« Върни се назад Публикувано на 20.01.2014 / 23:21

ПОДСЪДИМИЯТ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ КРИЕ КЛЮЧОВИЯ ФАКТ, ЧЕ Е ПРИЯТЕЛ С БАЩАТА НА СЪДИЯ ОТ СГС ТОНИ ГЕТОВ, КОЙТО … ГО СЪДИ!

 

За да не тръгне някой да ме съди (Цвъ., съдията или приятелска медия), първо уточнявам, че следващата информация е достъпна в интернет пространството, а не е създадена и разпространявана от мен. Чувството ми за справедливост ме кара да я публикувам тук:

„Подсъдимият Цветан Генчев Цветанов крие, а прокуратурата се прави, че не знае, ключовият факт, че дълги години е бил приятел с бащата на съдията от Софийския градски съд Тони Гетов, който в момента е председател на съдебния състав по делото срещу него за възпрепятстване на разследване срещу ексшефа на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров. Фирмата на бащата на съдия Гетов – Петко Гетов, е правила ремонта на вилата на Цветан Цветанов в село Шума. За закупуването и ремонта на вилата продължава да тече проверка, но кой знае защо компетентните органи не са обърнали внимание на факта, че Цветанов е дългогодишен приятел с таткото на съдията, който ще се ръководи делото.

Петко Гетов е приватизирал бившото държавно строително предприятие в Ботевград, което в момента носи името “Гарантстрой – 91 А”, като точно тази фирма е ремонтирала въпросната вила.
Случаен ли е „случайния подбор“ в СГС?”

 Иван Петров

Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

«