« Върни се назад Публикувано на 24.04.2014 / 10:37

ПИША ВИ АНОНИМНО: ВИЖТЕ КАК ХАЙДУШКАТА ИЗБИРАТ РЕГИОНАЛЕН ШЕФ НА ДИРЕКЦИЯ НА МВР И ДАНС!

 

Здравейте госпожо Томова, пиша Ви това писмо за да запозная широката общественост на град Добрич иръководството на МВР с всички задкулисни интриги, които се вихрят в ОД МВР градДобрич.  Да започнем от най – съществената – именно борбата за директорския пост на настоящиякомисар Стефан Йончев. Същият е назначен по времето на ГЕРБ със съдействието на своякумец – бивш директор на ОД МВР Добрич, депутат от ПП ГЕРБ, член на Изпълнителнатакомисия на партия и областен координатор за град Добрич – Румен Иванов.

Самият Йончевсподеля, че отдавна има годините за пенсиониране от системата на МВР, след като езапочнал своята кариера НСС и откъдето след неистови усилия и след помоща на РуменИванов успява да стане Началник на РУП Албена.

След идване на новата власт за неговия пост се появяват няколко кандидатури –  Ивелин Иванов (редови служител в „Икномическа полиция”) –  на местната организация наБСП Добрич и на наскоро избраната лидерка на градската организация – Мая Димитрова.

Двамата са близки по линия на общ бизнес с кафе автомати. Втората кандидатура е нанастоящия Началник на РУП Балчик – Костадин Харитов. Същият е кандидатура наОбластния лидер на БСП Добрич – област – Сияна Фудулова. Зад тази кандидатура стойбившия Началник на РУП Балчик, който беше пенсиониран и е в много добри отношения сФудулова. За този кандидат е интересно да се отбележи в какви отношения е сначалника на досъдебното производство – не са само профисионални.

Третатакандидатура беше на бившия Директор на ОД МВР Добрич – Ивелин Пенчев. Зад тази кандидатура стоеше вече бившият председател на БСП град Добрич – Владимир Калчев,настоящ лидер на офиса на сдружението на Георги Първанов в областта.

Борбата се разрази между тези три кандидатури, като основната борба се разразимежду Иванов и Харитов. Първоначално беше обявено неофициално , чекандидатурата на Иванов ще бъде подкрепена за нов директор, но в последствиеслед като бяха представени няколко неопровержими доказателства за близките муотношения ( не само приятелски , а и финансови ) с представители на ГЕРБ – по точнобившия областен управител Желязко Желязков и Младен Изидов, а също така и с хора от сферата на източване на ДДС – кандидатурата му беше замразена.

От своя странасилното лобиране имаше от страна на Сияна Фудулова и местни бизнесмени за КостадинХаритов. За същия обаче бяха предоставени също неопровержими доказателства как ебил назначен на поста на Началник на РУП Балчик със съдействието на Живко Мартинов –лидер на град Добрич за ПП ГЕРБ. Така и тази кандидатура беше блокирана.

Междувременно комисар Йончев далеч не се оказа жертвеното агне , което ще се предаде без борба и по линия на контактите на своя кумец – посочен по горе, е провел няколкосрещи с ръководството на МВР и откъдето е получил гаранции, че няма да имапроблем да остане на поста, тъй като местните социалисти, на които принципно ебило определено да кадруват в МВР, не могат да се разберат кой да стане директор ипоради тая причина може спокойно да стои на поста, поне докато на поста е ЦветлинЙовчев.

В същото време от ОД МВР Добрич бяха пенсионирани по неясни критерии множествослужители, а други останаха на поста си, въпреки че същите имат навършени години –началника на кадри – Драганов, който  се ползва с протекцията на висш партиенфункционер на БСП.

Към настоящия момент все още директор е комисар Йончев, а след неистово лобиране отстрана на Мая Димитрова и Деян Дяков за Началник на Сектор „Криминална” е сложенИвелин Иванов.

Беше поставен и нов началник на Паспортна служба вграда – без конкурс , който разправял на всеослушание, че бил съученик на главниясекретар на МВР – Светлозар Лазаров от Симеоново – вижда се, че партийните кадри на БСПсе подържат навсякъде в страната. В битката за тази служба пък той надделял, въпреки желанието на комисар Йончев да сложи на този пост зам. началничката на „Икономическаполиция”, която също била роднина на един партиен кадър на бившите управляващи.

Така беше „доброзорно” пенсиониран и директора на ДАНС – гр. Добрич, човек от кариерата , с добри профисионални и морални качества и в момента теченеистова борба кой да оглави тази служба, като кандидатите са няколко, с неясен за момента изход.

Такива неща се случват в МВР – Добрич.

Пиша Ви анонимно, защото не искам да навредя на служители в системата.

 

 

 

«