« Върни се назад Публикувано на 13.06.2021 / 11:55

ПЛЕМЕННИЦАТА НА ПЕТКО ПЕТКОВ НАЗНАЧЕНА ОТ СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО В МИТНИЦИ – ПЛОВДИВ. КАТО КАКЪВ ПРЕЗИДЕНТСКИЯТ СЪВЕТНИК ХОДАТАЙСТВА ЗА ТРАНСПЛАНТАЦИЯ?

Като какъв президентският съветник ходатайства за трансплантация? Узунов помогнал на Петко Петков за трансплантация. Пред кого е лобирал президентският съветник?

„В плика имаше една бутилка ром и една кутия пури. И това е лично от мен за мое здраве. Вътре нито е имало кюлчета със злато, нито пачки евро“, каза Петков

Президентският съветник Пламен Узунов помогнал на бившия шеф на Агенция „Митници” Петко Петков да си трансплантира черен дроб и затова получил от него плик, в който имало ром и пури. Това разказа Петков пред Нова тв.

Петко Петков обяснява, че с Узунов са лични приятели. „Това е лична среща, приятелска. Той ми помогна с контакт за операция, правиха ми трансплантацията на черен дроб”, обясни Петков.

Не ясно обаче като какъв Пламен Узунов съдейства на Петко Петков за трансплантацията му и дали височайшето ходатайство не е предредило някой друг обикновен гражданин за трансплантация. Пред кого е лобирал Пламен Узунов за Петко Петков и къде е извършена трансплантацитята?

Междувременно Епицентър.бг научи, че племенницата на Петко Петков е назначена от служебното правителство в „Митници“ – Пловдив, пише сайта www.epicenter.bg

Бившата шефка на Агенция Митници преди години Елка Владова пък коментира във Фейсбук: „Пушенето дали е препоръчително от медицинска гледна точка след тежка чернодробна трансплантация? За един приятел питам.“

Afera.bg

«