« Върни се назад Публикувано на 31.08.2014 / 17:45

ПЛАТИ ЛИ НА РАДАН НЕЧИЙ БАЩА ЗА ДА ГО НАПРАВИ ДЕПУТАТ?

РАДАН КЪНЕВПОЗИЦИЯ
на областното ръководство
на „Движение България на гражданите“ – Велико Търново

Ние, областният координатор и общинските председатели на „Движение България на гражданите“ от област Велико Търново, остро възразяваме срещу решението на Разширения граждански съвет на Реформаторския блок по отношение на листата за народни представители, взето вчера, 30 август в град София, касаещо МИР Велико Търново.

Не приемаме по никакъв начин лице, абсолютно непознато на обществеността във Велико Търново, без дори минимален политически опит, да бъде определян за водач на листата ни, при това в негово отсъствие от Разширения граждански съвет. Старата столица не е опитно поле, в което да бъдат извършвани подобни експерименти. Нямаме нищо против личността на посочения водач и като вече изтъкнахме, няма как да имаме тъй като не го познаваме – нито лично, нито чрез негови политически позиции. Водач означава лидер и това не се постига чрез назначаване.
Категорично не приемаме господин Станислав Благов, кмет на община Свищов от 1999 г., председател на националния изборен щаб на политическа партия „Синьо единство“ по време на европейските избори през м. май тази година, член на същата тази политическа сила, която работи срещу нашата коалиция преди 3 месеца, тежко обвързан с ректора на Стопанската академия Величко Адамов, близък на скандално известния Красьо Черничкия, да има каквото и да място в която и да листа на Реформаторския блок.
На нашата политическа сила предстои да поеме отговорност за съдебната реформа в страната, а това може да бъде направено само от хора, чийто морален облик, професионален път и политическа ангажираност ясно демонстрират, че вотът ни няма да бъде пропилян.
Независимо от всичко това, запазваме вярата си, че както нашият лидер Меглена Кунева винаги е държала на ценностите на „Движение България на гражданите“ за политически действия, основани на почтеност, така и ръководните органи на РБ ще са в състояние да удържат този морален изпит. Напомняме обаче, че сроковете, в които трябва да вземем решенията, си изключително кратки и призоваваме за незабавно действие, като ние, от ДБГ, няма да допуснем прекрачване на моралните принципи от когото и да е от партньорите в Реформаторския блок.

Ангел Янчев – областен координатор на ДБГ – В.Търново
Виктор Георгиев
Мария Илчева
Калин Костов
Иван Момъков

«