« Върни се назад Публикувано на 20.10.2023 / 10:05

ПИШМАН МЕРИНДЖЕЙКАТА ДЕНИЦА ЗЛАТЕВА, РАДЕВАТА УМНИЦА, ОТКАЗВА ИНФОРМАЦИЯ НА ЗАПАДНИ МЕДИИ ПО РАЗСЛЕДВАНЕТО НА СДЕЛКАТА С БОТАШ. СЛЕД ПП-ТАТА И ДЕНИЦА НАКУПИ ТОЛКОВА МНОГО СКЪП ГАЗ, ЧЕ ГО ПРОДАВА ПОД СЕБЕСТОЙНОСТ И ДРУЖЕСТВОТО ТЪРПИ КОЛОСАЛНИ ЗАГУБИ

Бях се зарекла да не пиша вече за Деница Златева, ама западните публикации ме провокират. Западните медии вече пишат, че Европейската комисия разследва сделката с Боташ. Ай, ай, ай! И Деница Златева трябва да изпрати изчерпателен списък с документи по сделката.

Пишат и че Деница отказва да даде информация на запитванията на западните медии. Ай, ай, ай! Иначе Деница арогантно прогнозира увеличение на цената на газа за декември с около 50%. Приятна Коледа, драги зрители!

Точно през зимата, тряс, увеличение! Защото Деница най-после ще започне да тегли от Чирен. Тъй като служебното правителство я беше инструктирало да не тегли от Чирен, а само да дрънка, че включвала компонента в микса, и да обяснява колко „Булгаргаз“ е супер добре и проблемите с газа са напълно решени – евтин „служебен“ газ и щастлива нация!

Това бяха лъжите на гълъбите, дениците и катамараните, за да не си пише Радев черни точки в трудовата книжка.

И накрая какво се оказа: лирата на Нерон била камертон! (по Лец) Средната цена на газа в Чирен е 170 лв. за мегаватчас. Деница има 330 млн. кубика в Чирен, които е крайно време да извади… Тоест цената на парното ще стане космическа. Чака ни нова инфлация. Коледа е много добър момент, нали?! Що така бе, жено!

Докато другите в Европа пълнеха газохранилищата с евтин газ това лято, нашият Чирен се пукаше по шефовете. След ПП-тата и Деница накупи толкова много скъп газ, че го продава под себестойност и дружеството търпи колосални загуби. Някой знае ли защо народът трябва да става заложник на една недобросъвестност!

Деница продава газ на борсата на по-ниски цени, отколкото по договорите с клиентите, включително топлофикационните и газоразпределителните дружества. Ефектът е загуба, загуба, загуба. Но една беля не е беля, ако не следва и друга.

Отделно нашата Деница, радевата умница, дето умолява всеки енергиен министър да не я маха и се кълне в слугинство, има около 150 млн. куб. метра газ, които си ги е оставила да си стоят в Турция и Гърция, и още не си ги е прибрала. За тези количества държавата плаща милиони левове, за да си стоят там. Деницата отлага доставките, щото няма какво да го прави газа. Няма къде да го сложи.

Пишман мерИНДЖейката плаща такси, за да НЕ получава газа! Удивително, нали! Дето се казва, жената държи действията си достатъчно далеч от мозъка! И именно затова е поставена на тази позиция. А най-сладкото от всичко е, че Деницата има да връща дългове милиард и половина, а не си е сключила договорите за продажба! Клиентите са в пълно недоумение защо нямат договори за следващата година. Нищо де, една криза на ума не е чак такъв дефицит, че да застраши позицията на едричката директорка! Когато няма за всички, има за някои.

Миналата година Деница завърши със 100 млн. лева загуба, тази година само за първите осем месеца е на 75 млн. загуба. Браво, отличничка! Трябва псевдоолигарсите да я наградят с още един мандат. Или да я направят вицепремиер с ресор енергетика. В краен случай – съветник също е добре! И накрая за капак Европейската комисия разследва Деница Златева за предполагаемо нарушение. Енергийният министър си мълчи, прави се, че няма никакъв проблем.

Т’ва комисионите от газа са голяма работа – планини повдигат, затварят усти, цензурират медии, издигат боклуците във въздуха! Линк към статията:

https://www.icis.com/explore/resources/news/2023/10/19/10935461/european-commission-launches-probe-into-bulgaria-turkey-gas-supply-deal/?fbclid=IwAR1x-BeVZjDCPYOBgKvVwSw4OtDKY5fZHUpwlPhWA3H2wlR8SgxbrgBj_o4

Калина Андролова

«