« Върни се назад Публикувано на 24.02.2014 / 19:33

ПОВЕДЕНИЕТО НА BTV – С ЕДНА ДУМА – ЦЕНЗУРА!

 

Поведението на bTV спрямо настоящите и потенциалните симпатизанти на тази партия би могло да бъде определено само с една дума – цензура. И това не биха били думи, които са изпразнени от съдържание, ако не живеехме в държавата на стотно място в света по свобода на словото, където най-влиятелната и рейтингова телевизия е bTV. Жалко за вас!

До

Венелин Петков,

Директор на Дирекция „Новини, актуални предавания и спорт“,

„БТВ Медиа Груп“

С копие до:

Марси Б. Рийс

Посланик на Съединените американски щати в Република България

Вивиан Рединг,

Заместник-председател на ЕК с ресор правосъдие, основни права и гражданство

Роналд Лаудер,

Председател на Борда на директорите на CME

Джефри Бюкс,

Председател на Борда на директорите на Time Warner Inc

Георги Лозанов,

председател на СЕМ


ОТВОРЕНО ПИСМО

от Николай Бареков, председател на ПП „България без цензура“


Уважаеми дами и господа,

Бих искал да изразя абсолютното си несъгласие към политиката на „незабелязване“ на политическата партия, на която съм председател и нейните представители. Новините, актуалните предавания и всички продукции с публицистично съдържание периодично се занимават с всички участници в българския политически живот с изключение на ПП „България без цензура“. Във вашите коментарни рубрики не се канят наши представители, а в новинарските си предавания не отразявате събития, свързани с партията. Освен това, ефирът на bTV изобилства от участия на партийни опоненти на „България без цензура“, които постоянно говорят по адрес на нашата партия, не без провокативната намеса и на някои водещи. Само за пример ще изложа публично достъпните факти, че в рамките на по-малко от два календарни месеца в предаването „Лице в лице“ представители на Реформаторския блок са участвали най-малко 9 (девет) пъти, от които само Радан Кънев – 3 (три) пъти. В почти всяко свое участие тези събеседници клеветят и обиждат ПП „България без цензура“ без никой от нашата партия да е получил правото да се защити.
Според абсолютно всички социологически изследвания ПП „България без цензура“ е третата по големина партия в страната и най-голяма извънпарламентарна политическа сила. Поведението на bTV спрямо настоящите и потенциалните симпатизанти на тази партия би могло да бъде определено само с една дума – цензура. И това не биха били думи, които са изпразнени от съдържание, ако не живеехме в държавата на стотно място в света по свобода на словото, където най-влиятелната и рейтингова телевизия е bTV. Жалко за вас!

Николай Бареков

 

«