороны РФ призывает международные организации осудить преступные действия режима Зеленского, осуществляющего акты ядерного терроризма. И сообщает, что в случае дальнейших провокаций на атомной электростанции вся ответственность за нарушение ее работы всецело ложится на киевский режим.“

  1. Защо Запорожката…???
   Руснаците откриха там около стотина тона -НЕрегистриран УРАН!!! Укрите се готвели за /МРЪСНИ/ бомби!!!
   Бай-Дън е с Корона от Момента в който откриха една такава в Ню Йорк направена от този Материал на тази АЕЦ !!! Била е в Щатите много преди СВО в Украйна !!!Кои и защо са я закарали Там е ЯСНО!!!Търсят се още две !!! Сатанистите нямат МИРА!!!

   1. Що не си пиете хапчетата редовно? „Открили“ 100 тона уран „нелегален“……..Това са 5 /пет/ тира по 20 тона бе „специалист“…………..По-добре пишете за неща от които разбирате а не глупости-съвет………

 9. И така населението на САЩ е съставено от бивши негроидни роби и престъпници от Европа!
  И сега тоя коктейл се е обединил и в своята ярост си отмъщава на останалия свят.
  И най вече на Европа….

  1. Мите, населението на САЩ, само си мисли, че притежава страната САЩ, както и населението на България, междувпрочем!!!

   1. И с рашките е същото. Рашките са били крепостни, а руското крепостничество с нищо особено не се различава от робството във Влашко и Молдова

 10. Яворе, Яворе, и аз съм толкова отчаян, толкова разочарован от нас българите както никога . Разномислието и липсата на национално чувство са ни основните недъзи. За да си в час за събитията у нас и в света трябва да искаш да знаеш, да посвещаваш за това време, да изслушваш нашите най-добри анализатори, за всичко това разбира се се иска УМ, желание и човешко достоинство. Е няма ги тези качества у нас, хората не искат и не могат да проумеят разликата между такива скандални тъпаци като Борисов и тези, които ни обесняват простичко какъв е нашият интерес в това диво време. И няма разбиране, човешкото стадо в този век на информация е все така лесно манипулирано както и преди и хората не могат да отделят истината от лъжата..Колко българи са чели нещо от Джоузеф Стиглиц, Нобелов лауреат по икономика. В Скандално е поместен отново негов анализ. http://skandalno.net/%d0%b4%d0%b6%d0%be%d1%83%d0%b7%d0%b5%d1%84-%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d1%86-%d0%bd%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%bb%d0%be%d0%b2-%d0%bb%d0%b0%d1%83%d1%80%d0%b5%d0%b0%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d0%b8%d0%ba-190816/

 11. Всеки поддръжник на Короната е ВРАГ на Българския НАРОД и НАЦИЯ!!! Пиша ги поотделно защото Първите са Гръбнака на Вторите повече от …ХИЛЯДИ ГОДИНИ

 12. Да допълния колажа с един цитат от Библията: “ Ако бог е за нас, кой ще е против нас ?“ Римляни 8;31

 13. САЩ засилват работата си, включително с Великобритания, Норвегия и Полша, за създаване на „цифрови платформи“, откъдето идват атаките срещу Русия, каза заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в интервю заРИА Новости.„Общо, по различни данни, киберсилите на НАТО и Европейския съюз, действащи в посока Русия, наброяват до 350 хиляди души. Други 200 хиляди обучен персонал са международни недържавни хакерски групи, които Пентагонът активно използва за цифрови атаки срещу страната ни“, каза Медведев.Би било интересно да се види как американците шпионират своите съседи, например – в Канада.

 14. В отговор на българските действия, Москва експулсира 14 български дипломати, съобщи руското външно министерство, цитирано от ТАСС. Българският посланик Атанас Кръстин е бил поканен днес във външното министерство, където му е била връчена нота от руското дипломатическо представителство за обявяване на 14 служители на дипломатическите мисии и консулските служби на България в Русия за персони нон грата, гласи официалната информация. Скоро и канадските бизнесмени -цървули ще бъдат занулени, Кики му са еба майката 60 милиона трябе да се връщат,иначе лошо ,хаха.

