« Върни се назад Публикувано на 09.06.2023 / 12:06

ПОГНУСА! СЛЕД КАЛИН СТОЯНОВ – МИНИСТЪР НА МВР, ПОТРЕСАВАЩИ ЗАМ.МИНИСТРИ НА МВР – ТЕМЕЛАКИЕВ, ЧАДЪРА НА КОРУМПЕТА И НАРКО ИГРАЧИ В ГДБОП И ФЕРДОВ СЪС „ЗЛАТНИТЕ ПРИНТЕРИ“, КАПИЯ НА ЦВЕТЛИН ЙОВЧЕВ! „БУДНИ ГРАЖДАНИ В МВР“ ИЗПРАТИХА ДОСИЕТО МУ ОТ ДС

След като министър на МВР стана бившият шеф на ГДБОП Калин Стоянов, лична капия на Боко Тиквата и Пеевски, назначени бяха и потресаващи заместник министри на МВР:

-Стоян Темелакиев, който покриваше шефовете на отдел „Наркотици“ в ГДБОП Цветан Панков и Кирил Ванков, докато взимаха пари от всички наркогрупи за такса спокойствие и провалиха няколко междунапродни операции, докато Темелакиев беше зам. директор на ГДБОП.

Пламен Фердов, бившият съветник на Цветлин Йовчев, който умъртви системата за сигурност, Фердов, доставчикът на златните принтери“ в МВР.

Припомнете си какво е писала АФЕРА:

АФЕРА на 06.06.2013:

АФЕРА на 06.07.2013:

Ето и какво изпратиха до АФЕРА „будни граждани от системата на МВР“:

Бихме искали да привлечем вниманието ви към сериозен и тревожен въпрос, свързан с формирането на новото правителство в Република България. На дневния ред е номинацията на Пламен Фердов за заместник министър на вътрешните работи – офицер на комунистическата държавна сигурност, известен със следенето и доносничеството срещу интелигенцията на Република България преди 1989 година.

Приложено изпращаме официалното му досие от Държавна сигурност, което подробно изтъква неговите антидемократични дейности. Тези действия не само укрепваха комунистическия режим, но също така подкопаваха основите на нашата сегашна демократична общност – общност, от която е излязло и днешното правителство.

Намираме за крайно тревожно, че някой с подобен профил може да бъде допуснат до ръководна позиция в държавна институция като Министерството на вътрешните работи. Това е институция, отговорна за законността, обществената безопасност и защитата на правата и свободите на гражданите, и като такава не трябва да бъде изложена на риск от възможно управление от човек с комунистическо минало.

Призоваваме ви да осветите този въпрос и да предоставите възможност за публично обсъждане. Нашата демокрация е заслужила повече от такива подозрителни номинации и е крайно време за истинска лустрация!

Поздрави, Будни граждани от системата на МВР“

Досието на Пламен Фердов можете да видите тук!:

https://drive.google.com/file/d/1yzvTfRIulbR_iKZEaK-Fq8YmVMfQ5fBS/view?usp=sharing

afera.bg

«