« Върни се назад Публикувано на 28.09.2021 / 9:36

ПОД ОПАШКАТА НА НАЙ-КРАСИВИЯ ПАУН СЕ КРИЕ ОБИКНОВЕН ПИЛЕШКИ ЗАДНИК. ТАКА ЧЕ, ПО-МАЛКО ПАТОС, ГОСПОДА…

Силно дразнение в овчето стадо предизвиква факта, че някой има смелостта да не е блее в него. Независимо кой, няма значение. Не са един и двама. Внушение било. Но не ги дразни, че десетки новосъздадени сайтове и добре заплатена армия от тролове им бърка директно в мозъка и ги води в „правилната“ посока.

Всички администратори на групи във Фейсбук помнят бурната инвазия на хиляди току що създадени профили, която както внезапно започна, така и внезапно спря. И изобщо не им минава през ума, че това струва пари. Много пари, източниците на които са, меко казано, обезпокоителни.

Обясненията от рода на „едни добри хора ни ги дадоха“ е просто смешна и е подигравка с интелигентността на малката част незасегнати от менте алкохола на  бясната пропаганда въздържатели.

Още по-обезпокоително, че има вече и журналисти санкционирани и предупредени за това, че не следват тази същата „правилна“ линия. От ляво и дясно започна осъзнаването, че се случва нещо и то не е добро.

От къде, бе драги зрители, Ви хрумна, че новите месии са първите, които са подели борбата срещу корупцията? Или забравихте от къде знаете за шкафчетата с пачки, за Ларгото, за Барселона, за осемте джуджета, за Корал, за Росенец, за бясната корупция в митниците, за наркотрафика и трафика на хора, за злоупотребите с европейски средства, за зайчарника и братовчеда Ради, за кражбата на бизнеси и унищожаването на човешки съдби?

Десетки журналисти, разследващи организации и публични личности Ви отваряха очите, подаваха сигнали, изнасяха в медиите, работеха и разследваха във времето, в което това не беше безопасно. Рискуваха себе си, семействата си, цялото си обкръжение, за да дойдат днес двама парашутисти и да приватизират времето, труда и рисковете им. Да завладеят унищожените им съдби и съдбите на техни близки. Да сложат на главите си чужда корона и да перат изкуствено създадени пропагандни паунски опашки!

Бих цитирала Фаина Раневская* и прекрасната и мисъл за паунските опашки, но все ще се намери някой опиянен харвардозависим или трол, който да докладва. Вчера вече една госпожа го направи. Има Гугъл. Вижте я! Ако не Ви липсва интелект трябва вече да в знаете.

Валентина Милова

*Фаина Раневская: Под опашката на най-красивия паун се крие обикновен пилешки задник. Така че, по-малко патос, господа…

«