« Върни се назад Публикувано на 28.11.2017 / 9:06

ПОДИГРАВКА! СТОТИЦИ СЕМЕЙСТВА ОТ СТОЛИЧНИЯ КВАРТАЛ СИМЕОНОВО ЗАЛОЖНИЦИ В ДОМОВЕТЕ СИ! БЕЗ ДОСТЪП ДО ПОЖАРНА, БЪРЗА ПОМОЩ И ПОЛИЦИЯ!

СИМЕОНОВО СОФИЯЗдравейте, колеги журналисти! Извинявам се за късната кореспонденция, но явно в тази държава никой не си мърда пръста, докато не дойдат медиите. Днес през деня ви информирах за супер скандал, който се разяри пред комплекса, в който аз и още около 2000 души живеем. Ние сме едни обикновени хора, закупили си апартаменти с акт 16 в затворен комплекс Витоша Парк, функциониращ близо 10 години. Намира се в полите на Витоша, в непосредствена близост до лифт Симеоново. Всеки достатъчно компетентен човек, който закупува имот знае, че щом една сграда има акт 16, това означава че тя има задължително БЕЗПЛАТЕН ОБЩИНСКИ ПЪТ, чрез който да се осъществява достъп до имота. Е да, но явно някъде някой не си е свършил работата и сега 2000 души стоим затворени в комплекса си!

Днес непосредственият обект, граничещ с нас – „паркинг на лифт Симеоново“ , стопанисван от „Въжени линии“ АД ( оставам на вас да проверите коя голяма банка стои зад гърба им), решиха да затворят единствения ни вход, защото техният паркинг бил вече частна собственост и ние трябва да се спасяваме, тоест да се научим да летим! След наш протест, намеса на полицията и колегите от БТВ , и внесена жалба в прокуратурата , представител на „Въжени линии“ ни увери, че ще можем да преминаваме през паркинга, при определени условия, приемливи за двете страни. Парцелът на имота на лифта е подчинен имот на нашия и е длъжен да ни предоставя достъп „до вземане на решение на СОС“, тоест докато общината ни изгради улица.

 Тази вечер обаче не всичко стана както ни бе обещано и малко след като колегите ви си тръгнаха, фирма, наета от „Въжени линии“, постави камион пред единствения вход на нашия комплекс. В момента ние сме тотално без достъп и ако някой желае да си влезе в имота, трябва да преминава между камион и дупка, изкопана от същата фирма!

Това нормално ли е? Много хора не могат да си стигнат до жилищата, тук живеят възрасни хора, деца с увреждания, бременни жени, малки деца! Господ да ни пази тази вечер да не се наложи да се викат бърза помощ, защото пожарната и полицията стигнаха само до запушилият ни камион!

Това е подигравка с нас като граждани и данъкоплатци!

Питам къде е общината? Нормално ли е изведнъж да останем без градски транспорт, без осветление, без улица!

Моля ви да не оставате безучастни към този проблем, защото утре може да се случи на вас!

Ваня Кирова

СИМЕОНОВО СОФИЯ

СИМЕОНОВО СОФИЯ

СИМЕОНОВО СОФИЯ

«