« Върни се назад Публикувано на 11.12.2014 / 10:06

Пищенето за „Южен поток“ е комично. Дърдоренето за „руската част“ в ДАНС омъглява „зачезването“ на Петко Сертов.

Петко СертовКой активира „дежурните на повикване“ да блябосват глупотевини из тв студията? Стефан Гамизов реди поредните си опуси за „световните конспирации“ – от франкофонията на Петко Сертов до поредния таен руски план за сваляне на правителството. Методи Андреев трепе шараните след Никулден, докато препържва тв цацата с истерия срещу ДПС – „Лиани“, Ахмед Емин и прочие бля-бля от преди „сто години.“ Този е потресаващ безхаберник. Кой ще тръгне да организира многопластово активно мероприятие чрез удар по пенсионер от службите, който преди много години имал пръст в някаква „пробита разработка“, от която нищо не е последвало?

Истерясването на тема „ДПС като Троянски кон на Русия в България“ е контрапродуткивно, разбира се, ако не се говори КОНКРЕТНО с факти, данни и обстоятелства, а не с обобщени доклади на BND и едно гласуване в парламента. Срещу едно „проруско“ гласуване на пружинките на Ахмед Доган могат да се изкарат десет „проамерикански“. С какво тези общи приказки изясняват поне малко мъглявината, пардон, около „зачезването“ на бившия шеф на ДАНС? Нещата с Петко Сертов и „Южен поток“ са или КОНКРЕТНИ, или изобщо не са съотносими към Обстановката, в която се навързват дърварски прегазен на пешеходна пътека магистрат и всичко останало, овързано към „дестабилизираща“ шашмалогия.
Час след обявяването на изчезването на Петко Сертов попитахме невинно „Южен поток“ ли „зачезна“ експредседателя на ДАНС, защото изключително високопоставени служители на българските специални служби ни предоставиха информация за негови контакти по тази хлъзгава „писта“. Два дни контролираните от службите и лицето от „онези тефтерчета“ (Д.П.) се ослушваха. Сетне процвърчаха. В четвъртък сутринта даже Ани Цолова, миличката, взе да пита – „Ама наистина ли „Южен поток“…?“. Празното бръщолевене за „Южен поток“ прикрива обвързаностите и преплетките по газовите схеми. Ние питахме конкретно – има ли връзка Петко Сертов като „човек за контакти“ с корпоративни играчи, обслужващи милионни транзакции по „Южен поток“ чрез банка, базирана във Виена? Консултирал ли ги е КОЙ от овластените може да им е полезен?
Ангел Божилов посочи число – три хиляди лева заплата за Петко Сертов. Когато става дума за „виенската връзка“ по „Южен поток“ не става ли дума за ДРУГИ ЧИСЛА – между 6 и 8 хиляди евро месечно?! Петко Сертов тегли, да речем, 6 хиляди лева и „зачезва“. Забележете линията на поведение – банкова операция, а не мангизи от „оперативен пакет“ за самосъхранителни нужди чрез „инсценировка“. Това означава, че П.С. предпочита да играе „чисто“. Питаме меверейците – толкова ли е трудно да разкрият консултантските обвързаности на П.С. с чужди граждани по линия на „Южен поток“, за да се очертае картинката, не за друго. Ние само попитахме дали „Южен поток“ не „зачезна“ Петко Сертов, не сме го твърдели.
„Зачезването“ може да е наистина по „лични причини“, но те да не са свързани със семейството. Апропо. Дали Светлозар Лазаров може да каже дали рутинните тегления два пъти в месеца на значими за стандарта на живот у нас суми не са ставали винаги преди „приятен уикенд“? Никакви внушения – само питаме. Нещата, да повторим, са КОНКРЕТНИ – и за „Южен поток“, и за другото. Никой не може да забрани на руските спецове в София да имат инфо за „чувствителни зависимости“ на бивши и действащи ключови фигури в българските спецслужби, но едва ли трябва да бъдат толкова подценявани с внушения за прозрачни „активни мерки“, които да дестабилизират „колегата“ Бойко Борисов. Всъщност дърдоренето за „руската част“ в ДАНС омъглява допълнително „зачезването“ на Петко Сертов.

www.bgsniper.com

 

«