Публикувано на 01.09.2020 / 18:18

ПОБЕДНИТЕ ФАНФАРИ И КОПАНКАТА. МОЕТО СЪРЦЕ НЕ Е ТАМ.

ПОБЕДНИТЕ ФАНФАРИ И КОПАНКАТА. МОЕТО СЪРЦЕ НЕ Е ТАМ.

Коментар на Ра под публикацията на АФЕРА – „РАЗГЕЛЕ, БРЕ, СЛАВИ, АМА ДА БЕШЕ ПОСЛУШАЛ „АФЕРА“ НЕ ДНЕС, А ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНА!“:

„Госпожо Томова,

Зная, че е извън темата, за което моля да ме извините, но не зная дали по-късно ще мога да Ви напиша следното: Мисля, че утре Вашето място е Сред Народното събрание на Великото народно въстание, редом до Ренета Инджова! Запалихте огъня, който поддържаме. Елате!“

Една от суфи – мъдростите повелява: „Прави това, което ти се отдава с лекота, но го прави с всичките си сили и цялата си душа“.

Това, което аз съм правила през всичките много, много, много отминали журналистически години, съм го правила с всичките си сили и с цялата си душа.

Драга Ра, аз говорех и пишех, тогава когато ВСИЧКИ МЪЛЧАХА КАТО ПУТКИ, сега нека всички те, които години наред близаха задника на Хунтата, или се спотайваха като мишоци на Дувара МУ и не смееха да изрекат и една думичка напреко, да се наврещят и да се изживеят като „дисиденти“. Халал да им е.

Когато е било въпрос на ДЪЛГ и ЧЕСТ, винаги съм била на барикадата и макар и самотна, съм свършила толкова, колкото някои видни „революционери“ не са и сънували, докато си налягаха парцалите под юрганите, включително и осребрявайки мълчанието си.

Моето сърце не е там – да драпа да се покачи и докачи там, където вече се чува звъна на победните фанфари, за да се подреди в редичката пред копанката на бъдещите „победители“ – осребрители.

Елиф Шафак го е казала точно на място:  „Някои хора влизат в живота Ви, само за да Ви научат как да продължите…“

Толкова.

Веселина Томова

Коментари 18 за
“ПОБЕДНИТЕ ФАНФАРИ И КОПАНКАТА. МОЕТО СЪРЦЕ НЕ Е ТАМ.”

 1. Днес всички кандидати за званието „активен борец“ ще са там. Ще ги познаете по това, че ще са най-отпред и ще бъдат най-гръмогласни. Имам ясни и незаличими спомени от предишни години за това как се развиват събития по-късно. За това аз няма да съм там. Никоя победа не е на всяка цена. И въобще в живота нищо не е на всяка цена.

 2. Когато ти се струва, че всичко около теб се обърква, това означава, че нещо хубаво търси място да влезе в живота ти. [ Далай Лама ]

  припомням на всички честни свободолюбиви и търсещи хора:
  https://afera.bg/лошите-да-устоиш-на-дяволското-мен/

  оттук е надясно
  оттам е наляво
  щом няма път
  все е направо

 3. Хора като Томова поддържат тлеенето на въглена, който рано или късно пламва. А повярвайте ми – поддържането на въглен е мнооого по-трудно и отговорно от поддържането на огън.

 4. Ми то, Томова , събра хората на площада и продължава да ги събира, в тоя смисъл тя не е мърдала от там и изглежда не иска нищо в замяна. Аз го разбирам това ,на първо място като смелост и достойнство и явноэ е нейната съдба

 5. Уважаема Веселина Томова,
  Вие сте първата жена на която свалям шапка!

