« Върни се назад Публикувано на 07.12.2023 / 7:58

ПОДРИВНИЦИТЕ ОТ ПОБОЯ ПРИ ПРОТЕСТИТЕ СРЕЩУ БФС…ЧЕНГЕТА ОТ СПЕЦ.ЗВЕНО „МАРИЦИТЕ“ ПРИ ОД НА МВР – ПЛОВДИВ! ВОДИ ЛИ ТОВА КЪМ „ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА“

След погромите в нощта на протестите срещу БФС в столицата, в която лъснаха и побои на ченгета над протестиращи и непротестиращи, започна разследване за действията на полицаите.

Всички доказателства, които са открити по съпричастието на определени полицейски сили, които са превишили правата си, са предадени на Следствието, което вече води разследването.

„Невидимия дрон“ на АФЕРА разкри кой точно е подривал мероприятията организирани от СДВР по време на протестите.

Още преди провеждане на протеста, по времето в което, дни наред решението къде точно да се проведе мача се менеше, и на финала бе решено той да се състои при затворени врати на националния стадион в столицата, е имало оперативна информация, че се готвят провокации по време на протеста.

За да бъде овладяна максимално ситуацията от страната в София са командировани спец.части, зачислени към ОД на МВР Варна – „Акулите“ и от ОД на МВР Пловдив – „Мариците“, които да подпомогнат колегите си в София.

АФЕРА разкри, че въпреки добрата работа на СДВР по организацията на овладяване на тълпите от протестиращи, залели улиците на столицата, подривните действия и провокациите, състоящи се в брутални действия, непредизвикани от отсрещната страна, са извършени от …. пловдивските спец. части „мариците“.

Събрани са доказателства, не само от външни и вътрешни камери, които сочат подривната дейност на пловдивските спец.части „мариците“, но и други гласови доказателства, които сочат, че пловдивските спец.ченгета са действали умишлено подривно.

Водят ли тези умишлени подривни действия, които да провокират кръв и кървави баталии, към „Пътя на копринката“ с цел да бъде предизвикана кървава баталия и падане на правителството?

Това остава да разкрие Следствието, ако не бъде подложено на натиск за да бъде укрита истината.

Тези действия водят и до огледална алюзия с протестите преди години, възникнали след вдигнатия юмрук на Румен Радев, когато в разгара им в средата на лятото, и когато те не даваха нужната ефективност, високопоставени фигури, свързани с „пътя на копринката“ потърсиха определени лица, които да „задвижат“ процесите, защото „без кръв тая работа няма да стане“.

Afera.bg

«