 15. Много хора, много мнения.
  Но не се обръща внимание на едно друго нещо, много важно и което засяга всички тук, които като българи трябва да имат някакви чувства към родината си, независимо кой е на власт.
  Прави впечатление един тревожен факт, че всички участници преживяват за Русия, други за Украйна, но подозрително малко хора се вълнуват за съдбата на България.
  Украйна вече е бита карта и в стратегическите центрове на Кравария вероятно се разработени други сценарии за поход срещу Русия.
  От края на Втората световна война до ден днешен САЩ водят войни почти навсякъде по света, а сега вече и в Европа.
  Бъдете сигурни, че България е включена в някой от тези разработки на Пентагона.
  Единственото спасение за оцеляването на България е своевременната реакция и радикални действия на обществото.
  Да, радикални, защото не може да се говори за доверие на избирателите към политически партии, които вкарват държавата в косвено участие във военни действия срещу велика сила.
  Обществото рябва да протестира и да се съпротивлява на авантюристични политики, които застрашават живота и здравето на българските граждани и суверенитета на страната.
  Кой протестира срещу войната?
  Ами, никой.
  Само сеирджии и политиканстващи анализатори с не особено ясно аргументирани мнения, но с конкретни фобии, които нямат нищо общо с българските национални интереси.
  Утре, някакви партии,избрани от малък процент от имащите право на глас български граждани, вече като управляващи партии, ще гласуват закони в НС, а МС с техните министри ще приема решения за логистични действия, търговски сделки и ще издава много други документи, обслужващи чужда военна доктрина.
  Апропо, нека някой да напише , каква е сегашнатавоенна доктрина на България и какво е различното в нея от онази предишната, в която основната цел беше борбата срещу тероризма.

  Много моля, без проява на капчица партизанщина, поговорете с вашите роднини, приятели и познати, които на предизборните срещи със своите политически любимци , трябва да им задават въпроси от рода на : „Ще гласувате ли за участие на България във военни действия?“, „Кой е вероятния военен противник на България?“, „Каква форма на агресия е проявена срещу България?“, „Какъв е военният потенциал на България?“, „Има ли възможност българската икономика да премине на военно-временен режим на работа?“, „Кавко е състоянието на държавния резерв?“, „Какви са евакуационните планове за мирното население?“, „Как ще се осигурява снабдяването с лекарства при водене на бойни действия“, „Как ще работят промишлеността и селското стопанство в условия на военна мобилизация?“ и още много други конкретни въпроси, на които Кир4у, Курнела, Боко, Ристьо и други такива плужеци ще трябва да отговарят.

  Запомнете и това, че нито на Курнела мъжът и синът ще отидат на фронта, нито Тома Биков, нито на Асен Василев любовника, а вашите синове, мъже, братя и бащи.
  Ще отидат да мрат за нечия прищявка и болен мозък.
  Мислете, дами и господа, мислете, моля!

  1. Уважаеми колега, за да се промени нещичко трябва да се гласува МАСОВО, за котото и да е /всеки с предпочитанията си/ за да не ни управляват хора „избрани“ от 10-15% гласуващи! При ниска избирателна активност /гласували 25-35%/ от избирателите, КОЙ има файда? Не народа разбира се, не може 600-800 000 души да определят съдбата и живота на 6 милиона! Като този не ти харесва или лъже, вън от парламента да заповяда следващият и така докато дойдат нормални хора да управляват, а не да се „упражняват“ в управлението…И не „ходете за гъби“ на изборите, от вас зависи много….

 16. Браво, Яворе! Най-после някой трябваше да напише това! Ивайло Петров

 17. И още, за Борисовци, Кирчовци, Симеонкобургготски, Ниноввци и прочие ми дреме….

  Дано си спасим родината, от нас зависи!

 18. До Мозъкът не разбира от шеги
  05.08.2022 в 16:28

  Сигурно е вярно това, което казвате, и е страшно! Аз съм от поколението на 60-70 -те години, с езикова гимназия 35-а руска и славянска филология. Естествено знам и тъпия инглиш, най-лесния език, от който ми писна отдавна.
  Голям късмет имах и с учителите си в гимназията – българи и руснаци, почти всички предаваха и в университета, суперучилището на Балканите.

  Когато имам повече време, ще напиша всички имена на моите скъпи учители и професори! Господ да ги поживи! Повечето са живи, виждаме се често!

  А за тези, които починаха без време, ще плача винаги.

 19. Поздравления за мнението! Вярно е и това, че покрай ковид и кризата в Украина вече гледаме през други призми на хората около нас.