 6. Точно казано, Веси! Поздравления!!!!
  А според мен Todor Vatkovski греши като е написал по-долу: „Малко обидена го даваш,ще ти мине,ще има и за теб“… Защо и на кого да е обидена Веселина Томова!? Какво ще има и за нея!?!???
  Тя просто си върши работата като достоен, честен гражданин и журналист… журналист, който успява с разум да формира обществено мнение… Това е големият успех!!!!
  Тя НЕ Е обидена… и не очаква нищо от дУварите.
  Веселина Томова не се страхува да бъде на БАРИКАДАТА, дори и сама…
  Веселина Томовае СМЕЛА, ЧЕСТНА, и не виси на дУварите…

  1. Тоя Вътковски ли е, Уйовски ли е, акана като името си. И за какво да съм обидена, хахаха, че аз не желая да бъда в редичката с плашипутарниците, дето сега се извъдиха „революционери“, ли?! Ето точно такива като тоя Вътковски идат, на талази идат, да са ви честити, ако не си отворите очите. Дрисльовци страхливи, обаче за келепира и на бунтовници се правят в 12 без 5, че да захлебят.

 7. Реджеб Кюпчу (1934-1976) – един голям български поет и писател – е написал следното:

  Такъв е животът:
  едни живеят, за да се мъчат,
  а други се мъчат,
  за да живеят!

  Заменете „мъчат“ с „пъчат“, за да разберете защо В. Томова е от третия вид.

 8. Благодаря! Чест и почитание към Вас и Вашето отношене към резултатите от цунамито, което Вие, Г-жо Томова сътворихте. Ако не дойдете – ще липсвате. На онези без фанфарите и които Ви повярваха. И още нещо, приказката ( а за някои трилър ) тепърва започва, много се надявам. Елате! Заради онези без фанфарите!

 9. Като кажат „велико народно въстанше“ и ще последва чудо, като „сезам отвори се“? ДУМИ ДУМИ ДУМИ! Дето пък Левски казал „дела трябват не думи“? Да, саможертвата на Левски позволи саможертвата на априлци. Гневът на османците от това, направи много кланета. Кланетата възбудиха гневът на либералите и Гладстон, и Стара Европа даде път на Русия, да ни измъкне от лапите на османският звяр(империя). Макар останали васални на османската държава. Европа повече недава, пък и османците толкова позволяват-могат да понесат, а безкрайна война никой не иска. Турският военен флот се командва от английския адмирал Хобарт, генерал Бейкър, под името Бекер паша, командва армия…
  Без да са обявили официално война на Русия, управляващите среди в Англия воюват с нея, помагайки на Турция. https://duma.bg/?go=news&p=detail&nodeId=162012

 10. „Георг Георгиев: Хора, наричащи се „отровни“, превърнаха София в сцена на безпрецедентен ужас“ – Каква мъдра герберастка мисъл се е родила от кухата глава на този изявен хомосексуалист!!! Мутрите вън! Оставка!!!

 11. Г-жо Томова, дори още битката не е спечелена срещу мафията и мутрите, та камо ли войната…Затова Ви призовавам да бъдете все така смела и честна към съвестта си, както и към колегите от форума, пък и спрямо свестните българи по света и у нас, които с радост четат написаното във Вашия сайт. А всички ние добре знаем, че най-трудно се изгражда път там където трябва да се вадят пънове.

  1. Свобода на народа!
   =================

   Всички трябва да се обединим срещу общото зло и проказа, които ни унищожават. Без значение от цената. Защото бъдещето на България няма цена. Но всеки българин трябва да покаже, че е свободен, а не роб и няма да допусне Родината му да стане символ на корупция, престъпност и некадърност.
   Утре – всички НА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ В СОФИЯ! ДА ПОКАЖЕМ НА УПРАВЛЯВАЩАТА СГАН, ЧЕ СА НАШИ СЛУГИ, А НЕ НАШИ ГОСПОДАРИ! Да живее България!

   адв.Ел.Гунчева

 12. Строга , но справедлива! Поздравления за Веселина Томова

 13. „Властта не развращава, а извратените се стремят към власт“ – Григорий Климов и неговата книга „Князът на този свят“

 14. На съвместно заседание днес Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП и ръководството на ПГ на „БСП за България“ единодушно изразяваме подкрепата си за продължаващите почти два месеца справедливи протести на българските граждани.
  Призоваваме социалистите и симпатизантите на БСП да се включат активно в протеста на 2-ри септември /сряда/ от 8 часа пред Народното събрание, както и да продължат участието си в протестите в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *