« Върни се назад Публикувано на 23.03.2014 / 18:23

ПЛАНЪТ ЗА АКЦИЯТА В ЛЯСКОВЕЦ СЪТВОРЕН ОТ НАСКО ИЛИЕВ ОТ „КРИМИНАЛНА ПОЛИЦИЯ”, КОС-ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ КОМАНДВА ЕДНОЛИЧНО!

 

Преди два месеца професионалното ръководство на МВР в лицето на главния секретар на МВР разпорежда към всички областни дирекции на МВР в страната да бъдат създадени групи, които да се обучават и ръководят от СОБТ в столицата. Операцията в Лясковец е била обсъдена на заседание на главна дирекция на полицията, а планът за акцията е бил съставен ченге на име Наско Илиев от „Криминална полиция”, разкриха за АФЕРА брилянтни източници.

Служба КОС, която също носи важна вина за безпрецедентното въоръжаване на Петко от Лясковец до преди няколко месеца преди отстраняването на Ангел Антонов като шеф на Национална полиция работи еднолично и само под персоналното ръководство на Антонов. През КОС, впрочем минава и търговията с оръжие. След като Цветлин Йовчев прекалено дълго задържа на поста Ангел Антонов незнайно защо, сегашният нов шеф Гребенаров ръководи по същия едноличен начин КОС, твърдят източниците на АФЕРА.

Според тях в Лясковец ден преди операцията, целият град е знаел, че баретите идват.

Междувременно в предаването на Мартин Карбовски по ТВ7 майката на Петко – Стефкаанка Петкова заяви:

„Идваха полицаи, снимаха, разчистиха пред нас, имаше вишна пред гаража ни, отсякоха я, разчистваха пътя. Всичко това като го видя, Петко каза, че вероятно ще ни нападнат тази нощ или на сутринта. Дойдоха в пет часа сутринта, викаха страшно, влязоха през гаражите, където имаме тераса, започнаха да чупят стъклата и всичко в стаите. Никой не е казал „Предай се” на сина ми. Видях, че Петко падна, беше ранен. Той ме избута в кухнята, само там не се стреляше, разказа още майката.
Синът ми бе първият, който получи рана при стрелбата, а не както се твърди в официалната версия, че раняването е станало, след като той е прострелял баретите.
Още вечерта, като си лягахме, Петко си взе пушката. Той видя всичко около нас, което ставаше и знаеше че ще ни нападнат. Синът ми не излизаше три години, защото го причакваха с коли и се страхуваше. Той не искаше да се жени, карала съм го, но е отказвал.
Убитият полицай беше в коридора. Синът ми имаше три пушки, беше сложил радиаторите на прозорците, за да не влизат оттам нападателите. Имаше и камъни в апартаменти, двора ни е пълен с кучета и когато започваха да скачат по терасата, ги прогонвахме с камъни.
Извиках линейка, когато видях, че синът ми е целия в кръв, но баретите не пуснаха Спешна помощ. Нищо от това, което се говори за нас, не е вярно. Последната му работа беше по морето като екскурзовод, до 2005 година, преживявахме с 270 лева. Имахме разправии със съседите, те взеха по-хубавите апартаменти и мазета, на нас оставиха първия етаж, макар че ние сме собственици на мястото, където е сградата.”

Afera.bg

«