 20. След подвизите на ПП, лично на Кирил Петков,
  връщайки лентата назад, ако Кунева беше вкарана в затвора, където и е мястото и не само тя разбира се, нямаше да се пръкне това канадско изчадийце Кирчо и баща му!

  ДОКОГА!
  Как да променим нещата!

 21. В една държава където никой не носи никаква отговорност, нито морална, нито материална, особено съдебна, това не е държава а КОЧИНА. За не носене на маска-глоба до 1000 лева , за лъжи на министри и действия свързани с мащабни разходи отговорност никаква. Затова и шибаняка Борисов отново се натиска за власт, за пачки, за лъжи всякакви и оскотялото население го аплодира. Прав е Славейков, до сега никой не си е признал че е прост, освен Бойчето, който го е правил с цел.

 22. Леонид Кучма (Кучман), бивш президент на територията на Украйна и нова Русия, племенник на Голд Меер – президент на Израел. Един от лидерите на геноцида на славяните на територията на Украйна и нова Русия.
  Вторият президент на Украйна Леонид Кучма смята, че Трета световна война може да се случи, ако Украйна не се противопостави на агресията на Руската федерация.
  В конвенционална война НАТО ще стрие руската армия на прах, в ядрена война просто ще унищожи Русия

  Крипто-ХАСИДИТЕ отдавна НЕ СЕ КРИЯТ!!!

 23. В ПОДКРЕПА НА ЯВОР ДАЧКОВ И НА НОРМАЛНАТА ЧОВЕШКА ЛОГИКА И МОРАЛ. Четете в „СКАНДАЛНО “ „Финландски блогър шокира социалните медии с ъс статия за Русия“ http://skandalno.net/%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b1%d0%bb%d0%be%d0%b3%d1%8a%d1%80-%d1%88%d0%be%d0%ba%d0%b8%d1%80%d0%b0-%d1%81%d0%be%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-190844/ Ако някой все пак се съмнява в написаното, може да си направи справка в уикито. Чудя се защо хората нямат историческа култура, не искат и да знаят. Никой не иска да знае колониалното минало на Европа, на Британия, на сегашната дива хегемония на Щатите, която е провъзгласила за световен ред, ред на убийци, на експлоататори. Никой не пита какво правят американците със своите 12 самолетоносачи, със своите 700-800 военни бази по света, със своите десетки биолаборатории. националната сигурност ли, или супер алчните си интереси. Защо и докога цялото ни политическо племе , начело до скоро с един селски тъпак, че и с президента ни ще продължаваме да лижем подметките на тези поробители.

  1. Питай американците, защо имат толкова много бази по света и отговорът е един, носим демокрация, пазим света от войни, ако не сме ние, другите ще се самоизтребят!
   Така учат и нас сега, нали затова са НПО-тата им, които са хиляди!

 24. Столтенберг: Не бива да се позволи на Русия да спечели войната в Украйна???
  Биография
  Роден е в норвежката столица Осло на 16 март 1959 г. Завършва Университета в Осло и по професия е икономист.

  Между 1985 и 1989 г. е председател на младежката организация на Работническата партия (Arbeidernes Ungdomsfylking, AUF), както и заместник-председател на младежкото крило на Социалистическия интернационал.
  Още ЕДИН СОЦИАЛИСТ …всъщност СОЦИАЛ-ЛИСТИС…В превод- СОЦИАЛЕН КРАДЕЦ!!!

 25. В Гърция след Секретарят на Премиера подаде ОСТАВКА и Шефа на Тайните им СЛУЖБИ!!!Това е след СКАНДАЛЪТ за подслушване на всички телефони с Програмата ПЕГАСУС и ПРОМЕТЕЙ!!!???
  При нас също я има НО СИ МЪЛЧАТ!!!
  Нали ЛОРЕР???ХАСИДИТЕ МЪЛЧАТ!!!

  1. Защо не питате Цветлин Йовчев, бившият шеф на Вътрешна сигурност при Гнома?! Той е в час с Пегас!

 26. Да се знае,,ако тази зима се почувствам- на студено,на тъмно,на гладно,,ПОСЛЕДНИЯ човек когото ще виня е г-н Путин,правителството на РФ или хората на Русия!

 27. Цитат от материала: „Как може нормален човек да упреква Русия, че защитава себе си? След всички факти, които са известни, стига да се осведоми за тях? Умът ми не го побира.“

  Именно. Моят пък не побира как от прилична държава България замина на дъното на всички класации по стандарт, икономика, култура и най-важното – образование.
  СУ „Климент Охридски“ беше лидер на университетите на Балканите. Сега е празен.

