« Върни се назад Публикувано на 15.12.2021 / 16:05

ПИТАМ РАДЕВ, КИРО И АСЕН, КЪДЕ БЛЯХТЕ 8 МЕСЕЦА, ЧЕ БАТАЛЯСАХТЕ ДЪРЖАВАТА С ТОКА! А ЩОМ И ПОЧЕТНИЯ ЗАТВОРИ ТЕЦ ВАРНА, СТЯГАЙТЕ БАГАЖА, ЧЕ СКОРО ЩЕ ЗАПОЧВАТ ДА ЛЕТЯТ КАМЪНИ!

Пет години бях член на Комисията по Енергетика в Европейския парламент (ITRE), писал съм десетки доклади и отговарях за някои ключови енергийни пазари (Русия, Иран). Като такъв питам Четворната коалиция: Ясно е, че нарушихте всички Европейски директиви и норми с мораториума на тока, за което скоро ще тръгнат и санкции. Ясно е, че ви намазаха ските.

А парите по Плана за възстановяване няма да дойдат и до края на следващата 2022.

Защо вместо да предизвиквате режим на тока и фалит на повечето енергопроизводители – не въведохте навреме енергийни помощи за семействата и дребния бизнес???

Вече 99% от народа има проблем със сметките за ток, газ, парно. А можеше пак в нарушение на европейските правила АЕЦ (ядреното гориво не е поскъпнало) и Мариците да пуснат евтин ток само за вътрешния пазар и без да продават за износ. Пак щеше да е мазало за свободния пазар, но поне щетите щяха да са по-малки и да защитите народа си! А и без това връзка с европейския енергиен пазар нямаме!

И питам Румен Радев, Киро Петков, Асен Василев и двете служебни правителства – КЪДЕ бяхте 8 месеца, какво работихте, къде бляхте, че изпуснахте положението с тока и баталясахте държавата! Неподготвени сте, неуки сте, некомпетентни.

А щом и Почетния затвори ТЕЦ -а във Варна, стягайте багажа, че скоро започват да летят камъни. А за газта и парното – там ще падне гилотината за вас, защото сметките са по три от миналата зима, когато ГЕРБ и Теменужка управляваха енергетиката.

Николай Бареков

«