« Върни се назад Публикувано на 10.09.2014 / 12:49

Плевнелиев прави бригаден генерал „палав полковник”, близък на Георги Първанов

Плевнелиев прави "палав полковник" бригаден генералСтарата традиция в България нормативни документи да се правят за конкретни лица, а не лицата да отговарят на критериите за длъжността, която заемат, ще бъде спазена и този път. Едно от големите недоразумения на българския политически живот, съпругът на първата дама, от две години си е поставил „тежката“ задача да промени куп нормативни документи, за да направи от един покорен полковник бригаден генерал. Като по този начин ще го спаси от дълбока пенсия и забвение. Става въпрос за полк. Боян Ставрев – началник на гвардейската част.

Полковник Боян Ставрев първо беше изключително близък на президента Георги Първанов. Със смяната на „караула“ той стана внезапно много близък и с президента Росен Плевнелиев.
Въпросът е – кое нещо така бързо ги сближава??
Плевнелиев прави бригаден генерал „палав полковник”, близък на Георги ПървановАмбициите на Боян Ставрев за бригаден генерал датират отдавна. До този момент всички министри са проявявали здрав разум или по-скоро инстинкт за самосъхранение като отказват да направят куп закононарушения и промени на документи, тъй като той дори не отговаря на нито един критерий за заемане на това звание. Дори Николай Младенов, за когото армията беше непозната тема, не го направи. Но министър Шаламанов, повярвал, че ГЕРБ се връща на власт и този път ще управлява до безкрай, а той ще остане титуляр-министър и ще пази министерството на отбраната от „кибер атаки“, е готов да направи куп закононарушения и да закичи поредния политически генерал с „особени заслуги“.
Плевнелиев прави бригаден генерал „палав полковник”, близък на Георги ПървановЕдинствено не е ясно как министър Шаламанов ще опази армията от палавия нрав на полковник Ставрев или ще му позволи да продължава да избива комплекси на част от нежната половина на гвардията.
Заради този така „заслужил“ полковник днес ще бъде променен правилника за прилагане на ЗОВС, а след това и указа на Президента, с който се определят длъжностите с генералски знания.

Гвардейци
www.zadkulisite.com

 

«