  В държавата ни цари пълен хаос, вижте само катастрофите на пияните простаци и колко свестни хора бяха убити.

  Журналисти, т.нар измислени социолози, политилози и пр. само дрънкат!

  От водещите в трите „най-гледани телевизии“ и от техните гости нито веднъж не чух защо все пак Русия атакува Украйна….

  Поздрави за Дачков!

  1. Не е така, Университетът е пълен,
   пълен е с по няколко професора или доцента за една специалност, които ще си издерат очите един на друг!
   Това професор да крещи на студент не помня от моето време.
   Всеки предмет е разчленен на пишмян професори, един семестър единия, другия семестър другия.
   Имам преки впечатления, кошмар е.

 28. Абсолютно точно. Жалко е, че уж интелигентни хора „лалат“ подкокоросани от англо- американската пропаганда. Всъщност повечето хора са привлечени от слободията, проституцията, наркотиците и възможността за далавери( кражби), които им предоставя “ демокрацията „. Прекъсването на тези възможности ги притеснява. Затова и вият срещу Путин и Русия. Няма да им помогне.

 29. Докторът на военните науки Константин Сивков нарече бягството на двете бригади на ВСУ от района на Авдеевка разрушаване на ключов възел на украинската отбрана. „В Авдеевка се намира голям сериозен укрепен район на ВСУ, който се създава от осем години, опорен пункт на донбаската дъга. Отстъплението в този район значително опростява за съюзническите сили проблема с превземането на Авдеевка“, заяви Сивков пред вестник „ВЗГЛЯД“.
  „В случай на изтегляне на ВСУ от Авдеевка, възможностите за артилерийски обстрел на Донецк ще бъдат рязко намалени, а може би те дори ще бъдат напълно изключени. В крайна сметка основният огън на ВСУ беше от този район“, припомни експертът.

  1. В четвъртък Министерството на отбраната на Русия съобщи за бягството от окупираните рубежи на подразделенията на 54-та механизирана, 56-а и 58-а мотопехотни бригади на ВСУ в районите на населените места Соледар, Артьомовск и Авдеевка на ДНР.
   Днес в медиите се появиха съобщения за освобождаването на село Пески – предградие на Донецк.
   По-рано заместник-командирът на 11-и отделен гвардейски мотострелков Енакиево-Дунавски полк на Народната милиция на ДНР Иля Емелянов съобщи, че Пески са „почистени наполовина“.

   1. за Йорданка Николова
    Само един въпрос „уважаеми“. Кой определи границите на Украйна ? – от фейса по-долу.

    Например, когато говорим за американска нация, кое им е определящото за нация? Че живеят на една земя? После, какво е народ, щото тук спорът е повече за народ, за история.
    А кой какво е правил, силно ме впечатли например, как Хрушчов е правел всичко възможно да стопира развитието на космическата програма на СССР. В същото време самолетостроенето е изнесено в Украйна. Украйна е била глезлата на СССР, случайно?
    А вашият въпрос няма отговор, не защото няма такъв, а защото вие го задавате, не за да получите отговор, а за да наложите някакво свое разбиране.

 30. Ако Господ е благоволил да дари на Русия огромна площ с много природни ресурси, кои сме ние човеците, да оспорваме това? Може ли гърнето да се противопостави на създателя си, грънчаря?
  „Дните на человека са като трева,
  като цвят на полето, така цъфти.
  Защото преминава вятърът над него
  и няма го, и мястото му го
  не познава вече.“
  (Пс. 103)

 31. Перфектна статия на Явор Дачков – кратко, точно, ясно. А последните няколко изречения са жив пример как политиката и войната може да накара човек да преосмисли мнението си за някои добри приятели и познати.

   1. Не българите са безродници, а американо-турските ниско тарифни тролове и подлоги!

  1. Родината си обича истински този, който разпознава истински полезните съюзници и приятели на Родината. За България това е Русия.

 32. Украйна я използват като стръв в голямата игра за европейския енергиен пазар. САЩ и Британия не искат битката да свършва, защото са най-големите печеливши от продажбите на оръжия, а Европа плаща 2 пъти повече от преди за енергията. За съжаление, Украйна вече е унищожена и едно поколение е изгубено заради наркомана („президент“) – и неговите алчни англо-американски господари…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *