« Върни се назад Публикувано на 10.01.2014 / 15:03

ПОЖАРЪТ В ОФИСА НА БАРЕКОВ ОБЯВЕН ВЪВ ФЕЙСБУК ПРЕД ПОЛИЦИЯТА.

 

Изгарянето на офиса на Николай Бареков в Стара Загора е било обявено като палеж във Фейсбук още преди полицията да реагира. В социалната мрежа се е появил пост четири минути след като сигнализацията на СОТ отчела, че има пожар и почти десет минути преди да пристигнат пожарната и патрулка на МВР. Този факт говори за предварително подготвено посегателство, за което някой е бил нетърпелив да съобщи в нета, твърдят източници, близки до разследването.

Скандалната публикация е направена от Стоян Тодоров точно в 01.50 часа на стената на отворената група „СТАРА ЗАГОРА НА КРАК“. Още преди органите на реда да реагират, той изригва в мрежата „Имаме новина! Тежка нощ и тежък ден за майка България. Унищожиха /запалиха/ офисът /павилиончето/ на бъдещата ПП „България без цензура“ в Стара Загора“. Има и други
факти, които говорят за умишлен палеж, твърдят наши източници от разследването.
Постройката е буквално унищожена за по-малко от пет минути. Температурата е била толкова силна, че да стопи алуминиевите и дори железните елементи на конструкцията. Самата постройка е направена от импрегнирани плоскости, които при пожар са проектирани да не горят, а само да тлеят. В нея са вложени един тон алуминий и няколко железни тръби. След пожара всичко е намерено стопено, което означава, че е достигната температура от над 660 градуса – точката на разтапяне на алуминия, а желязото се топи при четири пъти по-голяма температура. Това сочи, че помещението е било залято със запалителна течност, най-вероятно бензин, твърдят експерти по пожаробезопасност.
Версията, че инцидентът е тръгнал от късо съединение в ел. таблото е нереална, защото има остатъци от топчета хартия за принтер, които са били в склада откъм стената с електромера. Те са само овъглени, а не изгорели напълно както би трябвало да се случи, ако пламъците са тръгнали от електрическия уред. Освен това към момента на пожара не е имало никакъв работещ уред и е липсвала предпоставка за късо съединение.
Местни ултраси са запалили офиса, твърдят старозагорци във Фейсбук. В социалната мрежа се появиха съобщения, че футболни запалянковци са се похвалили пред приятели, че са участвали в подготовката на палежа.
Няма да ни уплашат, до дни вдигаме нова къщичка на „България без цензура“ на същото място в Градската градина, обяви лидерът на новата партия Николай Бареков.

Afera.bg

«