« Върни се назад Публикувано на 16.02.2011 / 18:41

Питат още 15 министерства за парите за реклама

 

 

Запитването бе отправено с цел да се намери отговор на въпроса – има ли финансова зависимост между определени медии и държавни институции – зависимост, която да обяснява странната симбиоза между медии и власт.
Преди няколко дни дошъл отговор от Министерството на финансите, подписан от Бетина Жотева – Директор на дирекция “Връзки с обществеността и протокол”. В писмото се казва:
"Уважаеми господа, в отговор на поставените от вас въпроси, Пресцентърът на Министерство на финансите е упълномощен да предостави следната информация: От встъпването в длъжност на Правителството, към настоящия момент Министерство на финансите е изразходвало средства от собствения си бюджет в размер на 4500 лв. за провеждането на две публични събития. В споменатия период Министерство на финансите не е поемало ангажименти за дългосрочно сътрудничество, в това число финансови взаимоотношения с медии и/или рекламни агенции, както и с агенции за интегрирани меркетингови комуникации, за публични комуникации или други. Относно сумите от държавния бюджет, изразходвани за реклама и съвместни проекти на министерствата, сме длъжни да поясним, че изразходването на средства за такива цели по бюджетите на министерствата и ведомствата и контролът върху тях са пряка отговорност на ресорните министри, както и възлагането и контролът на процедурите по обществените поръчки са съответния предмет."
След получения отговор от "Шоуто на Слави" изпратиха още 15 писма до останалите 15 министерства, в които задават на всеки министър същите въпроси – дали съответното министерство е отделяло пари за реклама и медийни проекти, какви суми са изразходени по тези проекти и кой и как е получил и изпълнил тези проекти.

afera.bg 

 

«